Wednesday, July 11, 2012

Selesai Semester 1 Broadcasting, UiTM Shah Alam


hooray hooray! sekejap je rasanya dah habis semester satu. start 3 Mac 2012 and last final exam haritu 9 Julai 2012. at first memang rasa macam lama. tapi bila assigment and presentation dah menimbun sampai tak cukup tangan nak buat, tak cukup tidur rasa sekejaplah pulak. biasanya macam tu lah. kalau kita busy mesti tak sedar masa berlalu. ye dak?

as u guys know tia further study untuk degree dalam bidang broadcasting. for the first semester tia kena ambil 7 subject which is :

Psychology 
News Writing and Reporting
Introduction To Mass Communication and Media Studies
Principle of Broadcasting 
Photo Communication 
Tamadun Islam and Tamadun Asia 
Communication Management. 

my textbook :) 

banyakkkan? tapi nasib baik subject News Writing and Reporting dan Photo Communication takde final exam. kalau tak pecah kepala nak study tahu? subject Communication Management pulak subject minor yang tia pilih. ada lagi subject minor yang lain like public relation, advertising, publishing, instructional and so on.

untuk semester 1 ni, tia punya class hanya pada hari isnin sampai rabu sahaja. best bukan? okay lah tuh. takdelah penat nak mendaki 93 tangga untuk ke fakulti -___- 4 sem left untuk mendaki! 4 sem okay! 4 SEM! untuk belajar. kuatkan semangat! :)

so far, broadcasting ni best! dah masuk study ni barulah tahu nak guna DSLR dengan betul. kalau tak main taram je. then, kena pergi interview producer program TV. so group tia pilih SuperSpontan. and macam macam lagilah! semester 2 nanti mesti lagi mencabar! fuhhhh~ 


examination slip

BIG thanks to Qila sebab jadi peneman setia setiap hari untuk semester 1 ni. dah sampai kat parking tunggu then naik class sama sama, nak balik tolak kereta sama sama sebab parking double -_- selalu ingatkan tia benda yang tia selalu lupa. selalu bagi semangat and the best thing setiap bulan tak lupa wish happy monthlyversary. hikhikhik! thanks to nani jugak sebab selalu tolong kitorang. tumpang rumah time takde class, bawak pergi makan area shah alam, tunjuk jalan kat shah alam ni and macam macam lagilah! thanks to both of you :) 


nani, tia, qila 

now dah start semester break. what a relief! tapi textbook banyak banyak ni nak letak mana? kalau ada sesiapa yang berminat atau akan masuk semester 1 untuk broadcasting and nak guna all these textbook just bagi tau tia okay? contact je tia dekat twitter atau comment section. thanks! :) 



want it? lemme know :) 


p/s : nak dekat ramadhan dah. harini last ganti puasa. yayy! :) 






14 lovebite:

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Tahniah Tia =) selesai gak sem 1. Exam dapat paku 3.9 something mmg best!

Best jugak degree mass comm ni =D

ra|nbOw said...

Most welcome, walaupun suka letak gmbr qla buruk2 dkt blog! Hahahaha.

Thanks to you too. Baru ingt nk bg ucapan time raya! Big thanks sbb banyak bersabar, susah senang sama-sama, and thanks 4 letting me know, there is somebody out there who can still be trusted.

Me love you!

syAzAnA said...

kejap jeh dah habis kan tia? hehe. eh, kejapnya cos tia. nanti grad samalah dgn syaz. Insya-Allah. :)

haz said...

siannye dia kena naik tangga tuu.. hahah. fak haz kt fskm tu pun ada tangga puaka gak kt bwh tu. ulang-alik naik tak pernah yg tak rase cungap. haha

lynnaiza said...

wuuuu.banyaknye!pinar2 tengokkk.hahaha.letih bayangkan nak kena baca sesemua tu.phewwww

Aisumi Chan Kawa'i said...

titas sumi baru amek sem nih.. ada nota2 ke apa2 yang boleh dishare yang? :P hehehe~

tiafazunia said...

@Shahrul Hairy Shaharuddin hahh? memang tak lah dpt pointer tinggi mcm tu sekali -_-

tiafazunia said...

@ra|nbOw ehh okaylah tuh gambar! senyum sampai nampak gusi! hewhewhew. me love you tooooo KG! :)

tiafazunia said...

@syAzAnA insyaAllah kalau tak sangkut kita habes sesama lah kot! hihihi! :)

tiafazunia said...

@haz kan? tercungap cungap bila dah sampai atas! nasib bln puasa ni cuti sem! hahaha!

tiafazunia said...

@lynnaiza baru bayangkan dah letih. bayangkan tia ni hah? *lap peluh*

tiafazunia said...

@Aisumi Chan Kawa'i nota xde la kak sumi. kitorang byk guna slide ustazah ajar kat depan.

nabilah_2908 said...

alhamdulillah..selesai 1 sem...

insya'Allah..boleh je habiskan tu.. good luck..!! :)

psst...mcm best je course yg Tia ambil ni... :)

Yasmin Aris said...

congratzz .
Bestnye dpt kos psychology !!

Related Posts with Thumbnails