Friday, August 5, 2011

ini hasil tangan saya sendiri! hebakkk demo!

tajuk tak boleh blah kan? kahkahkahkah! okay tak kelakar =.='

dah hampir seminggu kita berpuasa kan? ada yang dah tinggal? kalau perempuan tu perkara biasa ah tak penuh ye dak? hikhik!

sejak dua menjak ni tak tau kenapa tia sukaaaa sangat tengok resepi kuih dekat internet. lepas tu cecepat pergi beli bahan nak buat then balik rumah terus buat. gelojoh! hahaha!

tapi siriyes. benda memang dah rasa nak makan. so buat lah! kalau beli macam tak puas hati sebab bukan kita yang buat. buat sendiri lagi puas hati! like seriously! :)

tapi setakat ni baru try 2 kuih je kot! cerita macam dah buat 10 11 jenis je kan? kehkehkeh T___T meh sini nak upload gambar yang tia dah pernah buat!



APAM POLKADOT. first try. menjadi kot! happy gilaa bila tengok hasil tangan sendiri. hikhik!


APAM POLKADOT. bila dah syok buat mesti buat lagi. sebab sedapppp! tengok la sape buat!
hahahahaha! perasan!


APAM POLKADOT HAPPY BIRTHDAY. time ni buat sempena bufday mama. tak cantik tapi ikhlas ni tahu?




CHEESE TART. first try! menjadi jugakkk! hikhik! ni laa paling terasa nak buat! sebab
macam sedap and macam best!
and bila siap rasa puas hati sangattt! walaupun tak berapa cantik.
hikhik!



so setakat ni 2 kuih ni je laa yang tia dah try buat and puas hati sangat dapat buat sendiri daripada beli! tapi cane ni? belajar buat kuih rajin! tapi nak masak lauk pauk pemalassss gila!! =.='




p/s : ouh ini bukan blog resepi ehh? kalau nak resepi sila google! :D






kbaiii! selamat berpuasaaa!

22 lovebite:

luthfi said...

Apam tu macam cendawan super mario la.. boleh makan ke? Cute sangat haha

Nabiel said...

wahhh~
cm sedap jek!
ble nk bg rase nie tia?hehehe

namaakulynn said...

woootwoott..comel gilee apam polkadot tuu.nak mkn pon sayang.hahaha.
cheese tart takpernah try lg.nak jugak la try pasnii.. ;)

Yuyu Musa said...

ajo2..nak resipi kakkkk....ngeh3

♥BELLALICIOUS♥ said...

haha baru nk mtk resepi yg tia gne. sbb yg tia gne sure dh rse sedapnye. ye dak? hehe

kaizen said...

yeay!!!!! dah reti buat time raye leh la bg ktorg rase!!! yeay!!!

latest entry Apa Yang BLOGGER PERLU ADA?? [PART 2]

Judiene said...

Nak cheese tart!!!!!

cik aiLebiu said...

alahai comelnya polka dot..colourful! pon nk try buat ah...

selamat berpuasa daling :D

adrinaqamarina said...

alaaa bukan blog resepi ke? baru nak minta resepi.hek3.

akmalhilmi said...

nampak cam sedap
nk cupcake for my besday
hahaha

eykameow said...

cool gila ah! aku pnah makan bnde alah ni. tapi belum lagi nk cube2 buat. hehe. nnty nk try ah. teruja tgok apam yg ko buat ni. hihi cute!

Leplep said...

Gua tersengih-sengih baca entri ni..nampaknya gua dah buat pilihan yang betei..kehkehkeh..

Ery Farieha said...

apam polkadots comel!
hahaha

Ain Atika Zailani said...

wahhh kawan kite pun buat kuih ni..pandainya korang nih buat kuih ye...

DylaOuhLalaa said...

da mcm telor dinasour da tgk apam tu. hehehe ;p

kak ina kl said...

wow boleh jadi menantu ni...
tuk batin ker tok bomoh tak sure masa nak buat N3..sebab dah lama gi..tak perlah..nanti akak edit..tq yer

APi said...

nak order sebundle boleh?

azliah mohamed said...

waaa...nak buat apam polka dot jugak

.izzati liyana. said...

wah. comel-comelnye. saya teringin gk nk try try buat kuih ni. semua cerita kat blog buat kuih tu kuih ni. tapi permasalahn terbesar dekat sini ialah saya pemalas! haha. niat jela. nak buat? hampeh.

Finaz Jaafar said...

tia !!! seyesly cute gylerrr kut apam polka dot awak tu..
eh nak sgt la rs yg awk pnye cheesetart tu ! pehhh

pandabear said...

demo meme hebak bohh.. bakpo dok buko kedai.. mesti laku punya.. baek punya.. ahaha

Puteri Iqa Izyan said...

nak yang polka dot pink =P

Related Posts with Thumbnails