Sunday, August 15, 2010

ini bukan pasal kaum tapi mungkin

dulu lepas kena saman, aku terus tukar tempat parking. aku parking dekat kawasan perumahan and because of that I need to walk around 200 meter untuk sampai ofis. tapi aku cool je sebab boleh exercise lah kononkononnya ye dak ? *terbakar sikit sparespare tayar aku neh* but one day, lepas siap aku parking dengan penuh cermat, keluar je dari kereta, theres a makcik menjerit dari dalam rumah “hoyy! takde tempat lain ke nak parking?! depan rumah aku jugak ko nak letak nape oi? susa aku nak keluarkan kereta aku nanti!” OMG! I was like.. holy shit! jauh lagi tau tak ? dalam 10 langkah jarak antara kereta aku and gate rumah dia. kereta kancil pon je dalam gate tuh! nak menjeritjerit bagai macam aku parking dalam rumah dia! cett! and know what? makcik tu melayu oke ? melayu! macam jalan tar tuh tanah dia plak! haiye! deal with it la makcik! da rumah kau dekat dengan kawasan office and rumah kedai! ramai je yang parking! menyirap plak aku! grrrr! =.="

lepas parking je, setiap hari aku kena lalu dalam 3 buah workshop, baru aku sampai ofis. and bila lalu tuh, biasa laa, ada je bunyibunyi tikus yang aku tak bekenan. rasa nak jeling jek apekapek yang kacau neh! tapi fikir punya fikir, aku nak keje kat sini lama lagi, so better tapayah buat hal. lex2 cool je. so kali ni aku plak kena deal with it! dem!

sampai la satu hari, ada apek neh *hensem wooo!* suddenly tanya aku .. “amoi! mana kileta lu? tara parking sini suda meh? jalan kaki ka?” haihh apek neh, ikot hati nak kasi dia makan heels aku je tanya soklan tacing! “aritu kete wa kena saman la. tanak parking sini suda. abes duit wa bayar saman nanti! apek tuh pergi bantai gelak dengan genggeng dia. cinabeng! aku tarik muka and muncong aku. buat muka merajuk. “haiya amoi! lain kali lu kasi parking sini la. bagi wa jaga. wa kasi tolong lu tengok itu kileta? amacam?” see ? apek neh gak baik! dari makcik tuh? tak menolong bangsa sendiri langsong! dari aku masukkan duit tiaptiap hari dalam mesin parking tuh, baik aku masuk dalam tabung aku laa weh! ciscis! then aku pon tanpa segan silu pergi belari amek kete. terus parking dekat dengan workshop apek tuh. huhuhuhu! hilang stress pagipagi!

sekarang, aku lega je nak parking kat situ. aritu aku nak balik tengok dekat wiper kereta ada tiket parking. baik betul apek neh. dia tolong tengokkan kete aku. then bila DBKL datang dia cepatcepat bayar tiket parking and letak kat wiper. ouhh! thank God! really helpful la lu apek! gua tabek spring kat lu lahh! nah amek flying kish dari wa! kihkih!

sampai sekarang aku rasa nak sepaksepak makcik tuh! and thankful betul kat apek yang selalu tolong aku tuh! phewww! selenge punya makcekkkk! terbaik punya apek! tapi kirakira kalau makcik tuh betukar jadi lelaki, mungkin aku dapat parking free dalam rumah lagi ye dak ? kuikuikui! gedikkkkss sangat!



p/s :: bulanbulan pose cenggini betulbetul menuntot kesabaran! goodygoody punya macek! kalau bulan tak puasa aku rasa da berbakul aku maki dia! cisciscis!

p/p/s:: im about to quit from the job. pustop! jangan tanya oke! jangan tanyaaa!

21 lovebite:

Tiya said...

cik tia, huhu (mcm pgl nama sendiri)! heh. kite letak link kita kat atas. buleh kan? buleh kan? =) selamat berpuasa!

kata kila said...

kuang hajau punya macik

Hamzah Ian said...

sabar2.. kang nnt tak cun pulak muke.. hehe..

Amni said...

nak tanye jugak.. nape? =P

akmalhilmi said...

huhu
kalo aku
aku da shoottt makcik 2 masuk icu
tarak adap n BUDI BAHASA
huhu

meh jemput aku g opis kaw
aku satle kn??
hahaha

:)

areleaf said...

sekarang lu cakap..lu pilih apek tu ke lu pilih gua?

tiafazunia said...

tiya ; haha! bule bule! :)

kila ; kurang sgt2 tuhh! cet!

hamzah ; erk ? teeeheee! =.="

amni ; sbb xske xske xske!

akmalhilmi ; hoi! dtg la sndiri! haeshh!

cik SHABAH said...

cik shabah pun nak tanya tia pasal keje tuu..why bebeh?

*i miss u =)

LiFe KaMi said...

makcik tu period kot..kui kui..

Fane Davis said...

tia dear..apexx tuh offer nak jaga keta sebb you cute...suka senyum.hehhe..that's y dia offer jaga kereta dengan pecuma...hhehe...

tiafazunia said...

alep ; eh! cmne lu pnye bole ade kt atas neh ? *sigh!
hmm.. gua pilihh .. pilihh lu lahh! kang susa plak apek tuh nk kne tukar agama la bagai! haha! ;D

cik shabah ; bosan bosan! xske ouhh! :( *imishuto000! :D

kami ; hahaha! diabetes skali mgkn! xpon darah tinggi! ehe,

fane ; ouchh! *blushing! hehe! :D

Hamzah Ian said...

haha.. meh sini bagi kat aku takpe.. hahha

tiafazunia said...

hamzah ; errr ? +.+"

Poyaty said...

sbb awk comel lah tia.

apek laju nak tolong. makcik tu pulak x patut. cuba klau awk teruna. mesti dia ajak masuk rumah lagik. HIHI

saba ek

hellioz said...

gwa nk anta lu ari2 naek ufo lu tanak....
kan da susah kne carik park...

gyahahahaahh~

hiro said...

perangai agak celake..bila 1malaysia mau jaya.

tiafazunia said...

poyaty ; hahaha! ye tak ye gak enn ? :)

hellioz ; mne bole! nnt orang laen sebok gak nak naek cmne ?! kan kte 2 je bole naek! hish lu neh!

hiro ; gimme 5! mmg celake!

:: m!3yr4h_nAnEA :: said...

biase la 2 tia...
zmn skrg kaum sndri bkn nk tlg sesama sendiri...
hampeh tol org mcm 2...
huhuhuhu

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

sumi kat sini pun maslah parking.. skrg terpaksa parking belakang opis.. jalan jauh.. tp xpe.. nasihat diri.. senaman baik utk kesihatan :P

tiafazunia said...

mira ; mmg hampehh! benci benci!

tiafazunia said...

aisumi ; hahaha! yep2! exerciseeee! :)

Related Posts with Thumbnails