Wednesday, July 18, 2012

Belajar tangkap gambar

untuk broadcasting, tia ada belajar subject photo communication. subject paling best and lecturer pon paling sempoi. every week class akan diadakan di rumah prof tuh sendiri. fyi, prof ni sakit and tak larat nak drive pergi faculty so we all belajar kat rumah dia sahaja. prof ni sangatlah sporting! and dialah yang belanja kek for my birthday and celebrate dekat rumah dia. siap karoke lagi. awwhhh :') 

tengah cuti semester ni rindu pulak nak pergi class. especially class photo communication ni. he taught me so many things about photography. from zero to hero! heee~ tipulah to hero teruskan? kalau hero dah banyak duit aku dapat sebab tangkap gambar wedding hahh. gittew! 

meh nak tunjuk sikit pictures taken by me as an assignment for this subject :)

FAST SHUTTER SPEED PHOTOGRAPH

FAST SHUTTER SPEED PHOTOGRAPH

PANNING PHOTOGRAPH

PANNING  PHOTOGRAPH

LIMITED DEPTH OF FIELD PHOTOGRAPH

LIMITED DEPTH OF FIELD PHOTOGRAPH

SLOW SHUTTER SPEED PHOTOGRAPH

SLOW SHUTTER SPEED PHOTOGRAPH

dalam bebanyak gambar panning lah paling susah sekali nak buat. siap kena gerakkan camera untuk nampak kereta/lori tu macam bergerak dalam gambar. and slow shutter pon susah jugak kalau tak pakai tripod -___-  lupa nak bawak tripod masa tuhhhh! 


nasib subject ni takde final exam. pening jugaklah nak jawab kalau ada essay pasal shutter apperture bagai. phewwww! 






p/s : lagi suka ditangkap gambar dari kena tangkap gambar.hikhikhik! okbai!




4 lovebite:

phreak-id said...

Best la. Takyah pergi private class mahal-mahal..


Terbaru >Dinosaurs Live @ Pusat Sains Negara >#1 Wordless Wednesday - 3 Flying Shaolin >Galaxy Tab Vs Ipad Vs Kouziro FT103 21.5" Tablet?

Rara Nasiha said...

really impressed! cantik kot :)

Bitt (double IS) said...

saya pon terasa belajar juga kat sini..hehehe tq tia ;)

ainraus said...

yeay. nanti boleh jadi photographer kannn? ;)

Related Posts with Thumbnails