Tuesday, June 22, 2010

Tentang Cinta



1. cemburu
cemburu tu kan tanda sayang, so, takde laa luar biasa sgt apabila bercinta wujud perasaan cemburu.
*tia penah kena tukar nombor fon gara2 cemburu :)

2. selisih faham
sedangkan yang da kawen boleh becerai, ni plak baru nak cintan cintun,
kadang2 perselisihan faham neh salah satu cara untuk korang saling kenal antara satu sama lain.
*penah gaduh teruk, lepas baik rasa sayang tu makin bertambah!

3. perasaan bosan
bosan kalau lama2 da bercinta neh ? lagi2 kalau da 2 tahun lebih, korang try laa variasi dalam hubungan korang supaya tak tertumpu pada satu perkara jea, :)
*tia tak pernah rasa bosan, mungkin sebab sayang . ^^

4. halangan dan dugaan
dalam cinta, kalau takde halangan, bukan bercinta nama dia. so, jangan takut sebab benda2 tuh semua ada bercinta. and kalau korang berjaya harungi sama2, mesti perasaan cinta korang akan semakin kuatt!
contohnya if ada orang ketiga dalam hbgn korang, haaa! solve baek2 taw!
*kawan tia pernah cuba pisahkan tia dgn bf, tapi kami sabar dan tabah jea, last2 we made it!

5. setiap saat perlu dilaporkan
apabila bercinta setiap saat penting dan sbb tu apabila berjauhan sekalipon korang perlu melaporkan pada si dia apa yang korang lakukan.
*kalau tia, pe je tia wat, tia nak bf tia tau, bkn nak report, tp nak share, walaupon jaohh, tapi nanti rasa dekatt jea!









3 lovebite:

zati said...

hurmm cinta??? for me it's complicated

tips kuku cantik

hudhud said...

betul ni. bf i mst kuar ngn ex dia kalau ex dia ajak lepak. geram plak i. i suruh dia bgtaw if nak kuar ngn minah tu, tp dia xbgtaw jgk. yg pelik nya, esok atau 2 hr kemudian ke, baru dia nk bgtaw. takpun if I tny br dia bgtaw. tu tak dikira penipu kan? meaning that i blh percaya dia lg kan? hhuhuhu

pinkyytia said...

zati ; dont think too much, :)

hudhud ; rajen btol u bw kt blog i, thanx! i try to open ur blog, tp smpai follower tros stuck, y ek ?

if i jd u, i xske dye jumpa blk ex dye! gyler jeles, tp if u xkesah, go on, but slow talk laa ngan dye , ckp soh dye bgtaww! :))

Related Posts with Thumbnails