Thursday, August 26, 2010

judgemental - 2kali5seploh.

aku perlu comment yang bagus untuk entri neh. *hahahahaha* have u heard don’t judge a book by its cover ? *sigh*

sekarang ni tengah hangat video perempuan berzikir secara berdikir kan ? then ada yang cakap dorang neh mempersendakan agama/zikir. and ramai yang bagi respond yang aku rasa agak memperbodohkan diri sendiri termasuk respond aku sekali. aku pernah tinggalkan comment yang agak kurang ajar pasal tindakan perempuan2 tuh dekat blog someone. tapi bila aku pk balik. ye! mungkin dorang salah kerana berbuat demikian. tapi siapa kita nak menilai dorang? cukup baik ke kita nak menilai dorang tanpa cermin diri kita dulu? cukup sempurna ke kita dimata Allah sampai tengok sedara sesama Islam buat kesalahan lagi nak sebarkan dan bukan memberi kesedaran? lagi sebar sebarkan keburukan yang dorang lakukan and caci maki hina semua tuh jalan terbaik ? *sighlagi*

this case is not really mind-boggling ryte ? bukannya dorang pijak or koyak Al-Quran then bakar. bukan dorang kencing atas Al-Quran. lain la kalau betul dorang buat. memang patot jadi riuh rendah. tapi ni aku rasa benda kecik, MUNGKIN dorang tengah praktis untuk persembahan or something that need them to do or act like that. who knows? kenapa kita cepat sangat nak judge dorang? *lagilagisigh*

salah satu ayat kat fb. PEREMPUAN BERTUDUNG MEMPERSENDAKAN ZIKIR. fuck! then ada perempuan sexy mexy bagi statement "ingat yang bertudung ni baik sangat ke? yang sexy mexy macam aku neh teruk? jahat? tengoklah dorang buat ape? memalukan je! cam cibai!" see? first, maybe dorang kat IPTA SAHAJA bertudung. mungkin kat luar freehair. so? second, mungkin dorang teruk mempersendakan zikir, at least dorang BERZIKIR, tapi yang post kat fb tuh, siap cakap fuck, cibai, babi, sial bagai. ape tuh ? dapat pahala ke sebarkan keburukan orang and caci maki hina sampai mencarut? kenapa perlu mind-bending orang ramai ke jalan bengkok lepas da tengok perbuatan dorang? they shud at least give em some advice. not throwing ur dirtyfucking words to em.ryte? *sighsigh*

aku pelik. kenapa orang suka judge orang lain dengan tengok luaran je? aku dulu ada kawan bertudung. cukup solat 5 waktu. tapi aku tak pernah malu dengan dia walaupun kadang2 solat aku tak cukup 5 waktu. nak tau kenapa ? sebab dia da pegi bantaikan diri dengan 4 5 orang jantan da. then balik rumah, mandi wajib terus solat. WTF?! and lagi sorang, tak pernah pegang tangan BF la konon2, tapi text dengan BF lucah2 oke? LUCAH AMAT! tapi aku n member lagi sorang je tau. kawan2 yang lain punya respect tabik puji bagai semata mata sebab dorang bertudung and cukup solat. *sighsighsigh* tau tak betapa sakitnya hati bila simpan rahsia yang menyakitkan? tau tak betapa sakitnya hati bila orang lain pandang tinggi kat dorang sebab tak tau the ugly truth pasal dorang neh? SAKIT OK ? SAKIT! pernah rasa?

please. DON’T JUDGE A BOOK BY ITS COVER.

HEY. ITS ONLY MY OPINION. JANGAN TERASA OKEH ?


p/s:: kenapa perlu cari kesalahan ? kenapa susah nak pandang kebaikan ? kenapa perlu sebarkan keburukan sedangkan banyak lagi benda baik yang boleh diberikan ? urgh! macam baik je nak tunjok orang lain jahat.

urghh! ape aku mencarut panjang neh!

11 lovebite:

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

aku dah tengok..aku tak setuju..mempersenda kan agama..bebudak tu kena bagi nasihat
cakap dengan baik

NuR 'aQiLaH said...

erk*

kubor asing2 bulehhh x camtu haha !!
tp gua pom jahat beb muka je comeyh wakaka

ZACK ENTRY said...

diluar sopan?dengan kawan2 jadi macamtu lak??berhati-hati semasa bergurau..


latest entry Berat Aku Makin Bertambah

Hellioz said...

pure hypocrisy
this is it tia...

Amni said...

saya selalu rasa segala yang terjadi kat kita tu ujian allah... mudah-mudahan kawan tu berubah.. dah mudah-mudahan kita sama-sama jadi insan yang elbih baik. insha allah..

akmalhilmi said...

idk what happen to them but im totally not agree with them
seems like no respect
hesh

tujuh rainbow said...

umm betul .. sape kite nak judge org .. biar Tuhan yg tentukan .. kite doakan org tu berubah suda la.. penatt kan kite buat baik org ckp bajet .. kite buat jahat org ngumpat ./...penat hidup dgn manusia begini ,,,

Un Phat Lee said...

perrrh.giler kentang member2 lu tu.gua dah belajar sesuatu di sini.Tq2.ehe

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said...

hurm..me tooo~~selalu jmpa dgn org yg mcm kamo sbut tuh,,huh~~~

:: m!3yr4h_nAnEA :: said...

tau xpe...
byk ag bnda baek yg blh d bri cntoh.
nie x,bnda buruk 2 jgk la nk sebar2kan...
lau ye pun,bg la nsht kt dorg yg dh buat mcm 2...
1 ag,yg dh tau bnda 2 slh,still nk buat gak...
insaf2 la wahai manusia..
cewah...

the bert said...

dont judge book by its cover..tp realiti nye klu cover menarik mesti teringin nk baca..pd aku lah..aku x kisah sgt org nk menilai aku..yg penting aku tau sape diri aku n org tu x kacau aku..abes cite..tp bab2 agama xyah lah nk wat men2..

Related Posts with Thumbnails