Sunday, March 17, 2013

Semester 3 Broadcasting, UiTM Shah Alam

Guten tag! :) *Good day*

Dah 2 minggu masuk study and today dah masuk 3 minggu! Gila cepat kan masa berlalu? Tetiba dah 3 minggu? -_-
 
Now, tia dah semester 3! yeayyy! Another 1 year and half to go. Rasa macam tak percaya pulak. Dari malas nak study untuk exam, now exam pon dah habis. Result pon dah dapat dan agak cemerlang dengan jayanya and now start study balik. Aherherher :)

So, untuk semester 3 subject yang tia ambil :

Business and Professional Communication
Ethnic Relations
Communication and Research Methods
Communication Theory
Radio Broadcasting
Script Writing for Electronic Media
Family Communication - Interpersonal Communication
Third Language 1
Co-curiculum III

9 subject yuols! Banyak kan nak kena study sem ni. Tapi 3 subject je yang ada final which are Communication and Research Methods, Communication Theory and Ethnic Relations. Wohoho!

TAPIIIII! Bagi tia semester ni mungkin lagi susah sebab kena score banyak dekat carry marks bagi subject yang takde final. Kena rajin and bersungguh buat assignment, test dan segala bagai! Fuhh fuhhh! *lap peluh*

Untuk third language pulak tia ambil German! Thats why now ni dah pandai ber-Guten Tag which means Good Day! HAHAHAHA! sebab baru belajar basic. Hikhik!

Anddd the best subject for this semester *maybe* are Radio Broadcasting and Script Writing. Sem ni dah mula sikit kerja kerja yang berkaitan Broadcasting. Me so excited! Yeayy!

Till then! :)


hope this gonna be a good start for us :)


2 lovebite:

khairulazman raja said...

practical buat kat ulu kelang? jemput..

tiafazunia said...

Klu bos jd bos HR tia dgn berbesar hati nya boleh ke sana :)

Related Posts with Thumbnails