Sunday, October 10, 2010

TIPS : hilangkan bulu pada pakaian

selamat menonton video yang tia buat supaya korang nampak sikit macam mana tia hilangkan bulu bulu pada pakaian. kehkehkeh : )


( muka baru bangun tidor. sembap sangat! haha! )


tia baru tau ada cara senang tanpa perlu pergi kedai pon nak buang bulu bulu yang melekat ni. especially bulu bulu atau habuk yang melekat dekat baju warna hitam. obvious sangat nampak semua bulu bulu tu kan? kadang kadang sampai rasa rimas! 

time masuk kerja dulu tia pakai skinny cotton warna hitam. penuh gilaaa habuk and segala bulu yang ada dekat seluar tuh. then kakak kat office tia bagi idea guna selefontep ni. PASANG TERBALIK TAU ? yang bahagian melekat tu dekat luar :) kihkih~ 

senang kan? tak perlulah pergi kedai kalau korang dah ada selefontep dekat rumah! hewhewhew. 


berkesan! hilang semua bulu dan habok habok kat seluar tuh! TERBAIK!


51 lovebite:

Zulfahmi Abidin said...

pasang terbalik ke pasang mcm tuh jer lekat kan kat tgan??

ProfHariz said...

Nice One Tia :)
Tapi jarang ada bulu pada baju.. Kalau kemeja mungkin >.<

hamzah ian said...

kah kah kah

teDDy said...

phewittt~!!!...awek cun seyh!!!...best ni masuk u-tube confirm upper viewer..ngehh3~!!!...last2 x thn tu smpt wat muka cute....wekkkk!!!...=P

cik aiLebiu said...

fewittttttt cantik ah buat video...suka tgk yg part last tia gelak...comelllll! XD

azizie.com said...

habis la duit nak beli selefontep banyak2 pasni. huhu

:~:Budak Degil :~: said...

hahaha..utk buang bulu idong tade ke tia?..hahaha

hannah hermosa said...

so comel lah~~~

Amni said...

Oh! tapi saya tak leh tengok video tu dear.. hoho...

*pandai tul teka.. yang kecik kat pintu tu AMIRUL..hehehehehehe.... SUKA!

Gayahspears said...

hahah.. macam2 ko nih tia :) adess

ZACK ENTRY said...

malas la nak buat..tia buatkan boleh?? =)




latest entry Bahana copy paste

cik shabah said...

im here uuu!!!!rinduuu =*

areleaf said...

part kerat selefontep gune gigi je tu gua kasi 5 bintang..kahkahkah..

btw lu punye senyum akhir sekali tu pon gua kasi 5 bintang..comel~~hikhik..

NuR 'aQiLaH said...

astafirullahalazimmmmmmmmmmm.
buluuuuuu byk. kahkah

PIDUT ASiS said...

naseb bek tak lucah..hahaha
ingatkan buang bulu pe la tadi..
nice info..pas ni nak try kat satu jaket..dia mcm berhabuk sket...

Post Terhangat...
Boleh Lagi Nak Raya?

zool said...

wah bagus2,, baju itam byk bulu kucing... boleh apply ni

Bert said...

ahaks, bersungguh betul hang menyelotep tgn hang tu..haha, but it is so creative..nice one

Da Niel said...

teringat iklan smart shop...ada product mcm gam yg leh tanggal bulu nyer...

maCy said...

err.. siriyes pasang terbalik??

tia said...

fahmi ; pasang tebalik so that ble gulong dye lekat :)

hariz ; baju itam selalu ade, lg2 baju cotton

ian ; pehal gelak ?

kak teddy ; hahaha! mne ade cute meh!

cik ai ; gelak sbb malu! hahaha!

azizi ; tia gne selefontep opis pnye. kihkih~

budak degil ; erk ? guna jari pon boleh! :)

kak hana ; meseh :)

amni ; aiyark ? too bad! haha! kan betul! :) siap puji comel lagi! ngeee~

gayah ; ni tips taww!

tia said...

zack ; aiyark ? MALAS! haha!

alep ; lu bab puji mmg no 1!

qilah ; mane mane ?

pidot ; nnt bg tau tia hasil dye bole ? haha!

zool ; haa! apply! mesti boleh!

bert ; mestilah kne besungguh! baru jadi!

daniel ; haha! :)

macy ; yep2! bahagian yg melekat kt luar, ble gulong dye melekat satu sme laen. :)

Heidi Shafiq said...

aku suke tips ni.. good job bebeh..!

:: m!3yr4h_nAnEA :: said...

pergghh...
siap ade demo ag 2...
haaaa !!!
lawak la bb nie
:p

hiro said...

tak laku la gillate..keh2

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

cool izankan ku gelak,,,wakakakak wakakakak wakakakakaka

dizu al kilentani said...

ni sure product satio kan.. hehe

Mr feckry said...

kena komersial kan kaedah ni ke peringkat global

suffer8zine said...

wiwittt nnt den anta 1 bakul baju kat uma tia, tia buangkan bulu ye, tengs :P

suffer8zine said...

haiyaaa guna gigi :P

atok said...

wow info yg sgt bgus mmandangkan mesin ak mmg x pndai tapis blu, gud lah tiafazunia ;DD

Da Niel said...

selofentape di akhir nyer menjadi hitam....apa maksud tu? 0-o

LiFe KaMi said...

oo ilang le bulunye yer..:)
cantik header baru...hehe

HaNTwO said...

rajin giler wat cmni hahahaha..

EzzEddin said...

wahh bulu banyak kat office niw, nnti boleh ler ilangkan hehehhe...

Pusher Aries said...

thnks tips yg baik..

SyAzWaN_zEnT91 said...

haha..nice share tp kan kalo nak buang bulu kat badan ley x?

aleen aiden said...

hahah,xrosak ke baju?

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

bagus..
pasni wa nak cuba buang bulu hidung dgn kaedah itu..

Linglung said...

kat ikea ada jual benda alah yg mengaplikasikan idea ni..lebih kurang 2-3 ringgit mcm tu la gua rasa

pilotHans said...

mmg adegan nothing better to do kat kantor ni..haha...still cute ;)

Hellioz said...

pandatia chubby!!!!
gyahahahahah~

comeyl~

Gayahspears said...

tia.. aku da try buat cam ko buat dlm video tu.. siyes jd doh..hahahah thnk...

jeb said...

kat guardian ada jual satu alat nih..aku tak sure apa nama alat tuh..macam roller cat..tapi roller tuh digantikan dgn kertas yang melekat..try la cari kat guardian

akmalhilmi said...

heh
kaw keje je kn??
hahaha

aku taw da
kaw ada aja aku mase gath ritu
hahaha

Wan Gerrard said...

ini cara paling murah tapi berkesan =P

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

hahaa~ terbaik la tia ^__^

eizy_noor_izza said...

bagus ek petua ni. nape xterpikir pun sblm nih? huhu

Anan Azri said...

adoii lawaknye la video tu hahahah...anyway good idea! nnt nak try lah..dandan kucing bulu smua putih pulak..mmg masakk laaa baju2 hitam sayaaa ~

Anonymous said...

Cm mane buat tu..?

tiafazunia said...

@Anonymous

terbalikkan selefontep tu. yg tak melekat dkt tangan yg melekat dkt bahagian luar. lilit dkt tangan then sapukan je kat tempat berhabuk. Nanti yg bahagian melekat tu akan tarik semua habuk. siap! :)

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Alhamdulillah jumped tips gini... Dah lama cari tips nie. Terima kasih atas perkongsian

Related Posts with Thumbnails