Tuesday, August 10, 2010

SMS puasa

balik je rumah semalam terus cari kedai topup. akibat kelajuan kereta yang agak maximum, dan dengan tangan yang sebelah lagi sedang menjawab important call, aku terlepas. cett!
tak dapat nak topup. balik je terus hambek henpon mama and ayah. cek balance. amat memuaskan. aku pon terus transfer RM10 dari henpon setiap sorang. miahahahaha! anak terbaek sungguh aku neh! :)
dengan berbekalkan RM20 yang telah ditransfer tadi, aku mesej semua member2 aku. konon2 ucap selamat berpuasa laa. hehe! tengok ? punya baik aku neh! orang lain berfesbuk je mengucap. tapi tu pon letak gambar then tag ramai2. takpon post kat wall sendiri kasi ramai2 baca. ye dak ?
takpe. aku rasa aku membazir sebab nak ucap benda baik. *erk?*

then ada laa yang aku bekenan dgn msg2 tuh. menarik! yang lain, da betahun2 aku baca msg yang sama. agaknya dorang simpan kot dlm henpon dorang buat pekasam. time pose baru dorang forward2 balik. kann ? :)

Selamat menaiki penerbangan RAMADHAN AIR bernombor 1431H dengan tujuan AIDILFITRI. kita akan terbang dengan ketinggian 30 hari ke atas permukaan haus dan lapar. para penumpang diwajibkan memasang niat puasa & menegakkan kerusi solat. saya sebagai anak kapal yang bertugas mengucapkan selamat menunaikan ibadah puasa.

Setting niat. upgrade iman. download sabar. delete dosa. install taubat. approve maaf. search pahala. :)

Salam! nama saya Syaaban. Saya ingin mengingatkan anda bahawa jiran saya iaitu Ramadhan akan datang mengunjungi anda sehari lagi bersama isterinya iaitu Rezki dan anak anaknya iaitu Sahur dan Iftaar. mereka akan ditemani oleh ketiga tiga cucunya iaitu Rahmat, Barakat & Keampunan. mereka akan pulang selepas 30 hari dengan menaiki pesawat penerbangan Eid airlines. hargai mereka dan anda akan mendapat berkat. Insyaallah. :)

Doa tahan puasa. "Allahumma baringsana baringsini wataktahan walihatjam masihlamalagi takadanasi watibaimaggi nantilainkali wakasiganti" Semoga dapat tahan puasa. :)

Betapa indahnya bulan Ramadhan. sebab tu khamis cepat2 cari jumaat suruh bagitau sabtu supaya mesj kat ahad suruh call isnin tolong ingatkan selasa yang rabu ni dah start puasa. :)



bagi aku semua msg neh menarik. hehe! :) korang ada dapat yang lagi best ?

29 lovebite:

LiFe KaMi said...

Selamat berpuasa dr kami untuk anda sekeluarga..semoga kita dapat menunaikan ibadah puasa dgn sempurna..

tiha said...

salam perkenalan dan menyambut ramadhan..^__^

Berita terbaru dari blog saya:

hARAP MAKLUM sUMIMASEN
Wah sampai sudah...!!^__^
Songs : Maher Zain feat Irf - Allahi Allah Kiya Karo

maCy said...

byk jugak dapat. takdak yg reka sendiri..hee

tiafazunia said...

life kami ; thanks. insyaallah. :)

tiha ; thanks. :)

macy ; haha! tade idea mao reka meh!

areleaf said...

ke hadapan dinda tersayang,



dinda,kanda ingin menyusun sepuluh jari kerana kita tidak dapat menyambut ramadhan kali ini..fahamilah tugas kanda yang terpaksa berkorban untuk negara..sampaikan peluk cium kanda buat anak-anak di rumah..

tiefazatie said...

slm ramadhan dear..=)

cik SHABAH said...

cik shabah pinjam ye mesej2 kat entri ni.hu3 =)

tiafazunia said...

alep ; erk ? anak ? hahahaha! :)

tiefazatie ; u to0 dear! :D

cik shabah ; hahaha! hamek hamek! =)

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

salam ramadhan sis :)

hellioz said...

xde...

lu xmsg gwa pon meyh!
gyahahahahha~

Whoopz said...

Salam ramadhan.. :)

tiafazunia said...

aisumi chan ; u to0 dearr :)

helli ; erk ? gua kasi baek pnye kt shoutbox lu tau ?

whoopz ; u to0! =)

akmalhilmi said...

yeah
pose time :)

Amni said...

malam tadi dapat yang no 3 tu.. menarik kan? hee.. selamat berpuasa dear...=)

tiafazunia said...

akmal hilmi ; selamat berpuasa derr! :)

amni ; yep2! menarikkk! u to0 dear =)

Hariz said...

Selamat Menjalani Ibadah Puasa Itu Jep :P

Lindonut said...

haha! yg last tu cm comel la! :)

NuR 'aQiLaH said...

ade jugak dapat

"selamat berpuasa"

ekekek ;p

tiafazunia said...

hariz ; u to000! :)

lin ; hehe . kann ? ;D

qilah ; cett! sekeh pale lu kang! haha!

fnd said...

Aku dh jaraang fwd sms ni...semua main hntar kaat fesbuk je.huhu.tapi kalau ada spesel dedication tu kna via sms gak

Fndrocka.wordpress.com

Faiz said...

lagi best lau ade gn gmabar masjid ke..gambar bulan ke..kt hp 3310 ke..haha
p/s:thanks komen kt blog..setiap komen anda dihargai..=)
**HIT MY LATEST UPDATE HERE**

tiafazunia said...

fnd ; spesel ? hahah! :)

faiz ; ouhh! lme pnye cter tuh! ngengengeeee! :)

Hamzah Ian said...

selamt berpose eyh.. nice

HAW said...

1st time landing sini

Zulfahmi Abidin said...

haha.msg yg awk dapat dgn yg fahmie dapat rasenyer same jer kot.^__^

kk said...

kila pun banyak dapat sms best taw cyg!

jaBek said...

ceit! xmsg ramadhan kat jabek pon :P

Arief Arf said...

haha, sume msg standard la kan.
pastu recycle2 je.
skang ni sume sms2 tu tuka jadi status kat fb je.
hahahah

X)

tiafazunia said...

hamzah ; thanx! :)
u to0~

haw ; greatt! :D

fahmi ; pusing2 sme je kann ?

kila ; durhh! bkn nk kongsi!!

jabek ; erkk ? teeheee!

arief ; tuh da jd trend!

Related Posts with Thumbnails