Monday, August 13, 2012

Sampai Disini Sahaja :(

Hai korang!

Tajuk macam putus cinta kan? hewhewhew. im not in a good mood these couple weeks. sedih sebab terpaksa melepaskan sesuatu yang tia sangat sayang... 

Bella 

Tia dah bagi Bella dekat orang lain. walaupun susah nak lepaskan tapi terpaksa jugak bagi dekat orang lain. harap orang yang ambil bella ni dapat jaga dia sebaik yang mungkin. sedih tau tengok orang ambil kucing yang kita sayang teramat sangat ni. sedih bila tengok orang tu ambil bawak masuk kereta and berlalu pergi... tak hilang lagi sedih dengan kehilangan bella, tia terpaksa jugak melepaskan anak anak dia sekali..

kiko and lola 
ni anak anak bella. tia bagi nama kiko and lola. masa nak bagi dekat aunty tu, tiba tiba dia cakap nak seekor je. tia ingat tak naklah pisahkan diorang adik beradik, tapi aunty tuh cakap nak lola je. tia bawak balik kiko. sedih lagi sekali tengok lola dimasukkan di dalam kereta dan dibawa pergi. dah lah lola yang paling manja sekali :( aunty, jaga lola elok elok pleaseee... 

kiko
dan akhir sekali, tiba giliran kiko. kiko ni time ada bella, dia asyik ikut bella kehulu kehilir. lepas bella takde dia ikut lola pulak. selalu buli lola. and sangat penakut dengan tia. tapi lepas lola pon takde, tiba tiba dia jadi manja dengan tia and mama. ikut je kaki kitorang. and bila tia nak tidur, dia pon naik atas katil nak tidur sekali :') tapi tu semua tak lama pon. tia lepaskan dia. sedih untuk ketiga kalinya. tengok kiko dibawa pergi.. 

semuanya kerana.. hmmm.. nantilah tia cerita. mata dah masuk habuk banyak ni. tak nampak keyboard nak taip. puasa puasa ni tak baik kalau air mata keluar banyak sangat kan? nanti haus!
-___- 

bella, lola, kiko.. harap tuan baru korang jaga korang elok elok...



p/s : nasiblah ada video. setiap malam before tidur boleh tengok video diorang :( 



Bella and Memories : 



:'(


6 lovebite:

cik helena said...

tia jual ke??napa tak ckp ngan kte.kte sanggup jagakan!comel sangat!

kite kat umah skng ade 3ekor kucin. sekor tu nama dye kina.bulu sejibik mcm belle ne.tp dye kaler itam.

tapi bukan tu kte nak cite.kte de dpt sekor kucin ne dr kawan sb dye kata nak buang.kte offer nak jaga.masa tu baru je lahir.bagi nama yeya..

yeya tak la comel mcm kucing parsi.bulu dye biasa je.kucin biasa.tp kte sayangggggggggg sangatttttt sangatttttt sangatttt ngan yeya ne.tak sanggup nak berpisah.skng yeya dah jadi ibu.anak dye pun dah besa.

org kalau dtg umah suka tgk kina.sebab memang comel.tp kte sukaaaa layan yeya.smpai jdi ibu pun sayang masih sama.dye ada anak pun kte masih sayang dye lebih.huhu tatau cemana nak describe.biasanya pencinta kucin je akan paham kan tia.


tia jangan sesedih eh.apa pun alasan nya..belle lola kiko dah pun pergi ke tuan lain.. :(( kalau kte pun nangis berhari2..kucin kte dulu penah mati.sebab sakit.2minggu lepas dye kuar hospital mati.kte nangis berhari mcm tak dpt terima kenyataan tau. :(

*tatau motip tetibe cerita pasal kucin sendiri*

Ikr@m said...

comeynya..sabar ya..tak tahu cerita sebenar..kalu boleh story la lagi.. sory.. :-)

LelakiSemalam said...

ala chomelnya kiko dan lola...

.izzati liyana. said...

lah. kalau sayang kenapa bagi orang? memang sedih lah mcm tu. apa pun sebab dia, sabar ya.

Mr feckry said...

Salam aidil fitri..semoga cool selalu..

haz said...

comelnya kucing tuu.. bg kt haz pn xpe tiaa >.<

btw haz tag tia. hee http://hazirahramli.blogspot.com/2012/08/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html

Related Posts with Thumbnails