Sunday, September 16, 2012

Dari Politeknik Ke Universiti

hai guys! raya dah habis. tahniah kepada sesiapa yang sempat berpuasa enam. yang lain jangan lupa ganti puasa okay? jangan tunggu raya tahun depan baru nak ganti puasa! #notetoself. kehkehkeh. 

okay now tia nak cerita sikit masa tia belajar dekat politeknik and bila masuk universiti sekarang. sikit je okay! lagipun baru part 2. tak banyak nak cerita :)

dulu time diploma dekat politeknik, student tak perlu guna student portal untuk register course. semua student daftar course dengan PA (Penasihat Akademik) masing masing. kira macam guru kelas lah. tapi bila dekat UiTM ni kena log in student portal for registration. and part yang tak best is nak kena berebut course elective and kokurikulum. kira siapa cepat dia dapatlah ni. yes. tia kena ambil kokurikulum untuk part 2. HAHAHA! demmit! demmit! T____T

masa konvo dekat Politeknik Sultan Idris Shah.
Diploma Sains Kesetiausahaan.
keji perangai kaburkan muka orang lain kat belakang tuh. HAHAHAHA! -_- 

okay sambung balik.. masa part 1 tia dapat transfer kredit so tia tak perlu berkawad redah panas sebab masa diploma tia dah ambil course Polibriged. but then part 2 dah tak dapat transfer kredit. dont know why. blerghh! tu je lah pon  course yang dapat transfer kredit. yang lain kena study balik macam biasa. including tamadun islam. 

sepatutnya untuk kokurikulum tia dah register Drama which is hari khamis pukul 5.30pm - 7.30pm. then tiba tiba timetable clash dengan subject elective yang tia kena pilih which is Public Relation pukul 6:10pm - 9:00pm. then terpaksa drop Drama. tiba tiba class elective ni tukar on Monday. @#$##$$$!!! bila nak register Drama balik, dah full! hampeh gila kot? terpaksalah pilih club lain. nak register kokurikulum and class elective kena berebut okay yuols? nasiblah masa tia bukak student portal tu still tak ramai yang register course elective yang tia nak. kalau tak mahunya stress kena belajar subject yang kita terpaksa ambil tahu? 

oklah. tu je kot setakat ni. kalau ada lagi nanti tia cerita. kehkehkeh. 

:) 

so moral of the story, jangan cepat percaya timetable ni. diorang boleh berubah rubah. ehh? macam tak best je moral dia. takpelah. tu je pon nak cerita. 

okbai! 


p/s : kepada nabila azman yang tanya something kat tia haritu, maaf tia dah cuba untuk respond guna email tapi email tu macam tak wujud. please gimme your email again if u need my help :))




5 lovebite:

Feroz Othman said...

gulink2 singgah skodeng sini.. weee... lame tak singgah..

Afifah Bt. Alias said...

congrats dah konvo. Hehehe

syAzAnA said...

yeapp. kena berebut. sakit je jiwa dibuatnya. adei.

nuraizuddin [Mr. Secretary] said...

aku dapat 2 subjek ja yg boleh transfer kredit.. bab portal student tu, aku memang blur gila. ahahah

Mr feckry said...

congrat weh..hayati zaman belajar spuas-puasnya..nanti dah keje mesti asek terkenang2

Related Posts with Thumbnails