Thursday, October 6, 2011

Diari Syawal Tiafazunia 2011

Dear blog,

Raya tahun ni raya paling best dan sangat banyak open house! *ukur berat badan jap* kehkehkeh. tiap minggu ada je dapat jemputan pergi open house. even dah habis syawal pon ada lagi. kengkonon bukan open house dah tapi buat makan makan je. kononnye lah kan? hihi!

Raya pertama tahun ni macam biasa tia akan beraya dekat Terengganu kampung mama dan Kelantan kampung ayah. perjalanan yang memenatkan. sangat! tapi bila radio tetiba play lagu Balik Kampung automatik mata celik and time tu jugak rasa nak bukak tingkap nak nyanyi kuat kuat lagu tu. seksaited sangat bukan? macam aku sorang yang beraya -_____-

okay da tak nak membebel. nak tunjok gambar. sila sediakan plastik beg takut takut korang muntah tengok gambar bebanyak lepas ni. hik hik hik!

raya pertama di Terengganu. haruslah gegedik tangkap gambar pakai baju baru uolss! :)
sementara nak salam raya. tunggu semorang berkumpul kite tangkap gambar dgn mama kite kejap.
merah sangat kitorang. baru menyerlah tahu? hihi!

gambar raya paling feveret! merah kan semorang? hihi!
tapi tiap kali raya mesti tak cukup orang dalam gambar ni :(

lepas dah salam bagai. kita makanggg!
ni la menu di pagi raya kitorang! sedap okay! perot pon senyum je tengok.
ada nasi minyak, gulai ayam, sambal daging, satay, ketupat palas, tapai.
 peh peh pehh! yummehhhh! :D

lepas dah makan kenyang dekat rumah, baru keluar raya.
pergi raya rumah pok long then dapat makan nasi dagang!
senyum lebar perot dapat makan sesedap pagi raya! haha!

ni pulakkk .. err makang petang. hihi!
ketupat palas plus gulai ayam plus sambal daging.
pehh! mabelles uolss! kenyang perot! :P

the best part is ... tidur dalam kelambu yang comel ni!
muat laa 2 orang dalam 1 kelambu ni. comel kann?
selamat uolss badan badan tak kena geget nyamok! hik hik!

okay tu je lah gambar yang dekat kampung. kang tunjok bebanyak over uolls orang cakap. kan? and yeah.. dalam bebanyak moment time raya ni is #twtupraya yang Twitterjaya organize :)





thanx @myien and @ob_af for all the picture! sayang ketat ketat! memuahh! hikhik!




p/s tiafazunia :: Syawal dah habis. jom jogging? T___________T

10 lovebite:

Phat said...

hye tia..la ingatkan dah habis dah entry raya..rupa nya ada lagi..hehe..tp pesanan tg kat bawah tu best kan...phat ni ntah bila la nk mule jogging semula

APi said...

tia dah kurus..
eh?

cik aiLebiu said...

merahnya mak ngah...tp sweet tia bertudung...:)

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Tahun ni kita kaler merah gak.. huhuhu~ sama la kita tia! =D

Aisumi Chan Kawa'i said...

amboi merahnye makngahh~ hehe.. lpas raya sumi naik 2kg.. T_T adoilaaaa~ jom jogging sama?

kaizen said...

untung laa dpt jmptn open house byk2....

Oasis said...

Wah semua merah. Memang meriah!

Mr feckry said...

wa rasa raya cam dah habis kan..

Ronnie Ramdhani said...

nak raya lagi rasanya, hahahh...:D

hackshitam said...

ok muntah, hahaha

Related Posts with Thumbnails