Thursday, December 2, 2010

kejadian yang membuat aku hampir taknak kahwin!


print screen kat pesbuk antara acik and aku. dulu kitorang neh ibarat anjing dengan kucing. biasa lah. adik beradik kan. tipu lah kalau tak gadoh ye dak? ;) kat atas ni soalan yang dia jawab pasal nama nama panggilan aku. ade 11 kot sume skali. tapi 3 tuh cam bangang taww! geram aku! bole dia cakap oily face? hidung penyek? babi? cett! mentang mentang hidung ko mancung! tapi ... ade aku kesah? hahaha! :)


selain tuh jugak, dia tambah , HOT aka PANAS. aku mati mati ingat dia nak puji adik dia neh cantik. (perasan oi!) tapi bila dia cakap sambil buat gaya berlari 100meter mula lah kenangan pahit bermain main dalam kepale otak neh! dem!

11 tahun yang dulu, aku tak ingat plak time neh tengah main kejar kejar ke hape. tapi bila acik kejar aku, aku terus lari pergi dapor and dalam masa yang sama mama pulak tengah bawak dulang air teh o yang PANAS. then aku terlanggar mama. terus air panas tuh sambar badan aku. half dari badan aku melecurr! HALF OKE? HALF! terus lari satu rumah sambil jerit jerit and nanges. cib!

nak pergi pelok mama. tapi mama pon kena air panas kat leher. melecur jugak! :( dia marah. terus aku lari pergi umah cousin aku. sedihh taww tengah sakit mama tak layan! dem punya acik! lepas beberapa minit, badan aku jadi melecur terok! dari leher sampai pusat. grr! merah merah 1 badan! geli weh tengok badan sendiri!

naseb baik time tuh kecik lagi, darjah 3 kalau tak silap. jadi bila dah makin MEMBESAR, parut sume ilang. jadi putih balik sebab kulit menegang kot. hikhik! kalau tak, sape nak menjawab ? tak kawen aku kangg sebab badan berparot! ni sume sebab acik! hahaha! :P


ni laa aku & acik. bakal menjadi seorang ayah tahun depan. and bakal menyambut hari lahir yang ke errr.. ke 25 pada 18 disember neh. happy bufdayy acik! hik! awal kann aku wish? :)

41 lovebite:

Weeda said...

wahaa...dasat tu kena air panas...tambah sedih bila mak tak layan..hee~

kata kila said...

phewwwww melecur kot!!!grrrrr

Amni said...

hehehe... ada plak tak nak kawen.. CEPAT KAWEN!!! Ekekeke.... pernah melecur gak.. masa kecik la.. ganas sangat men kat motor.. sekali kena ekzos kat paha.. melecur... adeiiii! Pernah jatuh tangga sampai benjol besar kat dahi... pernah jatuh basikal ala-ala ultramen,.. tapi tak serik... nak kawen jugak even ada parut-parut.. ekekek....

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

ayoyoo~ tu lah lari2 lagi.. nasib baik dah ok dah baik..

Hariz said...

Wahhh.. Hot Aka Panas.. Memori lama kan tia :)

http://profhariz.com

naz said...

betul ke tanak kahwin ni ghaha

-telordibasuh- said...

hahaha..gile la...kem slam kat adik u hahhaa

princeduyong said...

kenangan...yang pasti mengeratkan...

mia said...

seyes ke tia..perghh..mesti pedih gile kan.huhu..mia kene air panas baru mngelegak kat seluruh tangan pon da lari mcm org meroyan, ni kan spruh badan..huhuh..naseb xde kesan ek

Alya-Amor said...

hepy besday acik!!
n3 ko tu x kena taknak kawen lak... kawen la best.. aku tgk kat fb kan, ramai yg men bila kau akan menikah...
aku try.. cam ampes ja.. ko takmo try yg tu ka yank??? hahahaha

Ery Farieha said...

hahahaha lawakkk.
pahit betul kenangan tu sampai ko ingat ;P

molmolla said...

erkkkk! mesti sangat sakit kan.. kesian kat kau.. aku tak pernah kena mende panas.. hehe.. sebab memang aku takot..

Rebelle Me said...

errr...
masa kecik-kecik dulu..
macam-macam kot..
hehehe

nabilah_2908 said...

kesian dia...teringat pada budak yg kena simbah asid dgn bapak dia tu...

lagi kesian kan...kt muka la tu.. :(

jom ke APA KATA HATI pulak,
GIULY SI DEMOK

Bert said...

nama abg ko sama nama dengan aku. patotlah hensem

hentakbelipat said...

prghh...tu nasib baik air minum panas..kalau air mndidh tuh dah xde blog dah skarang ye dak

Ain Atika Zailani said...

ape plak xnk kawen? rugi lah...ahha

areleaf said...

otak gua tengah flashback balik..

maCy said...

alololo baby. hik3

takotnye parot~ hish

akmalhilmi said...

cantik??
her??
cantik ke kaw??
idung pyk aku sokong
hahaahahaaaaaaaaaaa

Faizal n Fashitah said...

Perghhh ganas giler pengalaman masa kecik dulu. Tu la.. nasib baik laa parut tu dah hilang semenjak dah besar ni kan XD

Eazy Izzuddin said...

hehehe

uish badan tia penah melecur ke..
ish2..
nasib mase kecil
ala..
tiba jodh nnti kawen la hehe

Layans~
Selamat Ulang Tahun

:: m!3yr4h_LolLy :: said...

gle seram cte nie..
aishhh.
nsb baek kecik2 kna air pns..
lau da bsor cmnie,pe la nsb kan..
hik3
:)

Zulfahmi Abidin said...

yunk.you tak tunjuk bekas melecur entry nie jadi mcm kurang lengkap lah..hahaha.

Terkini: Microsoft Apple | Peti Mel Suara | Belajar Seks Dengan Cepat

APi said...

sadis!

Wan Gerrard said...

dapat rasakan kesakitan yg tia alami =P sakit2

Peminat Katie Holmes said...

mane tau tak kawin.bukan u tunjuk pun dekat bakal suami.haha. tak baek.

cik.shabah said...

eh header baruuu!!!!cantik!!!!

p/s : sori ea,cik shabah agak sbuk lately ni.ada masa cik shabah jenguk tia tau.love u!!!!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

gua kosong lagi

Fitrihadi said...

oh kulit melecur ghupanya.. ingatkan ada laki yang kecewakan awak..adehh story punya la saspen. heehee

Peminat Katie Holmes said...

Nice one. Header yang ni aku lagi suka dari the previous one tia ;>

Encik Tikus said...

kesian dia kena carut, keh keh

ZACK ENTRY said...

memang panas..=)

gadisBunga said...

salam...the imperfection makes u unique. :)

phreak-id said...

arghhh! aku tak percaya tkda parut.. tengok..! tengok..!

psst Hamzah : meh backup aku.. :p

Terbaru >> 1) Bila Aku Boring 2) [Part 1] Nokia Ovi App Workshop 3) Bila Aku Marah + Penat + Lapar!

hamzah ian said...

gua nak tgk badan lu gak.. mana tau ada parut ke tak.. saje je nak check.. kawan2 kan.. keh keh keh

Wahidah said...

hahaha..comeynya...tu la die kekadang bile ade Fb ne..sumer rahsia keluarga terbongkar..hahaha

EzzEddin said...

penah melecur tahap gila vaves...pedih tahap gaban..
nangis bagai nak rak..hohoho
masa tu darjah 3, jatuh beskal betul2 depan pagar sekolah..meremvit la time tu :P
malu?? memang tebal 11.5 inci mengalahkan ketebalan buku teks huhu

cikpia said...

gila nakal korang ek!!!!

pilotHans said...

fuh, dasyat gak story tia ni...sib baik besar2 daa okay daa...kire daa licin gebu ea..hihi..

@korang2 lain nak bukti or ngk apelaa.... *tepuk dahi..haha...cukup laa tau yg cik tuan umah daa ok n fully recover..

cheers..

nanie said...

perghh,melecur half dari bdn?
sakitnya..nsib dah lama kan..

Related Posts with Thumbnails