Monday, September 20, 2010

citacita yang perlu dikuburkan. dem!

'1 baju RM90. we all nak u pakai 20 baju kalau sempat because our client taknak ramai. so, we'll pay u RM1800 ok? half before the shoot and the other half after ok.' sigh~

peluang yang terpaksa gadis itu tolak. kaku. gadis itu dihalang. ye! itu cita cita dia. tapi perasaan perlu ditahan. takot lupa dunia. takot sombongriaktakborangkoh. takot lupa masa susah. takot lupa Tuhan bila senang. manusia kan?


'weh, ada job. character susah sikit ah. jadi pelacur dgn fasha sanda. nak tak ? kalau tak nak aku cari line lain.' sigh~


tolak lagi. cukuplah sebelum sebelum ini. dia perlu hidup dalam dunia yang nyata. dunia yang ramai tidak bersetuju jika dia terlibat dalam bidang itu. tapi gadis itu ingin coba lagi. dan lagi. harapan ? ah. biarkan rahsia dulu.


ini gadis itu. jangan tanya apa apa yang menyakitkan. nanti dia sentap tak pasal pasal dia menangis pilu and sekeh sorang2 laju2 kang.



tak suka kena mekap dengan nyah weh! tak natural. tebal tak hengat! gelimat mak nok oi!
macam celake entri aku kali neh! pfftttttttt~
ini mungkin aku. sebahagian dari diri aku :)






23 lovebite:

pilotHans said...

interesting...kadang2 allah tue nak uji jer n ngk tahan ketahanan u...im sure lain kali akan ade better offer or mende2 yg lebey baik...

pasal makeup2 ni u mmg tak minat lagi sbb ur so young, tunggu laa nnti a few years, im sure u'll change ;)there the 19 lalala time..early 20s..23 ..24..u blum start lagi ni..hihi...

p/s stewardess kene pki byk makeup..hihi...i still remember ur commnet :p

areleaf said...

dah2,jangan nak sedih2 ape sume bagai..tak kental betul..kalau tak dapat ape yang kite nak hari ni ade la tu nanti hikmah die esok-esok hari..

akmalhilmi said...

fewiittt
aku jadik romeo kaw weyh
hahahahaha

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

sabar jelah.. mana tau ade rezki kot lain nnt..

Mr feckry said...

bukan maknyah ni memang terro dlm memekap ke

cik aiLebiu said...

modelling? ok la dr i xde keje pun ni..heheh...:P

Amni said...

rupa da, semua orang nak.. hehe.. just pandai jaga diri je..=)

Cesc Luzeza said...

HAHA NYAH YANG MAKE UP..CONFORM TEROVERLA..HUHUHUHUH

Linglung said...

ni cerita cita2 yg tak kesampaian ke cita2 yg lu tak boleh nak sampaika walau dah sampai? sori, otak gua lambat proses pagi ni..

cik shabah said...

gamba tu gamba tia ke?ingatkan cheryl cole tadi..=)

p/s : jgn sedih2,ailebiuuu =D

kata kila said...

lah kenapa tolak yang!

tiafazunia said...

pilot ; minat je makeup, tp tebal sgt bole masok golongan nyah da!

alep ; gua hati tisu, camne nak kental. sigh~

akmal ; romeo ? aku tanak jd juliet! xbest weh! haha!

aisumi ; hope so!!!

feckry ; mmg pon! tgk dorang pon da tau enn ? :D

tiafazunia said...

cik ai ; cari keje cepatt cik ai! :)

amni ; jaga diri mmg la boleh, tp da dilarang mmg xley wat ape, sigh~

cesc ; mmg terover! over gilos!

linglung ; cita2 yang da sampai dan xdapat nak teruskan. paham ?

cik shabah ; aiyark ? tia laa tuh cik shabah! :(
ailebiu owes!

kila ; dilarang, sighh~

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

tak pe cari angan angan lain

ProfHariz said...

Tia mahu jadi model ke?

zool said...

Mungkin itu yang terbaik.. Ada hikmah disebaliknya...

Hellioz said...

howzya~
its not for ya~

chillo babe~

bidadarihijau said...

kadang2 mcm celaka boleh xpe..ahahah..
makeup tebal2 mmg xbeshhhh!

Botak said...

sila cari kerja lain...

tiafazunia said...

brutalsolo ; tade lagi da angan angan laen :(

hariz ; erk ? maybe. sigh~

zool ; yeahh, mungkin ade.

helly ; nak hug! :(

bidadari hijau ; sumpah xbest!

botak ; sedang bekerja yang lain la neh, cis! ape punya ayat neh! kahkah~

:: m!3yr4h_nAnEA :: said...

dont frust okep...
nnt ade la kot keja laen...
miz u la :)

tiafazunia said...

2 laa,
mntak2 ade.
miz u to0 darl! :)

Pusher Aries said...

tak semua yang kita impikan akan dapat tapi mybe ade yang lebih baik.

Related Posts with Thumbnails