Wednesday, April 6, 2011

Belajar VS Kerja


video

dah tengok video kat atas ni ? ekekekekeke. rindu time kekecik dulu. tapi dalam video ni bukan time kecik pon. dah besar gabak! kalau kawen dah boleh sangat jadi mak orang tahu? entah kenapa tetiba rasa best main kat tempat macam ni. release stress kot. hikhik!


bila dah kerja, mesti ingat time study dedulu. rindu tahu ? rindu nak duduk dalam class. tengok lecturer mengajar *oke ni tipu* buat bising dalam class, duduk rumah sewa dengan memember, makan maggi tak masak, minum milo 3 in 1, study memalam bagai nak rak. memacam ah!


tapi kadang kadang bila tengah study pulak mesti fikir kan best kerja. ada duit sendiri. boleh beli macam macam yang kita nak. beli itu beli ini beli belah sampai lebam! takde siapa kesah sebab guna duit sendiri. kalau tengah study? duit ptptpu la jadi mangsa shopping. konon konon banyak duit kaya bagai time tuh. duit ptptpu tapi .. tuih! *ludah kat sinki oke?*


ingat lagi bila member dapat duit pinjaman tuh, cecepat pergi rebonding rambut lah, beli handphone baru lah. pastuh belagak nak mati! paseipaaaa la depa ni. padehal guna duit pinjaman je kot. wadehel ? *cermin diri sat* oke. aku tak buat macam tu. keh3~


moral of the story ? manusia tak pernah puas dengan apa yang dia ada. *ada kena mengena tak?*


tiafazunia :: naseb baik muat kat gelongsor tuh! kalau tersekat tiba tiba tak ke naya? *gelaktutupmulut*



okbai!








27 lovebite:

~Kirin Selama Perak~ said...

manusia...
biasa la tu.
:)

cik pieja hut said...

wah...tia men gelongsor..muat lah sebab tia dah jatuh.kalau tia tak kuar makanenye tia dah beso lah tuh..HAHAHA

Faizal n Fashitah said...

Hahaha suke nye main kat playground budak kecik ekekek..

sarah mohamad said...

eh, ada lah kena mengena. masa itu emas. *ada kena mengena dengan entry tak? hiks

::Budak Degil:: said...

haha..agak2 kalau einn pegi playground tu nak main gelongsor sure xboleh punye..sbb b*ntot dah besar xmuat nak gelongsor...agagagaag

Finaz Jaafar said...

winduw zaman study jugakkk!

anyway, ad owg pnh ckp tak mke tia ni mcm Diana Amir?

areleaf said...

gelongsor macam tu pun dah kemain jerit lagi..camne nak pergi genting ni?haishh..

forever love said...

huhu.. tahu takpe.. atq pun rindu time study dulu.. sangat2 rindu.. keje tak best..

encHIx laNDax said...

give u a lovebite!hahaha

soeey~x tau nak komen apa~ ngeee


www.dunialandax.com

aleen aiden said...

aku sgt membuak2 mood nak keje nih.haishhh!

m!3yr4h_LolLy said...

to la pasai, guna duit pinjaman jep pun.. nak belagak macam ape2.. aish

iluvislam said...

saat paling best masa kecik2 la...
pantang jumpa buaian,gelongsor,jongkang jongkit..senang citer jumpa taman permainan la...sure main ...ekekkee

APi said...

aku tak dapat2 lagi pinjaman..
huh..

KAMIHIDUP said...

ok KAMI baru follow blog ni sebab kemas dan mudah nak baca, akan menyusul kemudian. :)

Judiene said...

Hahaha.
Aku ade kot buat cam kawan ko buat tuh, tapi dulu-dulu la, zaman diploma dulu.
Mula-mula masa dapat first ptptn, terus tukar phone baru.
Hahahaha.
Cam bodo je kan.

Encik Psychopath said...

duit penting. blaja puas2 smpi berjaya baru la keje carik duet. masa byk lg.

PReDicToR said...

betul2..bila dh keje rase nak study...bila study rase nak keje

ENCIK TIKUS said...

apesal lah gelongsor tuw tak pecah time kau naik ? pelik..

shedameor said...

rasa mcm nak jadi kecik2 balik. takyah pk masalah. kan3 ?
:)

phreak-id said...

"tak pernah puas" tak berapa best tajuk tuh. Meh aku ajar. Kasi tajuk "aku tak puas". confirm hit. hahahaha


ops.. (kena tarik telinga)


Terbaru >Rosdan Keropok Losong @ Ketereh >Kecoh Fenomena Simbol Pelik >KFC Famous Bowl

nabilah_2908 said...

betul la Tia...

time keje ni..terasa rindu jd stundet..tkpayah pening2 kepala fikir masalah negara...huhuhu.. :P

fokus pada belajar..xde duit minta PAMA..PTPTPU...

bila dah keje...mula fikir nak bayar tu...bayar ni...nk beli tu..beli ni.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
CUCI MATA ABPBH 2010

Oasis said...

Sbb zaman study zaman kita blh nakal. Ramai kawan2 yg nakal, tu yg best.

Baby Cute said...

apasal sekolah menengah tak tawarkan ptptn? kekeke....

gelongsor tu menakutkan sangat ke? haha

akmalhilmi said...

kurus plak aku tgk kaw
hahaahh :p

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
napa tak bagi pinjam duit pastu suruh je beli simpo macam kat tv

ghost writer said...

duit sangat menyenangkan kita..

aleen aiden said...

baiklah,aku dah agak aku da komen en3 nih.hu3.hapdet weh!

Related Posts with Thumbnails