Saturday, March 10, 2012

Saya Pelajar Masscomm Penyiaran, UiTM Shah Alam!


setelah dilemma 2 February haritu nak pilih kerja or study, lastly 3 March 2012 dah pon selamat register as student dekat Uitm Shah Alam. Alhamdulillah :) harap harap harappppp sangat dapat fokus on study dan dapat pointer yang dapat membanggakan diri sendiri and parents andd errr future husband? hikhik! 

gambar kelakar. muka terpaksa dikaburkan. kehkehkeh

nasib ada keela teman tia register haritu but dia just register je then study kat puncak alam! haiyahh! kalau takde keela maybe suruh parents teman. segan kot bawak parents ni kan? im oredy 22 years old and still mintak parents teman for registration? segan kot! but yes.. kalau takde member confem my parents will absolutely KENA teman. ambik kau! kena siap capslock lagi. kira wajib ah tu. *facepalm* 

then hari isnin 5 March 2012 terus pergi kat fakulti and terus kena masuk kelas? like seriously? habis yang aku terkedek kedek dengan tangan penuh bawak file x-ray bagai ni nak bagi siapa woi? so terus je la dengan muka blur-nya pergi tengok timetable and cari class. nasib jumpa a group of student yang ambil course yang sama macam tia. Broadcasting. so kitorang bergerak sama sama cari class.. *lap peluhh* 

first week start class ni sangat penat. sangat sangat. tapi best! yang paling best sebab dapat voucher RM200! dulu ikut member shopping buku bagai dekat bookstore now its my turn bebeh! bahahaha! *gelak jahat* but yeah.. baru masuk class kan? banyak buku nak kena beli. so stuff that is not so important kena tolak tepi dulu -_- 

so nak beli buku ape ni? weeeee~

pergi class memanglah bawak kereta.. tapi kalau ada class dekat tempat lain? macam kat menara tu hah? jauh! terpaksa naik bas! kalau nak jalan kaki? class dah habes baru kau sampai tahu? so dah berapa tahun tak naik bus at last kena naik bus dan yang kelakarnya ingatkan bus rapid ni sistem dia macam dulu which is boleh guna 1 tiket for the whole day rupa rupanya sekali naik 1 tiket. malu woi konfiden je tunjuk tiket kat driver bus tuh! nasib dalam bus tak ramai studentt! -_- kalau tak? terserlah kebodohan kat situuuu.. 

ingat tia! 1 tiket 1 kali naik bus! ingat! 
kalau nak parking kat sana memang kena lah pagi pagi dah sampai! class pukul 8.30 pagi pukul 7 pagi aku dah terpacak kat parking tu hah. takut tak dapat parking punya pasal. punyalahh kecik tempat parking dengan student yang ramai macam tu? sigh~ tu kalau datang pagi. kalau class habis tengah hari kenalah kuatkan tenaga untuk tolak tolak kereta sebab nak keluarkan kereta kau. diorang dah buat double parking. dah macam main puzzle! 

kawasan parking.. 
tu kalau naik bus.. kalau nak pergi kat fakulti sendiri? pagi pagi boleh habis berbotol botol air sebab nak kena harung tangga yang sangat tinggi and jalan yang berbukit bukit! and bayangkan first day tia pakai heels? patah kaki tau tak? then the next day and hari hari yang akan datang no heels dah! a big NO! 



lelah woi naik tangga ni hah! -_- 

setakat ni dululah kenangan first week dekat Uitm Shah Alam. Next week mungkin dah start kuliah. Wish me good luck people! :)


notakanantiafazunia : baru first week dah demam -_________-



24 lovebite:

Wawa.Wafiyyah said...

knp tutup muka kad matrix?.hehe

m!3yr4h_LolLy said...

gud luck b ! all the ebst okeh. hehehe

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Waaaa!! Tia dah masuk kelas balik! hehehe.. all the best tia! ada masa free kita lelepak kat Dataran Cendekiawan k? i pon kat situ2 jugak =D

cik aiLebiu said...

hehe selamat menjadi student semula :D

gnesop said...

selamat berlajar..
jadi student mmg best :)

kiwi_sengal said...

amik course apa?

Fatin Najihah said...

goodluck in your study sis :)

cik e said...

tu demam rindu parents kot hehe . goodluck ye , study betul2 ! :)

Botak said...

aku beli beras, sadin ngan minyak masak guna voucher tu., kool tak? hahahaha..

btw., selamat berstudy..

kaizen said...

i know that parking... hehehe...

*tahniah sbb da smbg blaja...

hasbullah said...

masscom broadcasting ya...hahaha hai junior

syafiqakarim said...

dah alang alang dekat sh.alam.
tak reti roger? hahaha
ok fine.belajar rajin rajin.
jaga diri.jaga tingkah laku.eceh,da mcm mak mak aku ni.

selamat maju jaya.hihi

teha said...

gudluckk dear :)

nabilah_2908 said...

moga Tia tabah harugi hari2 yg mendatang... ;)

syahirooAhmad said...

amboi... seronok dia bercerita tt uitm dihatimu itu...

ha after three week, mesti cite dok lepak mamak kat seksen 7, mcD.. hahaha. :D

(itu lah aktiviti yang selalu bebudak uitm lakukan.. )

hamzah ian said...

meh kat abe mejah meh... student dah tia ni.. awwwww

chemay said...

have fun time belajar yaaaa.
semoga dapat pointer terbaik untuk family. diri sendiri dan future husband!
hehe
:P

anNaqia said...

all the best tia! :)

Abu Luqman said...

dah folow kamu tau

arekymz said...

sambung degree ke?
wahh..
untung lah dah masuk kelas.
kitorang ni kena tunggu july baru upu sept nye keputusan keluar..
hehe.

Aisumi Chan Kawa'i said...

yiey! kita sama2 sambung study.. sumi masuk UTM..

shahrazali said...

uit....sayang tia jgk..hehe...

dak uitm shah alam gk rupanyer...budak baru la ni ek..nk kena buli ni..hehehe..gurau jek..sy bdk FSKM..dekat jek ngn fakulti tia..

Shazwina said...

ambik course ape ? :)

cikamiea mira said...

satu FAC. :D
hai broadcaster!

Related Posts with Thumbnails