Tuesday, March 15, 2011

TIPS: jimat duit dengan MIX & MATCH

hyee and hyeee kawan kawan. rasa macam da lama tak update blog. almost a week kot. sigh~


korang pernah tak baca aku update pasal pergi dinner david teo tuh? ekceli bulan tuh aku ada 3 dinner nak kena attend. *orang dah ajak, rugi lah kalau tolak kan? hikhik* and semua theme lain lain. gold and black lah, anggun lah, heels and hat lah. so bulan tuh jugak banyak gila hokay nak kena spend money untuk beli apa apa yang patot untuk dinner semua tuh =.='


tapi bila dah pergi 2 dinner. untuk dinner yang last, theme heels and hat tuh memang takde masa langsung nak gi shopping bagai! dah gelabah gila tak tau nak pakai apa. last last mama bagi idea untuk mix and match je baju dinner yang dah pakai time theme anggun tuh. kira recycle ah kan? kehkehkeh. *nasib baik event dengan orang lain lain, kalau tak, tak pepasal kantoi pakai baju sama ye dak?*


time ni dengan bloggers pergi dinner MIG David Teo. tema anggun.



yang ni dinner ofis kak long. hat and heels. tapi heels takde plak! tak sempat nak beli ah! frust betul!



ketara sangat tak nampak pakai baju sama? hikhikhik!





yang penting jimat duit yuollss! pakai 1 baju untuk 2 dinner. kehkehkeh.
okbai!

39 lovebite:

Wawa.Wafiyyah said...

tetap comel!

platipus said...

dua2 pon cantik..

orang kalau dah cantik pakai apa pon cantik..heh!

Aisumi Chan Kawa'i said...

ok lah tu.. tetap cun adik akk nihh! ^_^ hehee.. mix n match lagi better dari beli banyak2 xcukup lemari..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

eh..tk nmpk sgt.hihi~ nice! =)

Faa Eryna said...

sys tia!! cantik kott!! pandai pandai mix and match!! haha ;) tapi kalau skirt tuh kalaer light pink or other colours tapi bukan black lah kan, mesti lagi cantik tauuu ;)

Tapi mix and match yg ni pun tantek!

Amni said...

minggu ni kawen kawan.. tak tau nak pakai baju apa.. sengkek dah ni.. hahaha.. haruskah curik idea tia? =P


p/s : kalau la kan.. kalau.. kalau dan kalau... tiba2 mirul termasuk dalam pemenang contest dia join hari tu, tia btau amni k.. mirul mungkin tak dapat di contact masa tu... mungkin amni kena p sorang wakil dia..... wuwuwuwuw.... sedih ni.... =(

Oasis said...

Ha a betul tu. Saya pun selalu mix and match. memang jimat and orang tak prasan. Drg siap tanya baju baru ke?

Mr feckry said...

gua rasa lu tukar skirt tu je kan

m!3yr4h_LolLy said...

okep la to b.
takde la membazir sgt kan..
hee

budak kampung said...

pheeweeetttt cun la die...........!!!!!!!

Nabiel said...

baju tuh ade brape byk tia?
ekekeke=P

✿ CikCimi said...

cantek la tia. kte suke tgk tema anggun tuh. sesuai je. :)

Finaz Jaafar said...

selagi orang tak tegur tu okeh kot..ngee~

Alan said...

x paham..kenapa pergi dinner pun kena shopping beli baju?..

ARJUNA.Inc said...

wah2..mcm2 style ade kn u..hehe..btw..2th april ade event photoshoot kt ptrjya..bley la join..ill be there..hehe..free to join..2pm til 7pm..=)

akmalhilmi said...

so cute
hahaha :p

kaizen said...

xper...ok lg nih...

Inspirationalefeks said...

cantik :)
singgah kat sini :) heee salam

rebecca melessa said...

sgt stuju!!!yay~hi-5

mia said...

huwaaa...blog tia da comel..ehhe..dear..bila nak dating lagi ni ek..huhuhu...

areleaf said...

jom pergi beli kasut!kehkehkeh..

Dilema Si Tangan Basah said...

takpe.

janji menawan

;)

Yutaka Mushimura said...

tia..okeh lah tuh...ade variasi...top sama..tapi low adelah lain....campur 22 tolak bahagi. = variasi + jimat...dan boleh pakai duit untuk bende len pulak....:P

tips terbaru

Tips Menghadapi Jerawat

Tips Mendapat Ketenangan Dalam Senaman

Semua Untuk Kamu, My Lovely Follower

No Condom - NO PLAY PLAY

mie said...

ok la tu..
xyah menghabiskan duit semata2 untuk baju..
eheheee

Berto said...

gambar baju dinner opis kak long kelihatan menggemukkan. photoshop ke hapa tu?

NICK IRFAN said...

wah! best tu pegi dinner! jeles2.. hehe

nabilah_2908 said...

kalau pandai mix & match...mmg menjimatkan... :)

sweet je kamu ni Tia... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SELALU KEKERINGAN IDEA ??

APi said...

ape ade hal..
orang chantek pakai baju same berulang-ulang kali pun orang lain pandang..^^

Fane Davis said...

kalu orang comelmacam tia neh,pakai apa-apa pun tetap nampak comel...tak kisah lah pakai apa.hehehe...

Encik Psychopath said...

tetap mak laku !

Nurfarahana Abdul Aziz said...

saya tag tia di sini~~

http://sayasukanyanyi.blogspot.com/2011/03/tanya-fahmi-aku-ni-tak-cantik-ke.html

btw baju mmg kne mix n match..bru org xpasan kte pkai byk kali sgt..hehe

Wahidah said...

even baju sama tp sbb mix n match nampak sweet n gojes la yunk..:)


lama tk ziarah...byk dh terlepas entry rupanyaa..haiyookk tk terkejar seh..:)

adan said...

yang penting kecomelan mesti ada.. haha..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

cantik dua dua sukar membuat pilihan

Frodo Baggins said...

wooohaaaaaa!!!
mcm artis

Lizzie Yasmin said...

1 nmpak anggun 1 lagi nmpak hot chic.... ok lar.. tue...

kata kila said...

damn cool!

Bro Fit said...

wahh lawa baju.. bole pinjam? hihihi :)

- Fitrihadi.com -

penyisir rambut said...

kretip....
heee..

Related Posts with Thumbnails