Thursday, April 19, 2012

TIPS : Cara menghilangkan bosan dan mengantuk

now ni bila dah jadi student part 1 ada je aktiviti weekend yang nak kena attend. modul lah, 1 Citizen lah bagai. kacau sungguh orang nak rehat rehat time weekend. pffttttt! *rehat lah sangat kan? padahal nak keluar dating* hikhik! 

kadang kadang bila ceramah tu tajuk dia best kita adalah jugak rasa eksaited nak dengar, tapi yang buat spoilnya cara penyampaian penceramah tu hah. boleh menyebabkan bosan. bila bosan confem ngantok! then time tu lah sibuk nak bercakap dengan orang sebelah, nak text bbm sesiapa yang terlintas dalam fikiran tapi yang jenis lek luh bro gamble sikit dah selamat tidur dalam pelbagai gaya sampai ada tahap yang keluar air liur basi. ye dak?



Sedap hang tidoq na bang? kemain! ngantok sangat lettew!
picture from google

dah 2 kali tia pergi ceramah then jumpa student yang bawak buku. ingat rajin sangat buat kerja but then bila tengok balik tuh sebenarnya buku ni hahh.. tadaaaaa~ 


cover depan buku :) 
buku word search! buku ni boleh hilangkan ngantuk. like seriously! bila dah mengadap buku ni confem berjam jam lamanya. bila tak dapat jumpa word yang kita tengah cari jadi tak puas hati then bila dah jumpa rasa nak lompat lompat pastuh nak cari lagi sampai laaaaa habes! so dari situ dah hilang ngantok dan bosan! tapi INGAT! sesekali tuh tumpukanlah perhatian sikit kat penceramah depan tuh hah! okay? :D 


banyak word nak kena cari neh! 



banyak benefits main word search ni such as dapat memastikan mental korang aktif, dapat improve word power and vocabulary korang and macam macam lagilah! murah pon murah kan? :) dalam seploh hengget kebawah sahaja :) 


siapa yang ngantuk jugak time buat ni pergilah basuh muka dengan air panas! 




okbai! 





10 lovebite:

Liana Ryan said...

Slalu jugak rasa ngantuk time lecture lebih2 lai klu lecturer tu memboringkan.. haha

Cesc Luzeza said...

possible jgk ni..
ha baik ko jual secara online benda ni..mna tau ade org nk beli..hehehehe

Rara Nasiha said...

Good idea. memang boleh hilangkan ngantuk tu. :)

Cik Amni said...

serius nak beli.. hahahahah... bosan2 dalam office, main benda ni.. ekekeke... yng penting nak improve vocab.. bila bekerja ni rasa macam berkarat je.. hehehehe

izzie izzam said...

yeke sis . .orite tq for that info .. :)

Mr feckry said...

camne pun, ubat mengatuk ade la tidoq!

Botak said...

kalau nak hilangkan ngantuk kena cari katil., buku² ni semua tak jalan..

ainraus said...

awak2! betul. ain ada buku ni. selalu buat time lecture. kehkehkehkeh. :)

cimöt said...

best dapat pekena buku tu..agak ngantuk kalao dengar lecture..

mushroom farah said...

waa...good idea la..^_^

Related Posts with Thumbnails