Saturday, September 29, 2012

Semester 2 Broadcasting, UiTM Shah Alam

Hye semua! Assalamualaikum! :)

Nak dekat sebulan dah masuk semester yang kedua ni. Setakat ni everything went well. Cuma yang penatnya ada class setiap hari. Masa semester satu kan class tiga hari je dari hari isnin sampai rabu. so for this semester, setiappp hari kena naik tangga tangga menuju kejayaan ini dengan gigih! 


Untuk semester kedua ni ada 8 subject yang tia nak kena ambil. tia tak dapat nak buat pengecualian kredit macam member tia yang lain sebab masa diploma tia bukan study dekat uitm.. tapi politeknik. so kena lah tabah hadapi 8 subject ni. chaiyokk! :) 

Principles of Translation
Marketing Communication
Effective Speaking 
Sociology
Graphic and Creative Design 
Co-curiculum II

Minor : 
Principles of Interpersonal Communication
Principles of Public Relations 

Masa fikir nak sambung study dulu mula mula nak pilih Public Relations (PR) tapi akhirnya bertukar jadi Broadcasting. so untuk minor tia pilih subject PR and Interpersonal untuk belajar sedikit knowledge yang basic dalam bidang ni. ramai cakap subject PR susah tapi kalau kita dah set mind nak belajar and tak susah tak jadi masalah kot. kan? ;) *sedapkan hati sendiri*

Ada lagi subject yang boleh dipilih as minor macam subject Advertising, Journalism, Publishing, Instructional and Communication Management. Masa semester 1 tia dah pun ambil Communication Management. Teringin jugak sebenarnya nak ambil subject Advertising tapi mengenangkan diri ini tak terlalu kreatif jadi takpelahhh... -__-

Dalam masa almost sebulan ni, tia paling suka subject Interpersonal and Effective Speaking. Maybe sebab dapat lecturer yang best and sempoi kot? Hewhewhew :) Kadang kadang bila kita suka lecturer yang ajar kita tu, minat kita nak belajar lagi mendalam kan? ye dok? 

tia, lecturer tia (mama) and kawan kawan tia (khalid, nani, min, qila, nadia)
outdoor asgment dekat KLCC untuk subject Effective Speaking.
Thanks Mama! :)

Okay. Tu je untuk pengenalan semester 2 - broadcasting. nanti kalau ada assignment yang best tia akan post dekat blog! and memang dah ada yang besttt pon macam asgment untuk Effective Speaking ni, so tak sabar nak update! tapi.. nantilah! :)) Aherherher.






8 lovebite:

Lyana Myra said...

bgusnye..wt asgment bwk mama. ehehe

jemput singgah k my online shop

http://sakuraitubunga.blogspot.com/

=)

Cik Puan Tee said...

wow rindu nak mendaki tangga batu caves tu...

nuraizuddin [Mr. Secretary] said...

weh.. tangga tonggek. syok tengok hg *student life* balik

Cikamiea said...

curlass mak ngah yang pose kat depan tu :D hahaha. mengamuk dia kalau dia baca komen aku ni

tiafazunia said...

@Lyana Myra

tu lecturer, mmg students pggl dia mama :)

tiafazunia said...

@Cik Puan Tee

hahaha! penat kot setiap hari nak kena mendakiiii! -_-

tiafazunia said...

@nuraizuddin [Mr. Secretary]

hang pon dah jd student jugakk kan? :)

tiafazunia said...

@Cikamiea

xpeee! dia xbacaaa! confem!

Related Posts with Thumbnails