Wednesday, November 24, 2010

sedih nak buang, gembira beli baru

tajok cam haram plak aku rasa. kahkah!
sedih nak buang contact lens yang da setahun berkhidmat dengan aku walaupon kadang kadang je pakai. hiks! ;) sebab bila pakai nampak comel je mata jadi bulat! plus, ada kaler kaler. plus, nampak cantik kot. tapi ekceli aku takde laa berani sangat pakai mende alah neh. cara aku pakai pon kalau orang tengok mesti bantai gelak. lain dari yang lain! takot woo nak pakai! macam nak jolok mata sendiri tau tak ? kihkih! tapi siyes, cara aku pakai memang lain! ;)


G&G Blue. ni lah yang perlu dibuang! da expired lorhhh! sigh~ sayang! tapi nak buat cemane ye dak ? mana boleh pakai da! :')



nudy golden grey. tapi macam tak clear pulak gambar neh. sangat jarang aku pakai. sebab selalu pakai yang biru kat atas tuh. hikhik!




yang ni dizon grey. lagi la jarang pakai. sebab dia depan belakang lain lain. so bila salah pakai nak kena keluarkan balik. then pakai balik. leceh leceh!




nampak tak mata bulat sangat sangat? arghh! sayang gilos nak buang tau tak? dem ah! selamat tinggal G&G BTO Blue. anda sangat berjasa dengan saya! pffftttttt! =.="


AND ..


yang ni lahh penganti untuk yang biru tuh! oke tak oke tak? oke. gedik plak aku neh. hahaha! :P gembiraaaa! tak sabar nak pakai. err.. mungkin dapat harini kot! hiks! ;) order kat facebook fiza lenshop. huuuuu~
(gambar dari fiza lenshop jugak)




korang suka pakai contact lens? :))

66 lovebite:

cik.shabah said...

ala2 rapunzel gituuu,CUTE!keh keh keh!

hamzah ian said...

oh.. gua tergoda tgk mata lu.. argh.. nasi baik tak stim

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

sumi pernah try pakai.. tapi kejap jer.. mata alegik.. xboley terima.. tapi teringinn~

Weeda said...

weeda ada beli gak lens...sume tak ngam ngen mata..sedihh...bosan dah pakai spek...

molmolla said...

kite pakai lens tapi tak pernah pki yg kaler2.. ihi

diana said...

takut la nak pakai..
seriau..

Peminat Katie Holmes said...

yang aku order warna blue grey baru je sampai kelmarin.haha

leplep lupa nak login said...

cop!hahaha...

Cesc Luzeza said...

tkder contact lens....ihsk....
contant bnykla..heheheheh
betul2 berubah erk wrna mata..yg last sekali tu betul comey...ahaksssss....

Amni said...

comellllllllllllllllll! =P betul dear.. comel! hehe

Yutaka Mushimura said...

loh..hampir sama cam wajah Tia yang cute kt last figure...

woohaaa...:)

cik aiLebiu said...

huhuu i ada ntah bape pasang bila dah buka dari botol pakainya boleh dikira bape kali sebulan huhuhu...

Bert said...

tia, sakit x pakai kontek lense, aku ingat nak pakai gak la, x hensem kalo pakai spek ni..haha

Encik Tikus said...

PEHH NAMPAK HENSEM !

Rebelle Me said...

i sangat suka!
wajib kot pakai sebab i cacat..
rabun la katekan..

so far tak penah pakai lain dari freshlook..
dulu penah try satu brand ni tapi macam tak best pulak..

freshlook yang i penah pakai kaler honey, grey, purple, green, turquoise, blue & pure hazel..
hihihi

ya said...

pnh la try skli...br je bli..bru pki mse testing 2 pon xsmpi 5mnt.then blk umh try pki sndr..aley2 br je nk msok kn dlm mate,tgk2 da tkoyak.jari ak tjam kot .bpak la nipis..syg gle duit mlayang,pd hal xdpt pki pon..skg da nyesal nk pki..HAHA

ceritasekupang said...

pakai contact lens rupanya..adeh...x perasan...haha..

liyana aziz said...

tia! yana takut nak pakai contact lens.. ehehehehee.. suka yang first tu.. nampak cantik je.. =)

Da Niel said...

Saya tak suka pakai contact. pernah cuba sekali untuk try pakai.
Tapi lepas dibantu akak yg cun kat kedai cermin mata. saya lagi tak nak pakai. Mcm mencucuk mata oooo. seram seram! mata tak leh nak buka wahaha!

Mr feckry said...

blue turqoise kan

mia said...

hehehe..mia punye pon da xpired dearr..tgh tgu yg baru ni...aalalla....ade gak order yg mata hitam 16mm..muhaha...tgk comel gile tia pakai..grrrr

NM02 said...

comelnya senyuman kamu. well... bila nak follow ai? hehehe

KyleRuL said...

miss dsini , nak letak my linx here oke ;) visit la klu x malu :p

kobEj0rdan~ said...

den nak pakai kaler hijau la:P

Gayahspears said...

patotlah mata ko nampak bulat :)
hahah
aku dulu pkai la contac lens but now x lagi kot.. rimas lak..huhu

pilotHans said...

no wonder ur eyes bulat jer..kawai..hehehe..errm...pengganti tue pun kawai gak..hehe.

my answer 2 ur last question..nope, thank god i dont need any eye wears or lenses ;)

but to those mmg perlu, alang2 skali fashionable pun xsalah..hehe..

nabilah_2908 said...

dah pakai nnti jgn lupa tunjukkan kat sini yupp..hehe.. :)

sy tk pernah lak pakai..rabun pun tak.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
CIVIC-MINDED

:: m!3yr4h_LolLy :: said...

perggh !
menawan mata bb nie..
nk cabut2 jep asenya..
ekekekeke

eesyaheera said...

ee mmg pakai lens. tapi lens kaler ee pernah pakai yang kaler brown je. kaler lain tak berani. tia pakai blue. daring! hehe

Hellioz said...

tak

Un Phat Lee said...

fuyyoo.mata lu lepas nih kaler biru pulak.cool2.

gua tak suke pakai contact lens.ehe

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

antar sini supaya gua boleh simpan buat kenang kenang

hans said...

ku xberani pakai
hahahaha

P/S :Dasyat! Memang Dasyat! Kepada Lelaki! Awas Jika Anda Berjalan Keseorangan!

P/S : Kutipan Filem 2 Alam? Korang Tahu Ker Dah Berapa Juta? Meh Tengok Sini

Whoopz said...

X pakai.. Jantan pakai lens kaler2 = gay.. Heheh

akmalhilmi said...

belikn aku satu :)
(^^)

mahfudzah said...

haha..comel gilaa ok mata tuu..nk beli jugak la brand g&g tu..korea ke?tapi pernah masuk paper contact lens korea xbagus..boleh buat sakit ape tah..dulu pki jugak..sekarang dah x..sebab takut..:)

Heidi Shafiq said...

wahh.. cantik beb.. nt aku nk beli lens ala2 vampire.. smart dowh.. kwn aku dh pkai.. nk tau cmner tgk la mate vampire dlm twilight.. :)

Zulfahmi Abidin said...

alahai.ladies stuff tol.fahmie tak pernah pakai.tapi kalau you pakai yg baru tuh tak nampak sgt la tia.pakai yg lame tuh balik tak buleh ker.then fahmie pnah nampak jenama blossom.tuh pon cantik.^_^

Terkini:
1. Saranan Aku Untuk Kerajaan
2. Sharing Is Kongsi Lah. Sampai Bile Aku Nak Cakap Sharing Tuh Bukan Caring
3. Bilik Kecil Yang Sempit

RaafikJahat said...

Wow, macam mata mat salleh la. Comey lotey mu ni. :p

Ain Atika Zailani said...

awak cantik..=)

little black dress said...

comey r tia...
hurm, piqa pon ske pki lens gak..tp jarang coz leceh..
hehe
*aceli malas..hehe

Wahidah said...

x pernah try pun...salam ziarah..

sempoi blog ne

Eazy Izzuddin said...

cantikkk...
suke pakai lens juga...
angel blue
hehe

Faizal n Fashitah said...

Perghhhh tergoda kejap tengok mata Tia.....

Frodo Baggins said...

wa berminat dgn bibir dak nippon go gambar bawah tu jer .

CGG said...

cantiknye rambut kamu dik:)

i likee

ProfHariz said...

Saya nak pakai jugak contact lens.. Please2 :P hehehe

~ayu.oyie.yuna~ said...

salam tia~
x pena pakai..cam takut je..sakit x?hehe..

HaNTwO said...

dari kerana mata yang mempunyai kuasa,, ohhhhh aku tergoda aku tergoda seketika.....heheheh

sya said...

jom singgah. matekucantik nak cari agent ni.. :)

kite pun jual contact lens jugak :)

cikpia said...

teringat zaman pakai lense dulu2....... mata aku kering, ubat tak bawak. lense terkeluar. takut nak mintak excuse kat lecturer kuar pi toilet (to basahkan lense). aku genggam lense tu sampai abes lecture. hasilnya???? kering kontang, rabak lense aku..... he he.... terserlah kebangangan aku!!!!

Cik Comot said...

cute...
nk gna gak la hahahah

syAzAnA said...

saya tak pakai contact lens. bila tia pakai, mata bulat jekk. hehe

hackshitam said...

eytt..
try pakai speccs..
cun tidak?
nerd is sexy.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

macam dah singghah sebelum ni..update

APi said...

aqu pkai yg bese2 jek..

leceh..

Cempaka R.Minta said...

hii
cempaka datang
add cempaka juga ya

ish malu la camni said...

suka, tapi pakai natural je hahaha sebab rabun !

Wan Gerrard said...

comel2 ^_^

Botak said...

mata kucing kat rumah aku lagi cantik.,
hahahahaha.. :))

syafiqah ezam shah said...

piqa pun pakai contact lens warna grey..
tapi barbie lens punya..bila pakai mata nmpk besorr..hehe
pakai contact lens pun sebab mak jual contact lens.
teringin nak pakai.hehe

maCy said...

bnengong punye amzah..

haha

tia! macy takot pki bnde alah tu. huhu

sri said...

i pakai gak, tp kadang2 je.. lebih prefer spect selesa sikit... heheh

btw,lets join contest untuk menang Personalized HEADER DAN FULL BLOG MAKEOVER! freee!! ^^,

Pusher Aries said...

cam mate ikan la...hehe
jgn mara

Ery Farieha said...

suka sangat.
tp pakai sebab rabun ;P
ko rabun gak ke tia?

Mr. Swift said...

Saya buta takde mata. -_-'

Related Posts with Thumbnails