Sunday, November 7, 2010

saudara anjing

situasi di meja makan. aku, mama, ayah ngan kak long. orang orang ni je la ada kat rumah. walaupon orang kata tak baik bercakap time makan, tapi bagi aku time makan ni la lagi banyak nak bercakap. sebab kat meja makan la semua berkumpol. dapat mengeratkan hubungan kekeluargaan. ye dak ? kihkih~

aku : mama, kak liza gerak pukol berapa dari johor ? tak sampai pon lagi!

mama : dah sampai petang tadi, dia pergi umah kak teh dulu.

aku : ouh .. ma, kak liza dengan kak teh adik beradik tiri kann ?

ayah : tak lah! adik beradik tiri lain!

aku : jap jap! adik beradik tiri ni, contoh macam kak long kawen dengan duda yang ada anak, so anak kak long and anak duda tuh adik beradik tiri la ehh ? cam tuh ?

serentak. mama ngan ayah anggok. ada chemistry kat situ! hikhik!

kak long : eh? bukan kalau sama emak lain ayah pon adik beradik tiri ke? kalau sama ayah baru adik beradik kandung?

ARGHH! KONPIUS! KONPIUS!

ayah : tak lah! adik beradik lagi kalau macam tuh

aku : abes ? kalau bukan tiri apa ?

mama : err.. errr.. kalau orang terengganu cakap .. sedara anjing ..

aku ngan kak long : ooooooooo.. ehh ? jap jap! APAA TADI MAA ?






SEDARA ANJING ???
korang pernah dengar tak? keh keh keh! ke aku sorang yang baru tau?
ke orang terengganu je guna perkataan neh ?
errrr ....




macam da lama tak bw. sori sori! agak bz lately! nanti tia terjah sorang2! tungguuuu! :))

32 lovebite:

Peminat Katie Holmes said...

sedara anjing?
mak ai...

shima said...

okay,kali pertama dengar sedara anjing nie.

Yutaka Mushimura said...

ye ker...xpernah pulop dgr istilah nih...

best2...

cik shabah said...

haaa!ade pun dia!eee pegi mana 2 3 arini huh?

cik shabah pun baru dengar term ni.saudara anjing?ish,cam kejam je bunyik nya tia?

anyway,aimisu-la la la =)

Lan Bingka said...

teruk betul bunyinya..huhu

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

1st time dgr.. kalo 1mak lain ayah memang adik beradik tiri..

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

1st time dgr.. kalo 1mak lain ayah memang adik beradik tiri..

Amni said...

kalau lain bapak tu, adik beradik tiri.. kalau sama bapak, adik beradik kandung...

sedara anjing? tak pernha dengar dear.. huhu

Whoopz said...

Hah? 1st time gwa dgr sedara anjing..

Mama Mieyra said...

kahkahakah~!!..gelak jap...tia~!!tia~!!..

bende ni dah lama tau...huhu tp xpe sharing is caring ma..

saudara anjing tu dah biasa org pggl cuma org tak guna perkataan anjing tu sbb nampak kasar..tul x?

di kira macam adik beradik tiri la seibu berlainan bapa...tu name dia adik beradik tiri...tp klu lain mak sama bapa...itu adik kandung lagi..sebab dia berbin/binti org yg sama...

lagi satu..adik beradik tiri ni yg berlainan bapak..leh kawin tau...huhuhu...ader faham~...x faham g jap!!..nak g cari dalam buku...huhuhuh~

Rebelle Me said...

serious TAK PERNAH dengar!
saudara anjing?
huhuhuhu

Weeda said...

ui....

weeda org teganu tapi tak pernah dengar pun pasal saudara anjing ni

princeduyong said...

sedare anjing..? tak ponah den donga..

aleen aiden said...

siyes aku xpnah dgr.buruk giler pggil mcm tu.huhuh

:: m!3yr4h_LolLy :: said...

saudara anjing ??
owg tganuu sndri pn xpenah dgr
aiyaaa
:p

Mr feckry said...

tukar la jadi sedara kucing ke

cendawan said...

half brother/sister means u share da same mom or dad.

step brother/sister means ur brother/sister is from ur mom/dad's previous marriage

Zulfahmi Abidin said...

macam keras semacam je ayat tuh.tapi kalu same bapak adek beradik kandung la tia.cume lain mak jer.klu lain bapak baru la dipanggil adek bradik tiri..

Terkini:
1. Bende yang hebat itu berasal dari tempat yang hina
2. Emosi Mistik Rock n Roll
3. Kaki Belit Depan Masjid

dizu d. said...

hahahaha...adoyai! kasor nye.

Eazy Izzuddin said...

mak aih....
x dengar pun...
hehe
xD

entry baru:LEPAK2

APi said...

festyme dengar adik beradik anjing neyh..

APi said...

eh salah..
sedara anjing..
^^

kata kila said...

eh tak thau.hehehehe

HaNTwO said...

1st time dgr sedara anjing...

pusher said...

weird..xpnh dgar pun

Gayahspears said...

fuhyo... adakah betoi sedara hanjing yg dmaksudkan itu ??? kah3

.s.o.f.i.a. said...

sepaham aku, sedara anjing itu ialah bila bapaknya seekor anjing kawen ngan seekor anjing lain. pastu dapat la anak. anak pertama ngn kedua tu dikira SAUDARA ANJING la.... ha ha........ festaim dengar!!!

Amirrah Zawani said...

erkk..
i pun x pernah dgr sedara anjing ni..
nk tny bf i lah nnti.. dia duk tganu..

h A n Y S said...

wuuuuu..
macam kasaaar jee..
cube ganti dgn saudara arnab, comel sket kan?
hehe~ ;p

Linglung said...

lu salah dgr gua rasa ni derr..melampau sgt gelaran tu..

ermm..lu nak jadi sedara anjing gua tak? hahaha

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

xpenah dengar la plak sedara anjing nie.. huhu tak mau tak mau...

heheheeh

// klik sinie jom ke blog mimie azimask untuk entry baru :D ... //

the bert said...

bagus r cara mak ko meleraikan kekusutan..sedara anjing..tergelak aku dgr..

Related Posts with Thumbnails