Thursday, June 24, 2010

bai! drive kasi elok sket!

7.45 pagi , 25 jun 2010 .
sebagai seorang manager anggor yang tiada gaji (malu aku)
tia bangun and hantar qimi (anak buah) pergi tadika.
happy dapat sakat2 dia yang tengah ngantok tu . ^^
lepas da hantar , tia terus gerak balik umah .
teros speed laju bila nampak traffic lyte still hijau
*bukan biasa buat tapi mengenangkan mata yang tak cukup tidur neh :)
at last , tak dapat jugak .
kete tia kete ke-4 yang tak sempat nak kejar traffic lyte.
depan kete tia, kete avanza .
dia behenti betul2 kat petak kuning. simpang 3.
then tiba2 ada satu van datang dari arah betentangan hon2 avanza tuh,
nak masok simpang laa kiranya . amboi! tak sabar betol bai!
kebetulan tia stop jaoh sket dari avanza tuh, so bole laa dia reverse
bagi laluan kat van bangang yang nak cepat tu.
van tu pon tanpa pandang mana2 teros pecot laju masok simpang,
and tiba2 ada motor lalu sebelah avanza tuh ,
korang bole imagine tak ? van tu langgar moto tesebot!
bapak kuat sound pelanggaran tuh! (*ayat skema)
betul2 depan mata tia! shit! aku terus menggigil .
tiba2 muka ayah, angah, acik yang kadang2 naik moto pegi keje tuh besilih ganti tia bayangkan!
sial punya van! nak cepat sangat pehal bai ? ko nak pegi manerr?!
dari nak cepat, dia stuck kat situ dalam stengah jam gak arr, served you ryte!
tia yang mengigil and kaku dlm kete tros menangis, :'(
sampai laa polis datang.. baru tia sedar and tros drive blk smbil teresak2!
macam aku plak yang eksiden gayanya. :)
pacek moto tuh, kaki dia tersepit bawah van! mak aihhh!
sakit gyler kot! bodo bodo bangang btol van tuhh!

kepada abang van yang bodo lagi tak berotak tu,
len kali pikir la sekali driver laen! jangan pk lu sorg je nak cepat!
naseb baek pacek moto tuh tak mati! kalau tak?
bodo! bodo! bodo!

tia pon kadang2 drive laju gak, tapi bukan sebab nak cepat,
tapi satu kepuasan wat tia. o.O
tapi nak drive laju2 pon kasi bertempat laa kan ? ;)

p/s :: mama banyak kali pesan, 'adek, kalau drive hati2, tengok moto kiri kanan. kita langgar dorang sket pon dorang da bole tejatoh'.

7 lovebite:

Kie-yu said...

erk!
mara betol ni
saba..saba..
wat goes around comes around ;)

Hapiz Rahman said...

hhmm.. itulah yang dikatakan bodoh!

pinkyytia said...

kie-yu ; mara gyler ouh! gram tgk van bodo tuh!

hapiz rahman ; yep! stupido!

SheY PuLL said...

YE Speul skong ....sejak dah bepuluh tahun berpengalaman bawk kete neiw..:)
nak bawk laju pun ikut tempat la..isk2..:(

areleaf said...

lu tengok org eksiden pon nanges..x paham btol gua..lu kene kental sket..

aleen adela akoo ^_* said...

sokong2!nak bwk laju2 ikot tmpat.mcm kakak aku kan da dpt pengajaran,tau2 da kene saman.keh3

pinkyytia said...

sheypull ; btol tuhh! geram btol ngan van bangang tuhhh!!!

alep ; wa nmpak je kental, dlm ati wa ade taman wo! <3

aleen ; saman ? aiyark! be aware nex time ckp kt kakak kmu taw! :)

Related Posts with Thumbnails