Monday, October 25, 2010

bukan salah saya

semalam balik dari kerja aku terus gerak pergi gym. yes! gym.
ini gara gara bulan puasa harituh badan aku tamau turun turun lagi.
kalau boleh bluutuut lemak lemak ni aku da agih bagi sorang sikit. kihkih~

lepas da sejam berhempas pulas kat gym. aku siap sedia nak balik.
penat tahap aku sendiri nak tekan pedal minyak kereta pun bole pergi takat 50km sejam je. dem demm! pukul berapa nak sampai rumah ? dengan jem lagi ?
dengan bawak kereta secara perlahan dan sangat bersopan santun, tiba tiba ada satu kereta myvi haibim haibim dari jaoh. MANGKOK! aku kat lane tengah kot.
nak potong pergi laa lane kanan cislaskas! mangkok! grr~

then dia still haibim lagi dan lagi dan lagi.
perempuan bajet cantik berspek. myvi putih kotor tak basoh!
apesal dia haibim ? oke oke. aku pon dalam hati da sangat panas.
aku terus tekan break sekuat hati.
nampak sangat dia pon kena tekan break gak ye dak? kahkah!
terus minah tu potong and pergi lane kanan sekali sebab aku da jadi terlampau slow.
yes! permainan dah start :)

(dalam hati terus berkata kata)
GENTLEMAN! eh silap. LADIES! START YOUR ENGINE!
aku terus masok lane kanan and kejar minah tuh balik.
haibim haibim haibim banyak kali kat dia. haaaa! puas hati!
dia masok lane tengah balik. then bila aku da kat depan .. dia masok lane kanan balik.
cis! nak haibim aku balik ? fine!
aku terus pecut ke depan,
dia ikot rapat rapat macam couple yang tengah angau bercinta.
dengan selamber, aku terus tekan break tanpa rasa bersalah
and terus lari masok lane tengah.




DUMMMMMM! kereta belakang minah tuh langgar dia.
haa! kan da kena!
aku da laa penat. saper soh kacau?


kalau la minah tuh baca blog aku neh, nak pesan, alang alang kau bawak kereta kau pergi workshop, jangan lupa pergi sental laju laju sekali kereta putih kau tuh, da hitam sangat macam hati kau!



notakecik ; berhati hati di jalan raya. ingat orang yang tersayang :)

32 lovebite:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

hehee~ ganas jugak kamu nih sis.. sape kacau siap laa.. ^__^

HaNTwO said...

hahahah otai gile....kesian minah tu kena langgar hehehe..

Rebelle Me said...

wahhh..
main ganas..
(:
well...
claps!

Eyqa Lee said...

Bagus. Lepastu berseronok2 lah dia kat workshop kan? :)

:: m!3yr4h_LolLy :: said...

terrel jugak ko ye b
hihihi..
kesian kt minah tu,da b'lagak sgt..
:)

n0t_kAsutKuniNg said...

TERBAIK...!!!hahahahaha

Amni said...

Calar tak kereta dorang? wahahah.. jahat giler! naseb comel! jejejejje...=P

cik shabah said...

tia the best!TERbaekkk =***

Encik Tikus said...

gila jahat lu

.s.o.f.i.a. said...

ha ha...... aku penah gak buat kerja break2 camni..... biar padan muka. nak potong sangat! huh!!!!!

he he.....

z said...

fuyyooohh...ganas nau...haha

Wan Ahmad Nabil said...

tiaaa ! sehat kee ? :) lame xberblogwalking niii.

Gayahspears said...

amboi tia.. marah sgt..huhu
naeb bek aku pkai myvi kaler oren~lalalalala..

nabilah_2908 said...

ganas juga Tia ni kan...tp...perempuan itu mmg patut kena...sbb dia yg mula cari hal dulu..

cuba bawa kereta elok2...tkkn nya kena langgar sampai macma tu... ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
JUS CICAK

Che Armster said...

sila ingatkan aku untuk periksa keter ada bucket seat, airbag dan pelbagai lagi kelengkapan keselamatan kalau nk kuar dating ngan ko

Pusher Aries said...

bg no flat dan jenis kereta ye...mane thu jumpe tkut trbg high beam...heheheh

Da Niel said...

drive safe.

PIDUT ASiS said...

mak aih..ganaz gile..kalau pidut jumpa tia,pidut tak highbeam dah..pidut tutup lampu terus..takut tia kejar pidut..hahahaha

Post Terhangat...

Semua Muhammad?

d_tieah said...

Wow..
Dah mcm aksi samseng jalanan..
Hehe..
Main2 je k..
Pandai ek nak ngena org..
Pdn muka dia kan, exsyen sgt, kalo nak cpt p la potong kat line sblh kanan..

Bert said...

yessss....gedegang..aku paling x suka org bwk keta pasang highbeam, tp aku selalu plak pakai high beam, sbb rabun

Heidi Shafiq said...

ish giler ganaz ko nih.. terrorist..

NuR 'aQiLaH said...

haibim tu sejenis ape.
wakakap

Yua Zawa said...

erkk ganas ko tia ni.. kan :)

Rashid said...

salam utk tia

hehe.. senyum saya baca entri. Suka kisah. Itulah sebahagian warna-warni kehidupan. So.. siapa kata hidup ini tidak indah? indahkan ..

touya said...

boleh tak ko bagi no Plat keta ko ? Kalau aku nampak ko aku nak lari jauh-jauh ... sebagai langkah keselamatan ..lalalalal

Faizal n Fashitah said...

Hahaha.. ganas woOoo. Kalau saya ada kat tempat kejadian, CONFIRM terus ambik video adegan kejar mengejar tu ekeke..

akmalhilmi said...

hahahaha
kaw mmg otai

hentakbelipat said...

gila ahhh..setail! satu tabik!

bidadarihijau said...

hahahaahaha......tulah...xpasal jer kena...

Zulfahmi Abidin said...

tia..kejam gile ko tia..haha.tapi okey lah.aku suke care ko.next time sediakan paku. minyak dan bom peledak untuk ditaburkan kat belakang. mcm dlm james bond tuh..baru la super cool gurl.

aleen aiden said...

mak aih,pastikan aku xnaek kete ko weh.aku ngeri!hahah

MELAH said...

ntah nye, ada masalah otak betui org yg asek haibim2 ni

Related Posts with Thumbnails