Tuesday, February 8, 2011

TIPS: Lupakan bekas kekasih anda

haha! tergelak gelak bila ada member aku terkejut and seronok bila aku cakap aku dah tak heran and boleh terima ex-bf aku sekarang dengan orang lain. yela, dulu kemain lagi aku menangis tiap tiap malam, mengadu kat dia yang aku tak boleh lupakan lah, nak dia lagi lah.. alih alih sekarang aku dah tak heran pasal ex-bf aku tu ;)

macam mana aku boleh lupakan ex-bf aku tu ? terus terang.. aku tak pernah benci dia.. aku terus terusan sayang dia walaupun dia ada orang lain. serius ni! sampai lah satu hari, dia datang minta something yang mungkin gf dia tak dapat bagi … and i was like …



weh ? wtf ?


WTF wehhhh ?




then bila dah jadi macam tuh, secara automatik aku terfikir, kalau aku jadi gf dia lagi, mungkin aku pon kena kayu tiga kat belakang dia ni. kena tipu hidup hidup lagi. mentang mentang muka jambu habis. kira aku tengok pon boleh cair tahap meronta ronta nak kat dia.. tapi tu dulu ah, bila dia dah meningkat dewasa ni .. errr…

hensem ke jambu ke perangai burok tak guna jugak ye dak?


so bila dah boleh berfikir secara waras, tiba tiba automatik juga aku rasa menyampah dengan dia. lagi lagi bila dapat tau dia gaduh dengan gf dia pasal gurl lain. see ? maybe Tuhan nak tunjok aku takkan bahagia dengan dia. lagi 1, dia EGO. bila aku da couple dengan orang lain baru nak terhegeh hegeh balik, then last last aku tolak dia. siapa suruh EGO sangat ye dak? nasib baik weh! kalau tak, mesti down gila dah jadi milik dia tapi dia main belakang =.='

and sekarang, aku dah tak stalk pon facebook dia. sikit pon tak. kalau tak, bila bukak facebook dia la orang pertama yang aku nak tengok, sekarang ni, takde nafsu langsung. bila dia up status yang konon konon sweet pon aku baca macam takde perasaan. sebesar zarah pon aku tak jeles. hebatkan aku ? mungkin sebab perangai dia yang dulu suka kikis duit aku =.=" demm demm!



so, kalau korang dalam sesi nak membenci ex korang. lupakanlah! tak payah nak benci benci sangat ni. tunggu je MASA dan KEADAAN yang tentukan. kan orang ada cakap, bila kita benci orang tuh, nanti benci bertukar sayangg anddd vice versa. haaa! lagi la susah nak lupakan kalau dah sayang ye dak ? so, lex lex cool je babe! ;)






tiafazunia : thanx weh sebab ada je dengan aku time aku tengah meroyan dulu dulu tuh ;)


tiafazunia : apa yang susah sangat lu nak lupakan dia ? perangai ntah pape dia tuh pon da cukup buat lu annoying kan ? apa lagi nak tunggu ? =.="




bukan lupa macam hilang ingatan, tapi lupakan dia macam dia tak pernah wujud pon dalam hidup. dah tak diperlukan. dah tak sayang ;)






*credit to google for the image*

64 lovebite:

kella said...

bagus! bagus! :) tak perlu menoleh kebelakang dan tak perlu mengharap pada yang tak layak! :D

cheers..

Bro Framestone said...

jangan sesekali melupakan bro :)

cik helena said...

fuh entry nih buat kite makin meluap luap benci kat mantan!

dah tak payah ingat!hargai ada depan mata kan ;)

meh peluk sikit meh!rindulah kat ko tia!

Arief Arf said...

betul, tak elok membenci.
just forgive and forget and move on.
habis cerita.
X)

Doktor Cinta said...

kadang-kadang, kita putus dengan pasangan kita mungkin sebab ada yang lebih baik dari dia, mungkin dari mata kita, dialah yang terbaik tapi Allah tu maha mengetahui..

walaupun kita dah cuba sedaya upaya jaga hubungan cinta itu, tetapi mungkin ada yang tak kena dalam hubungan itu sampai kita kena buat keputusan untuk putus..

lupakan dia sebagai BF memang patut, tetapi jangan lupakan dia selamanya, anggaplah dia kawan kita dan doakan kebahagiaan kita dan percayalah bila kita doakan kebahagian orang lain insyaallah dorang akan doakan kita jugak..

bab dia minta couple balik? jangan sesekali kata YES, sebab korang dah kenal dia? once dia buat begitu tak mustahil dia akan buat semula...

alamak merepek panjang plak..sory :p

Anonymous said...

perghhh.. terbaekkk r.. sallute ur girlz..

Amni said...

nice one! yeaaahhhh! amni pernah rasa benda yang sama.. sekarang rasa macam nak gelak plak.. dulu beria nak popuan lain.. lepas tuuuuuuu? amik ko! =P

Anonymous said...

terbaekk..

fArAh!! said...
This comment has been removed by the author.
fArAh!! said...
This comment has been removed by the author.
fArAh!! said...

dulu pun farah penh dlm keadaan mcm tia kot..
x leh lupa kat ex..
tpi skrng tgk dye pun dh tak de perasaan even nampak dye ngn gf dye..
tu semua berkat kesbrn diri sendiri..

Nabiel said...

ade stgh owg ssh gak nk lupe tia...
ang pi nsht ex aku wey..hahaha=P

Ery Farieha said...

aku pun style mcm tu lah
pk balik apa dia buat. takde la rasa mcm benci sgt or nak balek kat dia ke apa.

Anonymous said...

gua tak tau nk komen ape.. mcm speechless pon ade..keh4..




by brader kemal

farid kamil said...

aku gay

Berto said...

ffuhhh. lu kena jadi dr.love gua ni

sai said...

got the same situation with yours. hahaah.
macam siot je kan?

sai said...

tunggu masa je la dorang dorang ni.

Mr feckry said...

senang je, cari lain..mesti boleh lupe

Ujang9897 said...

jiwang gak lu..hahaha,

erm..nasib baik dah tak single..hee..

APi said...

wat dek jek..

takde button like lak aku nak tekan..^^

Hellioz said...

dah x sayang ke?

EmanCloud said...

best2 hahah bile bace part wtf banyak2 cu tegelak . tia2. sigh~ ahahh lupakan yang laen..

platipus said...

berdoa masa bantu untuk lupakan dia

irene nadia marcello said...

gunalah produk tia amelia..


pek menghilangkan kesan kekasih


pasti berkesan wahaha

chikova said...

yar, syabas mere bete laa tiaa,
smue yg belaku tu ade hikmah kn?? :)

nurelle said...

dlu xbf mnx pts sbb dye kena pakse tunang dgn org laen..kononnye la kan..mule2 tuh frust jgk la kan tp da lame2 tuh dpt tau jgk dye tipu..ekceli dye xpenah kena pakse tunang n xpenah putus pon dgn xgf dye..lepas tau tuh tros takde perasaan kat dye..benci pon tak,syg lagi la tak..buang mase jep rase

nabilah_2908 said...

kiranya Tia dah sampai fasa paling atas sekali..

fasa move on... :)

setiap apa yg berlaku pasti ada hikmahnya kan..?

see...Allah dah tunjuk yg dia bukan terbaik tuk Tia... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
APA KATA SURVEY

Zulfahmi Abidin said...

hati kau keras tia.^_^ patotlah ko tak maapkan aku.hrmmmm

Kumbang Jingga said...

heheh aku pernah tulis pasal nk lupa kan bekas kekasish ni kt blog cinta aku hehehe

mq said...

bagusnyaa :D yeah, you go girl! life goes onn and maybe Allah dah tunjuk dia bukan jodoh awak..

akmalhilmi said...

for the first time aku tgk kaw ada kat popular entri kat GB
hahaah

yeah aku setuju
meluat nan ex aku
hahaha

kate2 kaw benarrrrrrrrrrrrr bahhhhh

sYafIk-wAy said...

sgt senang . buat tak tahu . hbs cerita

Yutaka Mushimura said...

emmm, harap aku pun boleh lupakan ingatan cam ko..gak...;(

khairul hisyam said...

wow. mintak ape tu? :P

d_tieah said...

Gitulah kan..
Nak lupa kan org yg kite admirer ade tak?
Hahahaha..

Latest entry : Nak petua? Petua Jadi Sailormoon pun ade..

Rebelle said...

yeay! i memang takde apa-apa problem dengan ex.. never cross path again. that's better. yang nak jadi kawan macam biasa pun ada.. tu lagi best! (:

HaNTwO said...

kalo nak lupa sekelip mata tu memang ar mustahil...tapi berbalik pada asasnya dekatkan diri dengan MAHA PENCIPTA supaya hati kita tenang...dan yang paling penting doakan yang baik2 je untuk sang mantan....sebab pokcik pun pernah alami situasi ni..

yaya_flanella said...

wow. best best. ;)

Fane Davis said...

dear,i miss you!!
congratz ya dapat lupakan ex-bf tuh.sekarang time fane pulak,wish me luck..
tia kira single lah skang neh??hehhe...

Judiene said...

Hmmm.
I pon nak try gak r lupekan ex I.
But the only prob is, i don't have an ex!
Hahaha.
Lek lek, cool babe.
And tahniah sbb at last you are over your ex-bf.

:)

Amirrah Zawani said...

nasib baik u dah tak kapel dgn dia kan.. haruslah cari yg lebih baik :)

::nuRuLaDHar:: said...

if me, wat tataw jek..huhu InsyaAllah yg akan dtg lebey baek dr sebelum nye.. =)

Eza said...

eza xpnh benci ex eza,sblknye thankful sbb break dgn dia lah eza jmpe yg skrg.hahahaha

nazirulhazwan~ said...

tula, pelik betol la bile bekas2 awek den still tak dpt lupekan den. haih

Faizal n Fashitah said...

Setuju sangat dengan decision Tia. Don't look back. Anyway, psstt nak order header ek? Tia can email me at semangka_land@yahoo.com okeh? XD

Wan Gerrard said...

beri masa untuk diri sendiri penting, yang lain kita yang memilih ^_^

Kentut adalah saat paling melegakan

Fitrihadi.com said...

i still can't forget her walaupun dah setahun lebih tak jumpa.. jarak memisahkan kitorang.. harap2 ada jodohlah..*malas nak fikir pasal cinta. kahwin itu lagi penting :)

liyanaziz said...

let bygone be bygone.. ada yang lebih baik untuk kita dan take it easy, anggap saja kawan.. setuju dengan doktor cinta.. =)

NuReLLe said...

true babe..if u hate him means da love is still there..kena let him go baru kte rse free..puas n lupakan dia 100%...:P

u go girl!!

Anati Soki said...

cara anat nk lupa ex anat ialah.. hehehehe
delte abis segala menda yang ada kena mengena dgn dia.. and keep on impriving my self so that i can prove him that i am much better without him.
bg dia menyesal tinggalkan anat.. heheheh.. cewah..

:: m!3yr4h_LolLy :: said...

biase la to..
bila da xda,baru nk terhegeh2...
huh...

phreak-id said...

Cikhel boleh belajar ngan Tia.

**dulu time aku mcm korg, aku asyik layan Justin Timberlake - What goes around comes around**


Terbaru >Blog Best : Roq's Blog > Drama Bersiri TV3 - Gemilang > Sahabat Blogger Dah Macam Twitter?

Hanim Mahali said...

cerita kita hampir sama... memang betol tu, tak perlu ingat mereka yang tak pernah hargai kita... abaikan aje dia... de yang lebih baik...

Syafiq Rosli said...

xpelah tia pengalaman yang mengajar kita kan..

Eryati said...

akak juga tak suka lelaki yg suka kikis duit aweks...huhu...lepas tu belanja awek lain..gilos..

Encik Psychopath said...

steady la der..

adrinaqamarina said...

rina pon mula3 cam ni,. nak ag bila time rina kat egypt, ni pasang sampai 3 kat msia. haish tu memang nak kna karate.

beberapa bulan lepas tu, ditakdirkan pulak dye dapat belajar kat egypt jugak. memang percent nak jumpa tu ada la.

mula3 gado tapi dye minta maaf. buat hal ag, sampai dah 4 kali, dah tak larat.

last dye minta jadi kawan, rina lah jadi tempat dye mengadu masalh. mengadu masalah je. benda hepy tak nak cerita.

tapi sampai skunk, rina still tak tau kenapa dye berubah sampai macam tu. dulu dye tak macam tu. entah laaa. keadaan memaksa kot.

dulu ada jugak meroyan, skunk tengok macam tak de pa pe dah.

tapi sampai skunk, parents ktorang tak tau yang ktorang dah putus, ag masalah bila parents kitorang asyik datang3 rumah sesama sendiri.

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

banyak sngat orang komen ni.. hahha
sll org last mst ko bace kan
hahahha....

xyah nk benci2...
pikir hidup sendiri sudah..
bkn dy bagi hang duit..
syg parent kan elok...
ye dak...
teeet

areleaf said...

lu memang steady,lu memang steady..

khairunnisa ♥ said...

make dunno dengan orang cam tu tia, sayang tapi at the same time dia buat kita luka..

hoh, and tak suka perempuan yang suka merampas wp dh tahu lelaki tu ada gf..

oh mannn! =.="

love this entri

khaizarien said...

best kan bile dpt lupe abes...if kdg2 teringat selalu nyanyi lagu aliyah-tak mungkin kerna sayang....

:D

::NelyLeyana:: said...

hukum karma,

die buat org merana, nanti die pon dpt bende yg same

:: S.h.U.H.a.d.A :: said...

kamu kuat. :)

Related Posts with Thumbnails