Thursday, August 5, 2010

senyum pon salah ?

aku pelik betul la! kadang2 sebab senyum aku kena marah. xpon orang cop gile! eh ? aku tak gile laa! da aku memang jenis senang nak senyum kat orang tau ? bukan saje nak dok mengedik senyum2!

situasi 1 : dulu ex aku selalu marah. asal suka sangat senyum kat orang neh ? kang orang ingat u suka kat dia camne ? hish! da dia senyum, aku senyum la balik! salah ?

situasi 2 : ada abang yang tengah bekepit dengan isteri dia kot. tiba2 dia senyum kat aku. so, aku pon senyum la balik. then aku pandang isteri dia. eh ? ko jeling aku pehal ? bukan aku amek hubby ko buat balik pon! bukan aku pegi gesel2 kat dia pon. ye dak ? =.="

situasi 3 : aku tengah tunggu member kat luar toilet. bole dikatekan setiap orang yang keluar masuk toilet tuh aku senyum kat dorang. member aku cop aku gyler! weh! pehal ? salah ke ?

situasi 4 : aku tengah belari nak kejar LRT. masuk2 aku terus duduk bedepan dengan sorang mamat neh. nak cover penat punya pasal aku senyummmmm je kat mamat neh. tiba2 dia senyum2 malu. argh! pantang laa mamat neh! ko plak yang malu macam kucing pehal ? terus aku jeling ko. haaa! amek! ingat aku syok kat dia la tuh ?

situasi 5 : "eeeiii! ko senyum kat dia nape ? ko suka dia ekk ?" ni laa paling aku tak suka orang cakap! tau tak kalau aku suka kat orang lagi susah aku nak senyum ? cett! then cakap aku gedik! perghh! bukan aku pegi kenyit2 mata pon weh! kecoh!


p/s :: aku cukop geram kalau aku senyum kat orang tak dibalas. tapi oke lagi. tapi betambah geram kalau tiba2 dapat jeling plak! senyum pon salah ?

p/p/s :: tapi ada mulot busuk cakap aku saje je senyum sebab nak tunjok dimple! hell no oke ? memang aku suka senyum kat orang. sukalahh!! have friendly word ring ur bell ? :)


 
 

29 lovebite:

Amni said...

tak pe.. senyum je.. bila senyum nampak comel.. dimple tu anugerah. so what? cakap kat dorang macam tu.. hihi...

Hariz said...

Xpe2 Cik tia senyum kat hariz boleh :P
ekeke


New Entry Prof-Hariz
Solat Jumaat

cik SHABAH said...

situsi ke 4 tu mcm lawak ah cik tia.kalo cik shabah,takde nak snyum2 lagi,teruih gelak tebahak-bahak kat situ gak.hoho =P

areleaf said...

dimple.........heeeeeeeeeee...

gua nak nasihat lu satu je,len kasi senyum tu biar berpada2..save sket untuk gua nnti..hahahhaa..

NuR 'aQiLaH said...

elehhhhhhhhhhh

senyum nak bg nampak lesong batu kankan

saje kan saje kan ;p

Saya Adalah 'Cik Putput' said...

haaa~ put pon suke senyum..
pastu kne marah dgn bf..
jeles la tuh..
wahahaha~

p/s: senyum itu kan sedekah.so tak slh kan? cume jgn terlebey senyum..nnt anda dicop gile..wahahahaha~ :)

pilothans said...

meh senyum2 ngan pilot ^_^ pasti senyum balik + kenyit2 ..haha.... I think FRIENDLY is indeed a good word to express you....

takkan nak stuckup mcm kebanyakan org..yesterpun same..after swimming..masuk kete..ade awek ni park kete bertentangan.....me senyum jer mcm biase...pastu awek tue wat dek jer...

p/s dlm hati, klo chomel mcm tia xpe laa gak..wakakka..gelak jahat..kidding2 :p

tiafazunia said...

amni ; hehe! thanx! :)

hariz ; oke2! tgk je taww ? :)

cik shabah ; kesian kang dye blushing2! :)

nabilah_2908 said...

ala...peduli kan kata org...

senyum itu kan sedekah... :)

muka u ni..sekali tgk mcm ada iras farah fauzana la... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
YASSIN UNTUK SI PEROKOK

tiafazunia said...

alep ; tapi gua tak reti control ouh! hahaha! :)

qilah ; eh! lesong batu tia da bg kat qilah laaa! kan kan ? :)

putput ; haaa! btol tuh! senyum kan sedekah ye dak ?

pilot ; aiyark ? hehe :D

akmalhilmi said...

senyum kat aku
hahah

YuN said...

senyum itu kan sedekah...
law s=jumpe sy jgn lupe senyum taw
=)

++m!3yr4h_nAnEA++ said...

mcm2 la skrg nie kan..
xsenyum slh,senyum slh...
aishh...
xpela,jnji kte ikhlas snyum kt ssorg...
lgpn xbaek smbonk2 kan...
idup kt ats dnia nie bkn lme pn..
hny smntra...
tia comey la...
suke tgk tia wlupn juz knl lam nie...
huhuhuhu....

hellioz said...

dimple lu menggiurkan...

gyahahhahahah~

gwa penah kena marah sebab senyum mase kena marah

gyahaahahhaahhah~

msty org tua yg marah gwa tu rase annoyed gile dgn gwa

gyahahhahha~

bidadarihijau said...

xsnyum susah, senyum pon susa....sabo je la..huhu

Fane Davis said...

takpelah...kan senyum tuh sedekah...senyum jelah..biarlah apa orang nak kata...mulut kita...suka hati kita lah nak senyum kan??kan??fane pun suka senyum juga...kekadang tahan hati jak bila kena cakap sewel...
keep on smiling Tia!!!tayang lesung pipi tuh.hehhehe

Hamzah Ian said...

hehe.. kadang2 orang tak suke kite senyum kat die

Linglung said...

byk pahala lu dapat! lu punya senyum boleh buat org tgh sedih jadi cool..sape tau kan?

senyum.

tiafazunia said...

nabilah ; aiyark ? haha! mcm tade je ouh! :)

akmal hilmi ; errr ? haha!

yun ; insyaallah :) ehe..

mieyrah ; btol! janji ikhlas kan ? ;D

tiafazunia said...

helli ; hahaha! lu sengal gyler! mesti menyirap orang tua tuh!

bidadari hijau ; tau xpe! kan ?

fane ; haha! u to0! smile owesh! :)

hamzah ian ; yeke ? pelik!

linglung ; betulbetulbetul! :D

Zulfahmi Abidin said...

huhuhuhu.....tak pe tia.tia snyum jer kat fahmie k. tia snyum kat fahmie fahmie snyum kat tia blik.tak de org mara pong.hehe

tiafazunia said...

fahmi ; hahaha! yelatuh! :)

sop said...

senyum kan sedekah.. byk pahala tu..
tp jgn minta org senyum sbb jadi peminta sedekah... huhuhu

tiafazunia said...

erk ? betul gak uhh! hehe :)

Tiya said...

smile for u. =) tahu xpe... same goes to me. bila kita senyum kata gila. kalau x senyum ada yg kata belagak. adeh. pehtu apa nak wat ntah. btw, ur senyum cantek lah. org nama tia nih mmg senyum chantik2 belaka. cewah.

tiafazunia said...

hahaha! gimme 5 tiya! :)

pilotHans said...

dedicate a song 2u, senyum by Malique ft Najwa :)

+d.O.Y.A.h+ said...

ahah. mencik org tak suke senyum. hoi! agak2 muka macam kerak kuali sakali skali senyum la kan? grr~
:) senyum sikit. ahaxxx

Mr. TN_SkY said...

hehhe.senyum jek..senyum itu sedekah..:-D

jangan 24 jam snyum sudah..hahaha..nanti....ade org kol...HB hahahaah :-D

KENALI CIRI PENGIKUT DAJJAL, ADAKAH KITA?

Related Posts with Thumbnails