Sunday, February 20, 2011

BLOGGER IDOL kini bermula! adakah anda yang kami cari ?

[DENGAN KERJASAMA AKMALHILMI DAN ANDYHOWTT]

video

untuk lebih cepat loading klik SINI ;)


adakah korang BLOGGER IDOL yang kami cari ? tibalah masanya untuk tunjok bakat nyanyian korang dekat blog! amacam ? BERMINAT takkk ? *takkan blogger pandai menaip je?* tapi kalau korang TAK MINAT menyanyi korang jugak boleh dapatkan hadiah wang tunai dari contest ni! jom baca duluuu!

TERMA SYARAT PERATURAN serta ARAHAN untuk menyertai BLOGGER IDOL ialah :


hanya terbuka kepada BLOGGER SAHAJA.

buat rakaman anda menyanyi dan buat entry bertajuk BLOGGER IDOL ANJURAN TIAFAZUNIA KINI BERMULA! kenalkan diri dan tajuk lagu yang korang hendak nyanyi di entry. tak payah copy semua terma syarat bagai ni dan hantarkan link korang tuh di ruangan komen contest ni oke? tuliskan sekali DENGAN KERJASAMA AKMALHILMI DAN ANDYHOWTT di dalam entry korang :D jangan lupa letakkan sekali link REFERRAL (dari mana korang dapat tau pasal contest ni) anda!



letak kan banner contest ini dekat entry dan sidebar anda dan jangan lupa linkkan ke entri ini.

anda tidak diwajibkan untuk follow. tapi kalau nak follow my pleasure lah! kalau tak follow selalulah datang kat blog tia untuk mengetahui update terkini :)

minus one tidak dibenarkan. tetapi alat muzik seperti gitar dan piano amatlah digalakkan tak pon hanya suara sahaja (unplugged) adalah lebih bagus dan pemilihan lagu mengikut pilihan dan citarasa korang sendiri.

korang boleh bernyanyi secara solo, berduet ataupun berkumpulan tetapi pastikan rakan duet anda atau rakan dalam kumpulan anda adalah blogger! *hadiah nanti kongsi la ye?*

tia, akmal dan andy berhak me’reject’ video korang kalau tidak menepati syarat syarat yang ditetapkan atau terdapat sebarang penipuan dalam video tersebut.

tag la beberapa orang kawan blogger yang korang rasa suara dorang sedap atau korang rasa dorang ada bakat! tak tag pon takpe, tak paksa ;)

korang jugak perlu SIGN UP di 1tube.my dan upload video yang korang menyanyi tuh. letakkan tajuk video anda BLOGGER IDOL ANJURAN TIAFAZUNIA KINI BERMULA! dan letakkan link blog tia di description serta link contest dari blog korang . siapa yang dapat view serta komen tertinggi akan dapat membuat vlog pertama korang bersama 1tube.my ! macam tia punya vlog yang INI. dan ada hadiah special dari pihak 1tube.my sendiri! ;)

tarikh tutup adalah pada 17 APRIL 2011 dan jika peserta tidak lebih dari 10 orang contest akan terbatal serta merta.

jika anda menjadi REFERRAL TERTINGGI (blogger yang join contest tau ada contest ni dari blog korang) korang juga akan dapat hadiah wang tunai. *tidak termasuk reference dari akmalhilmi dan andyhowtt.*


HADIAH PEMENANG :

Johan Blogger Idol : RM 100
Naib Johan Blogger Idol : RM50
Tempat Ketiga Blogger Idol : RM30

Referral Tertinggi : RM30
View dan Komen Paling Banyak di 1tube.my akan dapat membuat first vlog dengan krew 1tube.my *masih dalam perbincangan* dan hadiah special dari pihak 1tube.my.

and tia akan cuba cari sponsor. mana tau korang boleh dapat domain ke hadiah yang lebih ke ye dak ? ATAU ADA SESIAPA YANG INGIN MEMBERI SPONSOR ? hihi!

SEBARANG PERTANYAAN BOLEH CONTACT TIA DI FACEBOOK PAGE BLOG TIAFAZUNIA, AKMALHILMI ATAUPON ANDYHOWTT.




SELAMAT BERJAAAAYAAAA KEPADA SEMUA CONTESTANT! :D


terima kasih banyak2 kepada yang terlibat untuk menjayakan BLOGGER IDOL ni. u know who u are ;)

97 lovebite:

Zulfahmi Abidin said...

aku igt dulu ko ckp kalau follower dah ade 1000 baru nk buat kontest.skrg dah brubah pulak.^__^

KyêrulL said...

saya rasa suara saya tak sedap! tapi saya nak join jugak! tunguuuuuuuuuuuuuuu

creativeheart said...

kalau nak hantar lebih dari 1 video boley ker??

kella said...

wahh... rasa cam best je nak nyanyi.. tapi sogan pulak! hehehe... nanti tengok lagu apa nak di nyanyi nih!

:)

HazHand said...

futooohhh!!! alah,klau sore aku xsedap sgt,sengau2 pon,blh ke nk msuk wei!! hahahah

cik aiLebiu said...

oh contest rupanya...x pandai nyanyi =..=

tp suka tgk u dlm video itu..ada bakat jd pengacara..XD

myravea said...

Sonoknye tia buat contest..hehe..rse mcm nk join pon ade ni :)

MéuzAngelo™ XXIII said...

alaa.. tak best la manyanyi.. kalo main gitar je boleh? taknak menyanyi.. hehe :p

syAzAnA said...

fuyoooo. korang buat kontest lah. alahai. sore syaz xsedapp lahh nyanyi lagu celine dion. tia jeh yg best. hik3

*missss yaa*

mera zati M.z said...

nice ! tp cam kena prepare dulu nih.. :PP

Zik said...

blogger idol.. 1st time dalam sejarah blogging..hehe.. ala minus one tak boleh lah pulak kan..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

wah tia..

sangat menarik contest ni..

GKSB akan bagi support utk korang =)

tapi xkan join la sebab xberbakat **sedar diri

hakhak

kata kila said...

caiyokk caiyokk pd sape yg msuk!!

Eyka said...

wah2~ macam best!! nak join la! hahahaXD

~mAsItAh fUaAd~ said...

ahhh...nak buat video lah gua nebes..lg2 bile sore mcm kambing..dem u tia!!!buat ah contest lain!

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Setelah gagal menempatkan diri dalam Mentor 5 bersama Edry Abdul Halim, maka saya nak join yang lam belog punya.. yehaaa!!

Linglung said...

perghh kemain! gua tlg promo kat twitter jap lagi.

APi said...

yeah..
pertandingan sudah bermula..^^

ZACK ENTRY said...

terbaik la idol ni.heheh (time2 mcmni la suara takde) =P

zool said...

ala.. rasa cam nak masuk tapi cam tak boleh pegi je.. kang kena gelak cam Mentor plak,.. er kalau pakai penyanyi bukan blogger takkan tak leh kot... leh la... huhuhuhuhu

NuR 'aQiLaH said...

lu memang betol2 carik artis rakaman ke woi? huhu

Farhana Sahri said...

menarik..tp xreti nyanyi...hihhii

KELI OH KELI said...

wahhhhhhhh...canggeh beb!blogers pun leh tunjuk bakat nyanyi dah...nice!!!

TiPs mEnGgOrEnG IkAn kELi DeNgAn sElAmAT"

sab said...

haha. best la contest nieh. mcm ujubakat AF la pulak. huhu

mia said...

huwaa....tiaaaa buat contest..ehhee..mcm best je dear..ada semangat nk join ni..yeahh..mia support tia..oh yeahh...all da best tia..

Alan said...

suka nyanyi tapi sore x sedap huhuhu

azizan4444 said...

pergh mantap ni..tp bakat plk xde.keke

Nor ' Atikah bt NorBaki said...

salam... ika nak join.. tapi kalo pakai instrument gendang je bole?sbb yang main tu adik... dan ika akan nyanyi.. akan di reject ke nnt?

fyna said...

waaaaa..rase nih baru first time contest mcm nih...

areleaf said...

gua nak menang jugak tanpa bertanding!kalau perlu rasuah juri gua rasuah!!

yangbaik said...

kalau rakaman orang lain buleh tak... mean... tolong publish jer sebab aye nie kalau nyanyi... ish tak nak merendah diri pulak....

Awang Hafiz said...

sib baik takyah ada minus one.. nak mencari minus one bukannye senang, especially lagu melayu.

nak join, tp rekod video tu, kena tunjuk muka x?

Nurul dot..dot..dot... said...

macam menarik je ^ ^ tapi segan nak join huhu

Bro Fit said...

woo ada contest karaoke ar.. hehe boleh copy paste?? nak promote sket..

- Fitrihadi.com -

aleeya husnan said...

ta bole join.. nampak ngan ayah mampus.. bhahaha...

the garang said...

gudluck babe :D

Zala Wajik said...

wahhh menarik sungguh

Mah@mahu said...

Mcm best gak ni menarik tetarik the booom.. hehe tapi hadiah tak berapa power lah cari sponser baru gempak... Tajuk dah gempak heheheh...

miaa spungen said...

tiaa cri miaa di facebook kalau nk sponsor tao http://www.facebook.com/miyamora

logorithm said...

Waaaa best nih! Tapi I malu la... :-p

Mohd Fitri said...

sangat menarik. rasa macam nak mencuba nasib :)

Yutaka Mushimura said...

emm...aku tgh offer nih...:)

idanurasilla said...

wow! macam best je. tapi kene tunggu sign up kat 1tube dulu la.. hehe.

DaHLia said...

wahhh menarik ni...
dalam draft akak "Blogger Idola"
xsangka lak jumpa post ni..dr blog akmal..kira ada kena mengena laa ni :D
nanti kalo ingatan kuat, akak pomots dlm entry :D

cik helena said...

kehkehkeh..maluuuuuuuuuuuu!

m!3yr4h_LolLy said...

mnt karoke to ade..
tp minat nk nyanyi camnie,segan kot..

MéuzAngelo™ XXIII said...

yup, abg kandung kpd nisa kay.. :)

tapi seriously x boleh menyanyi.. kang masing2 dpt mimpi ngeri.. lgpun tak gengster la msuk idol2 ni.. huhu :p

Arief Arf said...

blogger idol?
haha
nvm i'll pass, biar orang lain menang.
wahaha

Ejump Indiescography said...

View This...
Actually dah lamer wat..huhu tetibe nak publish..
http://ejump-indie.blogspot.com/2011/02/what-katie-did.html

Nor ' Atikah bt NorBaki said...

dah bole buat video sekrg ke utk blog idol ni?huhuh x sabar la plak...

Yutaka Mushimura said...

heheh..dahyat..dahsyat....sila memasukinyer pun...

tips terbaru

Tips Penjagaan Gearbox....Buatlah Ia Seperti Awek, Okeh

24 Ciri-Ciri Orang Yang Mencintai Kamu

Tip Melembutkan Dan Menenangkan Hati Sanubari.

Rebelle said...

hot sangat dah idea u ni! bravo! tp i tak pandai menyanyi.. so tak boleh lah nak join.. nanti you gelak terkekek-kekek pulak.. hihihi

Faizal n Fashitah said...

Wahhhh....Blogger idol... errr malu laa huhuhuhuh...

AyinAyob said...

nak tanye. kalau lagu buatan sendiri boleh ke?

CikBulat said...

hanya mampu gigit tia je la. CB xpandai. haha

rebecca melessa said...

blogger idol??hahahhaa...sure cam besh je tgk orang2 nyanyi ngn mcam2 style :))

bloknoktah.blogspot.com

Un Phat Lee said...

peerrgh boleh masuk nih.ehe

atunlalalaaa(: said...

owhh owkie.mcmm best jeww.rase nak ikot jeww.HUHU

eykameow said...

sape peserta pertama ni? aku taknak jadi org 1st. hohoho!

Mr. Amni said...

http://amirulcruzo.blogspot.com/

dah send dah...ni video mirul~~hehe~~

Finaz Jaafar said...

hai Tia ! saya cuba naseb walaupun suara kureennngggg..hee~
http://nieynasz.blogspot.com/2011/02/blogger-idol-anjuran-tiafazunia-kini.html

::Budak Degil:: said...

nak join tapi segan nak tayang video kt org...hahaha

B0B said...

kalau yang berkumpulan tu..
ade 6 org ahli, tapi 2 org je blogger..tu pon aku sorg je yg aktif..
bole tak join? plis plis plis..
keh3

hafiz hafizol said...

horeyyy... nak nyanyi nak nyanyiiii..~~~~~

yuyu lar said...

baru nak join tapi tali gitar pulak putus...hik3

mera zati M.z said...

TIA! mera join

http://devilviernes.blogspot.com/2011/02/blogger-idol-anjuran-tiafazunia-kini.html

hehe segan gila
-.-

░♥si lampu neon♥░ said...

beb, da siap da entri blogger idol =) harap terhibur...



http://www.silampuneon.com/2011/02/blogger-idol-anjuran-tiafazunia-kini.html

░♥si lampu neon♥░ said...

silampuneon & reikojezze
tajuk lagu : Pizza Ikan
link : http://www.silampuneon.com/2011/02/blogger-idol-anjuran-tiafazunia-kini.html

Nik Nakimi Amirul Yaccob said...

Hai kak Tia!

saya pun nak join contest ni :)

ini link dari saya,

http://kimihyde.blogspot.com/2011/02/invincible.html

Zaihazra said...

macam best je. nak join tapi tak pakai minus one, segannn! hahah~

Wan_hazel said...

tia..law join nie guna lagu sendri camne>>guna beat sendri..

fami said...

Tia~ da masuk juga =)

http://fahmimahat.blogspot.com/2011/03/blogger-idol-anjuran-tiafazunia-kini.html

Mr feckry said...

tia-gua dah letak dah clip. ni link dia.

http://mrfeckry.blogspot.com/2011/03/blogger-idol-anjuran-tiafazunia-kini.html

Semoga lu tak merejeknye. Kerana clip ini merupakan harapan kampung gua. Clip ni juga merupakan masa depan kampung gua..hahah..

Jue said...

Hi Tia =)

http://juestan.blogspot.com/2011/03/blogger-idol-anjuran-tiafazunia-kini.html

if x menepati syarat yg ditetapkan, roger me ya ^^

CONNIE said...

wa~ u are so creative! bagus ah buat contest mcm ni, laen dari yang laen.

Henry Zackery said...

rase nk join la.. tunggu...

Mell said...

nice contest . im joining this . ngee :D view my link

http://latingurl91.blogspot.com/2011/03/blogger-idol-anjuran-tiafazunia-kini.html

Salimah Ismail said...

Sorry lupa letak description macam kak tia minta. :(

Tapi, i letak dekat komen.

Hope Kak Tia leh terima :)


http://callmynamesally.blogspot.com/2011/03/blogger-idol-anjuran-tiafazunia-kini.html

AtenAzhar said...

hye sis Tia ;)

err aten join jugak :D

http://mizzatendiary.blogspot.com/2011/03/blogger-idol-anjuran-tiafazunia-kini.html

AtenAzhar said...

hye . sorry lah nyusahkan . haha tak tau lah ape problem kat blog tu . tapi takpe , skarang dah boleh comment . dah buat pop up :) thanks ;)

Nurul dot..dot..dot said...

nurul nak promote contest Tia ^ ^

http://nuruldotdotdot.blogspot.com/2011/03/blogger-idol-anjuran-tiafazunia-kini.html

adrinaqamarina said...

wah ramai nye peserta. tak sabar nak tahu sape pemenang pulak~

Nurul dot..dot..dot said...

tadaaaa!! nurul da join hahaha klaka tol ^ ^

http://nuruldotdotdot.blogspot.com/2011/03/blogger-idol-anjuran-tiafazunia-kini_11.html

Mohd Fitri said...

dah masuk. ini link http://gedungrasa.blogspot.com/2011/03/blogger-idol-anjuran-tiafazunia-kini.html

harap dapat disemak =)

AkuMuzikFilem said...

serius? kalau video nyanyi tu tak nampak muka takpe? wa taknak jadi camwhore, jaja suara bolehla. kalau tak sedap orang tak kenal wa. haha

taufiq helios said...

tengok je la mampu TH buat...sore xbest.muahaha :)

Mama Darwisya a.k.a Fiza Qadida said...

tia...maaf...saya ade satu kesilapan besar kat sini..
video yg sy bagi tadi tersilap! bukan vid tu sbenarnye sy nak upload..tp sy ter upload video yg salah...harap tia tak siarkan komen link contest saya yg tadi tu..nnti bile saya dah perbetulkan...barulah saya komen kan link contest sy yg terbaru dicni yer..maaf sgt2x...harap dpt kerjasama tia..
lagi satu,mcm mana caranye kite nak delete video kite upload ikat 1tube tu ek?

Mama Darwisya a.k.a Fiza Qadida said...

salam tia

ini baru video rakaman saya yg betul yer..
mama qadida pon nak mencuba nasib
sila klik link di bawah:

http://diarimamaqadida.blogspot.com/2011/03/blogger-idol-anjuran-tiafazunia-kini.html

tq

Mashii said...

ini link saya..kikiki..ade hati jugak nak join..tq...

http://mimshinyatoha.blogspot.com/2011/04/blogger-idol-anjuran-tiafazunia-kini.html

Mashii said...

http://mimshinyatoha.blogspot.com/2011/04/blogger-idol-anjuran-tiafazunia-kini.html

Eija Hassan said...

hey tia.ija join.adehh.agak lambat =='
http://makcikpotpet.blogspot.com/2011/04/blogger-idol-anjuran-tiafazunia-kini.html

Syazwan Yawaris said...

SY join.
http://blogbudakblogger.blogspot.com/2011/04/blogger-idol-anjuran-tiafazunia-kini.html

Inchik Eman said...

tk sempat daa nk join. lmt tawu pasal info kontes ni. sygrrnyaaaa.
;(

Syafiq Rosli said...

http://mohdsyafiqrosli.blogspot.com/2011/04/blogger-idol-anjuran-tiafazunia-kini.html

join

KANTA MATA KELABU said...

dah join.. sorry kalau ader yg terputus urat nadi.. hik3

suara tak sedap..

http://zarul90soul.blogspot.com/2011/04/blogger-idol-anjuran-tiafazunia-kini.html

ruby said...

ayaks...ruby punye suara xcntik..hahahahah...adoii...rugi btl xjoin cntents nie...

Nizam Ijam said...

ala...minus one x boleh lak..hu2

Related Posts with Thumbnails