Tuesday, April 12, 2011

PUISI: Bila Hati Bicara, Mulut Diam Tanpa Kata


gambar sekadar hiasan. kehkehkeh.


kadang kadang hati berbicara,
siapa dia ? kenapa dia ?
termenung .. berfikir ..
dia cinta hati ku dia cintakan aku dia yang sayang padaku,
tapi hati ku betul betul ada padanya ?
mungkin..
tapi kadang kadang, bila memori datang mengimbas kenangan
hati dimana ? perasaan bagaimana ?
adakah ini hanya mimpi ? atau realiti ?
entah.

ini jawapan yang perlu dicari ,
perlu digali hingga ke lubuk hati
bagaimana hendak ku singkirkan dia ?
sedangkan selama ini aku impikan kasih sayangnya ?

dan dia..
sudah menjadi nadi hidupku selama ini.
bukan dia tidak sempurna,
tetapi hati ku yang belum menyempurnakan perasaan terhadapnya
tergamam..
aku bagaikan tersekat
terpenjara dalam perasaan sendiri
bukan tidak ingin keluar daripada penjara itu
tapi kunci penjara hilang entah kemana
mungkin satu hari nanti aku akan keluar
biar hati yang bicara, mulut tidak mampu berkata apa

puisi ini mendalam
jangan difikir
ini untuk dibaca
jangan ditanya
ini bukan soalan
tidak masuk sebarang peperiksaan

ini nukilan hati seorang gadis biasa
tiada siapa dapat rasa
jangan keliru
jika ini pasalku
tiada kena mengena denganmu



tiafazunia :: ini tujuan asal aku buat blog. berpuisi. entah bagaimana lari dari misi. hmph...




27 lovebite:

CGG said...

puisi kamu indah:)

forever love said...

saba ye.. kalau die jodoh kita.. tak ke mana..

kunci penjara tue ada kat atq.. meh la amk.. hihi

sarah mohamad said...

tia ni ada bakat buat puisi. syahdu betul. dalam maksudnya. hiks

Alan said...

mendalamnya maksud hehehe

adrinaqamarina said...

sebab tu ada juga blogger yang create another blog untuk berpuisi jee.

hehe

rasa tak terlambat ag nak kembali ke motif utama untuk berbelog.

nanti blog tia jadi blog puisi pulak laa!

yuyu lar said...

same la tia..dulu buat belog tulis puise bagai..pastu bace sorang2..skrg ni ntah hilang kemana sume tuh..keh3

masnurain said...

^_^
puisi yg hebat!

ey,jgnla stop berkarya..
wuwuu.>~

cik helena said...

kamu ada bakat!! *hugs

KAMIHIDUP said...

teruskan jela berpuisi, ok apa, nice. :)

nabilah_2908 said...

puitis juga puisi Tia ni.. :)

tak pe lah...lari sikit je tujuannya..tp konsep yg sama.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
BLOG REVIEW : LIFE 101

APi said...

bila hati berbicara..
pasti ada yang membisikkannya..
segala emosi terzahir norma manusia..
kerna hati adalah suatu deria jua..






















sekali berpuisi terserlah emosi..^^

izee said...

weeiiwweeetttt!!

izee said...

weeiiwweeetttt!!

m!3yr4h_LolLy said...

i like b ! nice puisi.. hihi

areleaf said...

kadang-kadang pilihan susah nak buat..=)

Mr feckry said...

sebab pengaruh luar blog la ni

Aqu Kayu said...

ah sudah..same spesis ngan aqu api sudaaa..

Amni said...

kita sama... amni buat lagi satu blog untuk puisi je... tapi masalahnya, bila jalan sana sini, jumpa ini, jumpa itu, hilang puisi.. yang tinggal karangan... sebab banyak sangat nak tulis... hahaha...

LiFe KaMi said...

sedap juga kamu buat puisi,
ni kalau masuk pertandingan mest menang..:)

::Budak Degil:: said...

bila jiwa kacau, kite mesti akan timbul idea kata2 puisi mcm ni kan..syabas cik tia!..anda sedang dilanda jiwa kacau seperti saya..hahahaa

Oasis said...

Kalau dijadikan lagu...best gak ni karaoke kan..

Faa Eryna said...

puitisnyaaa lahh sys tia ni ;)

*eh gambar tuh, cantik nyahhh!

mera zati M.z said...

ehem,
TIA! nak tanya progress Blogger Idol, ape cer? hehehe :PP

Inchik Eman said...

nmpk gaya sy tk ready laa cik tia. HEHE, mungkin next time 2nd season kot sy bole masuk BLOGGER IDOL tu. anyway, thnx sbb drop koment utk invite. terkejar kejar masa rasa tk mampu nk lawan idol yg lain. heeeee.
;DD

FUZ.QYM.Y said...

takyah nak berpuisi sangatlah tia oi ;P

FUZ.QYM.Y said...

takyah nak berpuisi sangatlah tia oi ;P

Perkasa Boy said...

best dan sedap puisi itu

Related Posts with Thumbnails