Wednesday, November 10, 2010

nasib baik kau bos!

tiaaaa! tolong saya kejap. macam mana nak pasang corrector neh? jerit bos. aku bergerak pergi dekat dia. corrector typewriter elektronik neh kalau salah pasang mau terputus tali dia. kang kalau putus tak pasal pasal kena marah sebab membazir. bos aku neh bole tahan haji bakhil perangai dia. dem!

hampir 15 minit aku try try and try. tak menjadi jugak! aku fedup. aku suruh despatch pulak. takot nanti terputus tali corrector tuh. despatch tu pulak baru 2 kali try da fedup jugak. aku try balik. tak jadi. bos dari jaoh dah bengang tengok gaya gaya sopan aku pasang corrector tuh. dia pulak yang try sebab fedup tengok kitorang.

haaaaa. boleh pon! awak tak baca bismillah la tadi tuh tia! tu sebab tak boleh. fakinggg! gertak aku dalam hati. nasib baik kau bos!

****
time masok kerja pukol 8.30. tapi aku selalu sampai pukol 9.30. pekerja cemerlang memang begitu. aku berkata dalam hati. kihkih! sampai je pintu opis aku tersentak. hai ? awal pulak bos datang ? kantoi kantoi! tapi pekerja cemerlang macam aku memang kena pandai cover line.

sori lambat puan! plat kereta terjatoh tadi. terpaksa benti tepi jalan. tengok tuh saya siap letak seletep lagi. kata aku sambil buat muka selamber. apesal puan tak naik lagi? tukar topik cepat cepat. watefak perangai. kahkah!

saya dah try bukak pintu neh banyak kali. tak boleh la. tengok dah merah merah tangan saya. rungut bos. cuba nak manja manja dengan aku plak pagi pagi neh. grrr!

aku try bukak. sekali je pintu teros terbukak luas. tu lah puan. lain kali baca bismillah dulu! jadah apa pintu macam nih tak boleh bukak? fakingg lagi. aku boleh cakap dalam hati je. nasib baik kau bos! grrrrr!

45 lovebite:

Rebelle Me said...

haahaaaa!!
bos perempuan kah?
tua ke muda?
my bos mudaaaaa~

Pencacai Alim said...

hahahaha...kesian kat ko

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

hahaa~ apsal dia dia xleh bukak pintu tu? xreti or slalu org buka kan pintu utk dia..

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

hahaa~ apsal dia dia xleh bukak pintu tu? xreti or slalu org buka kan pintu utk dia..

cik shabah said...

ngeh3!tia tia tia!sengal ya ampun pun pun! =P

Gayahspears said...

fuh.. naseb baik ko x jd pekerja aku tia..
kalo x ko mmg maki aku tiap2 hari..
hahahaha

Amni said...

hahahahhahahahha.... pandai plak bos tu eh??? dah imagine bos tu laki.. rupanya popuan.., hehe

psstt.. nak jumpa? jum baik BB..=P

diyha said...

shengal!
hahah
mady penah en, bos mady cari stepler marah2. then, mady masuk bilik dye,
tgk ade atas meja. skali pndang jea, mady da jumpe!
nseb bek dye bos !
faking jea dlm ati. hahah :DD

Weeda said...

haha..
tia jgn lawan bos tau~

kata kila said...

nasib baik bos aku lelaki hemsem!hahaha

liyana aziz said...

laju je tuko topik ye bila dah lambat?? muahahahahahahhaah.. apa salahnya bos nak manja2?? kikikiki

HaNTwO said...

hahahahah nape x cakap faking ke kat bos...baru gaji dinaikkan 100% dan bonus skali 6 bulan gaji dan x lupa surat diberentikan keje hahahaha..

Lan Bingka said...

ok, seri..;p

nabilah_2908 said...

tul la...nasib baik dia boss...kalau bukan...sure dh kena dah..hehehe.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
DREAMER FRUIT

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

salam singgah 1st timer disini..


apa buleh buat.. bos je betul...
tapi kekadang bos tak betul pun kena bagi diaorang nampak betul.. hehehehe

bila la haku nak jadik bos nieh.. hehehehee


// klik sinie jom ke blog mimie azimask untuk entry baru :D ... //

:: m!3yr4h_LolLy :: said...

sempat lagi b nk melawan ngn bos tu yup..
hihihi
nsb baek cakap dalam ati jep
:))

maCy said...

hahaha.. alolo manje bos ni ;p

areleaf said...

apesal tak cakap depan2 je?baru gengster...hahhahha..

Heidi Shafiq said...

hahaha.. mcm sengal je bos ko tu..

Zulfahmi Abidin said...

bahahaha.yunk.i harap bos you tak bace blog kesayangan you nie..^__^

Terkini:
1. Lanun Harapan
1. Aku Doktor Cinta
2. Bangga

sahromnasrudin said...

salam ziarah..pertama kali ke blog ini..nice blog wz nice entri...

Un Phat Lee said...

luahan je ape yang terbuku di hati.
paling kurang pun "you fired" hehe.gurau2. XD

Yutaka Mushimura said...

ko berdoalah dapat bos lelaki yang kachak cam Shah Rock Khan....

~~sure ari2 ko datang awalnyer....:)

hamzah ian said...

corrector tu jadah ape?

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
baik betul ko..napa tak terajang je pintu dan bos tu

Eazy Izzuddin said...

hahaha...
layans kan aja
hehehe
xD

Bert said...

biler plak hang nak jadi bos??

GaDis CoMeL said...

kalo cakap faking kat bos, nanti tak dpt bonus. haha

DuniakuAbstrak said...

kalau bos laki kacak hemsem mesti kau tak merungut camni kan?

ZACK ENTRY said...

masing2 nak cover diri..hehe

Zezebel said...

Hahahahahaha....
Ada berani nak cakap macam tu dengan boss? Tapi kita orang melayu dah jadi adat kot, bersopan dengan boss kan?

Faizal n Fashitah said...

Hahahha.. tapi kan, selalunye bos pompuan salu perangai camtu... hehe..

Whoopz said...

Bos kekadang manja lelebih..

mia said...

hahhahaaa..naseblaa boss...

/Dayah//Nurul/ said...

ohh , mmg sabar jela ngan bos k :)

aleen aiden said...

bos,pecat die bos..die nih pekerja yg sker memberontak.duk faking2 dr tadi nih bos..ha3 :P

Eyqa Lee said...

Haha. mampu tunjuk fuck sorok-sorok bawah meja je kot kan? Tia, which part of selayang? I pun selayang jugak.

Encik Tikus said...

kah kah gua sebagai bos, gua PECAt lu !

kak ina kl said...

salam tia...kak in ina ni

hamzah ian said...

tia!!!!!!!! grrrrr

cikpia said...

bos ko lawa tak tia.........??? =)
(aku bukan lesbo ok!!!)

Cik Moon said...

haha... boss tu manja ke mengada2 tu?? (^___^)

akmalhilmi said...

sumpah fake gile alasan kaw
haha
pdn mke bpsh kene balik
hahaha

azzey said...

tia: sabor jelah ye ....sbb dia boss kannnnn....

Pusher Aries said...

bos is always right even nope....hehe

Related Posts with Thumbnails