Friday, August 3, 2012

Bersyukur

hai semorang! :)

harini kecoh pasal result degree UiTM dah keluar kan. at first boleh buat lex lu sap kok lu tapi lama lama bila ramai yang dah dapat email pasal result tetiba hati jadi berdebar debar -___-  punyalah tunggu sampai tak tidur nak dekat pukul 6 pagi rupanya result dah masuk dekat email pukul 5 pagi dah. tapi dekat folder spam. saje nak buat aii nebesss lettew result ni! 

Alhamdulillah. almost nak dapat dekan tapi mungkin takda rezeki lagi kot. feeling? awkward. haha! teramat awkward sebab diploma sebelum ni tak pernah dapat pointer 3.5 kebawah. so macam awkward and agak sedih sebab lagi sikitttt je nak cecah 3.5. whatever pon, tia masih bersyukur :) baru first semester degree kan. i will try my best for next semester :) 

dont give up tia. still have 5 sem to go! :)

walaupun mama ayah selalu bising sebab selalu balik lambat, kehulu kehilir jumpa boyfriend lepas class, almost everyday dating, bayar almost RM700 for rumah sewa tapi tak sehari pon duduk, habis duit isi minyak kereta untuk perjalanan 80km sehari untuk pergi class, tak nak ambil PTPTN bagai tapi diorang senyum lebar and puas hati bila tengok result tia. senyuman yang tak boleh dibeli dengan duit :) 

bila tengok senyuman tu tia rasa nak menangis sebab tak berusaha lebih lagi :(  tapi diorang tenangkan tia. diorang cakap.. tia dah lari jauh dari course masa diploma, dapat pointer macam ni pon dah terbaik. 

im happy with my result! :) 

betul cakap diorang. masa diploma ambil course sains kesetiausahaan tetiba degree ambil broadcasting. dari politeknik masuk universiti. hampir 2 tahun tinggalkan buku buku semua. so pointer macam ni pon dah patut bersyukur :) thanks mama. thanks ayah. pandai diorang sedapkan hati anak bongsu diorang ni hah :') 


tia and qila 

and gambar kat atas ni gambar tia dengan kawan yang paling baik dengan tia since first class sampailah sekarang. dia banyak tolong tia masa belajar. and congratulations qila sebab dapat dekan! im so proud of you :) walaupun selalu risau sebab takut tak dapat pointer bagus, at last pointer dia tinggi sangat! *hugs* and kami berjanji untuk saling ingat mengingati untuk belajar bersungguh sungguh for every coming semester! 




p/s : tak sedih pasal result. tapi sedih sebab dah bagi Bella dekat orang yang lebih layak untuk menjaga dia :'( 




9 lovebite:

syAzAnA said...

Alhamdullilah. journey tia masih jauh. insya-Allah dapat dekan punya next sem! kot2 nanti dapat first class degree! Fuyoo. Amin. :)

Bitt (double IS) said...

good luck in future dear!

kena focus lebih skit...kurangkan jumpa bf yuuu..sebab bila kawin hari2 u dok tengok muka dia...sampai tak tahu dah mana u nak pergi lagi...sampai habis duit dok berhoneymoon...hehehhe

haz said...

tahniah tia! xpe.. next sem berusha lg =)

Mr feckry said...

wish lu good luck for the next sem

Mila Ahmad said...

gud luck tia try de best k :)

ainraus said...

awwww. okay sangat dah tu result you!. sabar ehh. next sem usaha keras2 lagi tau. :)
congratulation!

Wahidah said...

okay tu tia leh cuba lg kay...bgs gk result tu..:)

Liza Razak said...

ok la tuh result awak tu...next time boleh usaha lebih lagi :)

.izzati liyana. said...

erm, same dengan saya. diploma tak pernah dpt below 3.5. degree ni, dah dua sem hampeh. nak buat mcm mna. mungkin bukan rezeki. ada hikmah di sebalik semua ni. perlu fikir positif selalu.

Related Posts with Thumbnails