Sunday, October 31, 2010

Kekasih Tua VS Kekasih Muda


kebanyakan couple mesti lelaki lagi tua daripada perempuan kan kan kann? tak kiralah tua 3 tahun ke, 4 tahun ke 10 tahun ke ataupon 20 tahun lagi tua daripada si awek. time neh dalam otak tia terbayang siti nurhaliza dengan datok k yang bermisai tebal tuh.auuuuwww~

tapi ada jugak couple yang perempuan lagi berusia (agak tak manis cakap tua, hehe) daripada lelaki kann? contoh dalam kepala otak tia ada rita rudaini dengan laki gagah dia tuh and bekas isteri akhil hay dengan laki dia yang mukabudaksangatkonianakikankeapa tuh. kihkih!

kalau tia diberi pilihan, confem ah tia nak yang sebaya atau pon lagi tua dari tia. tapi … errrr .. hmmm… dulu tia penah rapat dengan satu brader ni. time tuh umor tia 18 and brader tu plak 23. hubungan ‘rapat’ kitorang tuh sangat tak lama sebab tia tak boleh nak berpikir cara orang seumur tahap dia berpikir. and dia pulak tak boleh nak layan sifat childish tia yang tak matured lagi tuh. sigh~ nak mintak dimanja pon tak dilayan. takde perasaan brader neh gamaknya. so, tak boleh nak get along. arghhh! reject!

tapi kalau sebaya pon kadang kadang susah gak. kita merajok, dia pon sebok nak merajok. and sama sama tak matured untuk berfikir secara waras. sebab masing masing darah tengah panas kot. kadang kadang tak best jugak kann? Kalau gadoh da jadi macam budak budak. nak cari jalan penyelesaian tuh agak susa sebab masing masing ego. tak brader brader betul kalau dapat bf camni, tak gitu? Kalau yang brader yang lagi matured mesti dia mengalah and pujok awek dia laju laju… err .. kann?

tapi kalau dah sayang, dah jodoh yang ditentukan-Nya, nak cakap apa kann? Baik buruk ke tua muda ke hitam manis putih gebu ke.. jodoh kau jugakk.. TAK GITU ?



KALAU KORANG? CEMANE ? MUDA KE TUA ?

48 lovebite:

Lan Bingka said...

kalau diberi pilihan, lelaki biasanya nak yg lebih muda. tapi kalau yg selalu amik berat tu yg sebaya atau yg lebih tua, akan terbit perasaan sayang juga.. yg penting hatinya..;)

-telordibasuh- said...

heheh..kalau telor nak yg tue hahahah

Amni said...

sangat suka yang lebih tua... tak suka muda or sebaya.. tapi nampaknya jodoh dengan si muda tapi perangai cam orang tua.. ngegegegege

aleen aiden said...

aik,bukan org kate lelaki berumur cket lg pndai layan pompuan ke?ko majuk pon die xlayan?kejam sungguh.hu3

Mr feckry said...

gua , tak kesah..janji bahagia

Faizal n Fashitah said...

Biasa nye pompuan atleast 10 tahun matured lagi dari lelaki. I think sebab tu la wifey pilih saye kot hehe XD

HaNTwO said...

tua muda x kisah janji serasi bersama..tapix xmau la tua sgt..agak2 gap dalam 2 3 tahun pun ok gak..

Rebelle Me said...

ahaha..
gitu pulak..
but actually age is totally not the factor..
it depends on how they think..
memang lelaki lambat sikit matang, tapi ada jugak yang terlampau matang..
lelaki penuh dengan ego..
kenapa dia tak pujuk?
mungkin sebab ego yang sangat tinggi la kot..
no offense..
(:
chill!!

Che Armster said...

muda kot.. hahaha

farahh said...

perggghh~~ asl tia tetibe jadik serius ni?? kehkeh!


err~~ tanak komen ah, nk senyum je ;)

nama.aku.lynn said...

emmm..org cakap yg same umo nih tak bpe ok..kalau pmpuan ptut lah cri laki yg tua beberapa taunn..biar laki matured tak pe..entah la ye..kalau dah jodoh tu..muda mcm pasangan ex-acmizal tu pun nak buat cmne..terima je la kan..^_^

atok said...

yg penting memahami, kan? ;DD

Wan Gerrard said...

Hmm tak pasti lagi..bagi Gerrard sebaya atau tak sebelum tu kena kenal hati budi dia dulu..huhu
kadang2 mereka yang sebaya malu2 je..so terpulang =P

safiyyahosman said...

piya dpt yang tua 4thun..::)...lelaki tue nih dia matang dri kita..dan bleh pikir masa dpan..:)..

tp ada juga yang bf muda:)..apa pun jodoh itu pemberian dari yang ESA:)..

areleaf said...

singkirkan yang muda,pilih yang tua...



macam gua..yes!

Da Niel said...

Kecik, Tua, Muda, Baya baya tak penting. Yg penting. sehati sejiwa. Toleransi dan saling hormat menghormati. Komunikasi itu penting.

NuR 'aQiLaH said...

woih.
lu bermimpi hape guna kata ganti diri 'tia' neh?
ke gua yg mimpi basahhhhhh.
bhahaha

p/s: pakwe gua tua.

wannurfazrini said...

elakkan couple sama umur kot . for me lah , kadang2 ada lelaki dia tua 3,4 tahun dr kita tapi otak dia muda2 (konon xnak mgaku dia tua) tp bkn la childish tahap gaban. kire match dgn pale hotak kita la . awww i loikeee !

Zulfahmi Abidin said...

haaa..sbb tuh aku suro gune statement curang itu indah.ko tak nak..bile nk manje2 pg yg lagi satu.bile nk childish.pg dgn childish.bahahah..sekarang baru ko nampak kan banefitnyer sayang??


Terkini:Beeppp..Beeppp....Beeppp

Ery Farieha said...

dah penah kapel dgn 3 umur

tua (3thn)

sebaya (6 bulan)

muda (3 bulan)

hahahahaa cisss. makin kurang umur makin kurang bertahan. kesimpulannya, ery tetap suka yg lbh tua kot :)

liyana aziz said...

kalau sama umur, kuar kena kongsi duit, kalau tua sikit mungkin akan dibelanja.. muahahahahha..

Eazy Izzuddin said...

kekasih lame umur 2 thn lagi du dr eazy...
mereka terlalu matang..
so...
xD

Ayie a.k.a Nyei said...

nak awek yang lagi matang sbb nak kene manjee hihihi

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

AKU TAK KESAH TUA KE MUDA

nabilah_2908 said...

kalau sy...tntu lah nk yg lebih tua..

kalau cari yg muda2 ni..letih nk melayan...begitu juga dgn yg sebaya..tahap kematangan lelaki kan agak lambat sikit berbanding perempuan...

tp..kalau dpt yg muda...tp cara pemikiran matang...ok je.. :)

berlainan lak dgn lelaki...dr apa yg pernh sy baca..lelaki zmn sekarang suka cari perempuan yg lebih tua dr mereka...huhuhu...

jom ke APA KATA HATI pulak,
HOME MADE OREO ICE CREAM

shazzy :) said...

shaz suka yang tua sebab dia aka treat kita maturely. kdg2 kalau muda ni mengada lebih :P

liyana aziz said...

tia oh tia, yana tag tia kat blog.. kalau rajin sila la join ye.. =)

-gadiskaca- said...

klw serasi ok jek kan....~
xgitu??

hiro said...

laki pilih muda.

Bert said...

kalo tua tp bergetah mcm rozita che wan apa salahnya...kehkehkeh

LiFe KaMi said...

yang penting hati budi ,kalau tidak tak sampai kemana,anak2 juga yg merana...renung2kan selamat beramal..:)

Hellioz said...

m gonna follow the flow
haha~

hentakbelipat said...

kes ni tgk cuace lah..kdg2 yg sebaye pun ad juge belah L atau P yang lebih fikiran matang sikit and boleh handle situation2 yg gnting..so matang mybe xberape bgantung pada umur kot...

eazlye said...

nice entry..
hurm, pmpn nih masalah skit..
kalo dpt yg bwh umur dr kiter, then if gul majok mmg laju jek kiter pujuk..
tp smpai 1 tahap pmpuan akan pijak pale kiter..skit2 nk meradang n merajuk, kiter gak tukang pujuk n mgalah..

pape pon kebahgian terletak kat2-2..so pmpuan jgn terlalu megharap kat boi nya...try tuk behave, n jaga gak perasaan mereka...

akuh ni pdai2 jek ckp..walhal bukan lelaki pon..huhu...

nice 2 now u yup...

pilotHans said...

mmg btul laki akan tertarik pd yg lebey muda....tp yg sebaya laa yg besenya lebey care n pandai jage...hmm...jodoh ajal di tangan NYA..so klo daa jodoh nk wat camne kan...tak kire laa perbezaan umur tue, yg paling penting serasi n saling memahami....cheers

p/s tia, klo yg lagi tua 8 tahun dr dia agak2 leh terima tak? :p

cik shabah said...

nak yang tua tapi agak kacak dan poket tebal,haha!bole macam tuuu? =P

ProfHariz said...

Umur bukan penghalang.. Eceh.. Rasanya dapat perempuan lebeh berumur dari hariz pun okey.. Muda lagi okey :)

Weeda said...

pakwe weeda tua setahun..ngee~

Linglung said...

ehemm ehemm..

tiba2 rasa gatal takak pulak baca post ni..hahaha

Khumaera Ismail said...

saya suke yg sebaya..dan da dpt pun.. ;)

Bukan Gadis Comel said...

rasa2 nak yg tua lah. sebab saya kanak2. Saya perlu orang dewasa untuk bimbing saya. =)

hamzah ian said...

hai syg

syAzAnA said...

tua kot. sbb agak matang. but, tngok pada jodoh yg dtg. lau serasi dr segi pale, tua ke muda, masuk jeh tia. hehe

Peminat Katie Holmes said...

AKU NAK yang muda sikit dari aku.hehe

Liquid said...

sebaya.. baru ley tua sama2 hee

Oong-ong said...

heheh...kalau nia..kalau muda pon..biar lah 1-2 tahun saje..kalau tua...biar lah 1-4 tahun aje..xkisah tua ke muda ke..tp x nk lah nmpak sgt jurang perbezaan usia

amalina said...

kalo ina xkesah..tp slalu suka yg lagi tua.. matang ckit..yg muda tu xde la ckp sume xmatang.. depend la.. tp kalo dh jodoh terima je..cinta kn xmngenal usia..=)

akmalhilmi said...

xnk ada cinta
mahahhaa

Related Posts with Thumbnails