Wednesday, October 13, 2010

kaki dan err.. kahwin lagi?

semenjak dua menjak neh aku kena amek mama balik kerja sebab ayah busy. oke. sila cakap aku anak mithali kalau dak aku hentak kepala sorang sorang satgi! kihkih~

kadang kadang bila dah berdua dengan mama dalam kereta boleh tahan kuat jugak bergosip. tapi belum sampai tahap mami jarum ah. setakat gosip light light je cukup. kang betambah dosa kecik. memang la kecik, tapi lama lama jadi besar jugak ye dak ?

tapi yang tak best tu kalau tengah sedap sedap gelak geli tiba tiba mama sound and membebel kat aku. arghhh! benda small matter je bak kata omputeh. tapi mama cakap siriyes je muka. kalau korang tengok muka mama time tuh confem dia tak bukak mulot lagi korang da nanges. hahaha~ sumpah aku tipu. dia baek oke ? cuma tegas sikit :)

'laa, buat lagi ? mana kasot dik?' mama da tengok kaki aku. drive tak pakai kasot/selipar/heels dan sewaktu dengannya. 'alaaa, tak selesa laa mama. tak pakai pape baru best! baru feel sikit nak pijak pedal minyak ngan break neh!'

'nanti jadi kaki itik tau lah! nak kawen pon nanti pakai heels da tak cantik, kaki kembang semacam je dik!' mama terus senyap. sambung baca novel yang dia pinjam kat opis. aku drive pon da tak keruan. bekerut kerut dahi! arghhhhh!

apa kena mengena kaki dengan kawennnnn!


ada gaya peace tak jari kaki aku neh? hahahaha!

41 lovebite:

Mr feckry said...

kaki, kawen....ade tu..

Weeda said...

haha...habis la tia nanti takleh pakai kasut kawen...hahaa~

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

hahaa~ tia.. kita serupa.. sumi bawak kereta pun camtu gak? mami pun slalu bebel2.. kalo berdua mesti gosip.. at last masuk bab kawin??

HaNTwO said...

kaki itik?? ke kaki katik heheheheh...

aibaks said...

ganas btul kaki buat gaya peace tuh

areleaf said...

dari mata turun ke kaki kot?kahkahkah..

akmalhilmi said...

mcm haram tong gas nieh
hahaha

aku pn ae
xfeel kalo pki kasut
xmenggairahkan pijak pedal 2
ahahahaha

ape ada hal
kaki kaw xcantek pn
aku nk
hahahaa

aleen aiden said...

hahah,prangai same mcm kakak aku xpakai kasut taim drive. ;P

Zulfahmi Abidin said...

haha...ko nie mmg an.tak baik malukan mak kite tau..heheh...bway..klu fahmie, fahmie pon bukak selipar.tp klu pakai kasut tak yah bukak takpe kot..

PIDUT ASiS said...

wahhh..kita geng..pidut pon bawak keta tak selesa pakai kasut,selipar dsb..hahaha

siap kadang2 silang kaki...sebab letih tekan pedal kalau jalan jauh...kaki kiri yg tekan pedal minyak..tapi kejap jela...nak bg hilang lenguh kaki kanan..

Post Terhangat...

4 Benda Lelaki Jangan Pakai

cik QasehThya said...

huhu..
selamat la Qaseh tak bwk kete lagi..
tapi klu Qaseh mmg nk kaki ayam je..
selesa sikit..
heee~~*berangan lebih..lesen takde*

ZACK ENTRY said...

doa tu..bila nak kawin mak cik tia?? =P

atok said...

ak pong suke x pkai pape, knape er?

EzzEddin said...

no no no..pls use ur shoes hoho..
but part anak mithali i setuju sangat :)

h A n Y S said...

tak suke jugak kalau pakai seliper/kasut/yg sewaktu dgn nya time tekan pedal, tak de feel~! hehe~

Gayahspears said...

salam tia...
haha.. aku x selesa la kalo x pkai kasot bile drive.. cam rase geli2 ja..huhu

Bert said...

"tak pakasi pape baru best!"

uish, kontobersi sungguh ayat ini

hentakbelipat said...

kehkeh..kalau dpt kaki itek kira kawen samding dekat pantai lah.setail duyung yeak?

Peminat Katie Holmes said...

kah3. kecik kaki.haha

Heidi Shafiq said...

kalau pakai stokin je pun comel gak.. :)

pilotHans said...

tiaaaaaaaaa! heyyy...ngan bangganya me pun nak ngaku , we are the same! when i drive, i also prefer kaki ayam! hahaha..mmg feel..pki kasut x rase pedal laa..

p/s jari dua tue mmg gaya peace, sib baik x gaya jaritengah..ape2 chomel maintain...hahah..

Da Niel said...

its dangerous to drive without wearing any protection (shoes sandals) on your leg. Just for advise. Put you slippers under the seat if you are not using them. Dangerous putting it near the pedals.

Personal experience:
I took off my slippers and din put it under the seat. It ended up getting stuck under the break. I was lucky that I was able to free the slipper in time before an accident happened.

Drive safe ok. =)

maCy said...

xseswai pakai heel drve.. ehee

takpa2 cakap nati tia pakai socks tiap malam time tido kasi kaki santek balik ;D

.s.o.f.i.a. said...

caner kaki leh jadi itik.....??? tak paham..... kena wat appointment ngan ur mum nie!!! =)

tia said...

mr feckry ; ape yg ade ?

weeda ; kaki ayam pon style jugak kan ? haha!

sumi ; haha! kawen ! kawen! lambat lagi lahh!

han ; kaki itik laa! kaki tia pnjg oke! kihkih~

aibaks ; well~ haha!

alep ; errr ? hati lahh! ish!

akmal ; tong gas ? bedebahhh!

aleen ; best taww! :)

fahmi ; ya allah! mane ade malukan! sepak ko satgi!

pidut ; kadang2 gne kaki kiri neh mcm bhye je kann?

qaseh ; gi buat lesen cepattt!

zack ; 5 taon lagi! kot.. haha~

tia said...

atok ; erk ? len mcm je weh! sengal!

ezz ; no no no! xbiasa laa! haha! :)

hanys ; gimme 5 bebeh~

gayah ; haha! aku ske ouh! selesa!

bert ; oi oi! paham ayat oke ?

hentakbelipat ; tamauuuu!

peminat katie holmes ; kecik ? kahkah~ gmbar yg kecik ade laa!

heidi ; arghh! tak penah terpikir ponn!

hans ; yeayyy! gimme 5!

daniel ; thanks oke ? :)

macy ; ouh ? boleh ehh ?

cik pia ; hahahha! sengal!!

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

kl aku drive blk dr kg pun aku xske pakai kasut/selipar/sandle...selesa kaki aku berbogel..sbb kaki aku berpeluh.hahahaha..so bile xpakai apa2, padel minyak,brake ngn clucth tu akan nmpak cm baru jeeee..pasal kaki aku da cuci.hehe

nabilah_2908 said...

hahaha...sama lah kita...bila drive lebih suka buka kasut..tp tidak lah sampai kena bebel dgn my mom.. :)

ada kalanya kasut tu mcm mengganggu..bila buka...baru lah best kan..? ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
OH MALAYSIA

:: m!3yr4h_LolLy :: said...

kaki adalah aset yg agak penting utk mak mentua menilai...
ahak
btol ke ??
hee :)

Faiz said...

adala mkne tersirat tu..huhu

p/s:thanks komen kt blog..setiap komen anda dihargai..=)
**HIT MY LATEST UPDATE HERE**

hamzah ian said...

kecik nye kaki ko

Bukan Gadis Comel said...

haha. membe aku pon ada masalah ni. Dia kata tak konpiden kalau bawak kereta pakai kasut. Takut tak jumpa brek. Chitt.

Black_roses92 said...

hehe...agaknye t kaki leper kot.. tu yg t nak kawen.. urm..*reason yg pelik! hehe.. kita pun suka drive xpkai kasut.. hehe

ajien said...

ee...bucuk ah kaki...hahaha

Umie Nadhirah said...

HAHA.
X sakit ke bukak kasut time driving?

Hellioz said...

pmpuan mmg style drive xpakai kasut.
apesal tah
pelik gwa...

lu pon same rupanya
haha~

Faizal n Fashitah said...

Kaki..Kawen.. ade la gak kene mengena skit kot..

rizal jabai said...

cabot kaki ko kang..ahaha

APi said...

kaki..
kasot..
kawen..
kejadahnye..

hiro said...

UNICEF.

pilotHans said...

give me 5 back at u ;) ^_^ hehehe...

Related Posts with Thumbnails