Sunday, October 17, 2010

kesalahan berjogging

yes! dah 2 minggu aku berjaya jalankan misi turun berat badan dengan berjogging. ingat senang nak bangun pagi dikala orang laen sedang enak diulit mimpi? cobaan betul! tapi sebab nak kurus ramping punya pasal aku kuatkan iman. tido neh bila bila masa boleh ganti ye dak?

macam macam pesen aku jumpa kat taman. paling tak bekenan tengok bila ada brader joging selow selow dengan berseluar ketat. *ah bang, lu saje nak goda perempuan inesen cam aku kan?* bila aku cakap ketat lu orang pikir la apa yang boleh nampak secara ketatnya disitu. kihkih~ tahap ketat tuh mungkin dapat melemaskan 'benda hidup' yang ada didalam seluar tu gamaknye. tapi tu aku rasa. brader tuh mungkin rasa lain kan? mungkin rasa selesa+bangga sebab dapat tonjol tunjukkan aset. ahhh! apesal mata aku melekat kat 'situ' bila dia joging depan aku! grr~

sila jangan marah. brader tuh yang buat freeshow kann?

then then, pesen yang kak-kau-lawa-sangat-nak-joging-kenapa pon ada. aduyai! eksaited lebey ke atau level konpiden rendah ke aku tak dapat nak agak. siap eyeshadow betempek lagi kat kelopak mata. tak cukup dengan tu, bulu mata palsu pon melekat skali kat mata tuh, hadoy! nak jogging ke nak cari jodoh ahkak?

p/s :: lepas neh aku kena cari cara bejogging secara tutup mata. takde la rasa bedosa sangat. tak gitu ?


AKU DA START JOGGING. KORANG BILA LAGI?



weekend berukbeng amat lembap. nanti weekdays aku bw balik :)

38 lovebite:

aleen aiden said...

jap2,ko gemuk ke?bia betik..xnampak gemuk pon!

z said...

ahah.hai la..mcm2 pesen lah manusia nih.

cacing said...

pernah tak nmpk makcik yang dah terbongkok2 wat tiger show kat tmpt ko jog tu??? heheheh

wannurfazrini said...

Err, I nak jogging gal tp tggu habis SPM , grr tak sabarrr . selamat meguruskan badan ye :D

Weeda said...

jogging? apa tu...hahaha..lama giloss tak jogging...

tia...lain kali joggin pakai filter kat mata..haha

Black_roses92 said...

haha..mata oh mata.. sian dia tercemar sebab laki tu ye.. ;)

Mr feckry said...

sebab tu gua pergi gym..katb taman nanti buat iman gua tergugat je nanti..

tapi kat gym.....err....

Shafawi Hamzah said...

wah jogging x ajak ekeke

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

hahahaa~ amboi tia.. cuci mata sambil joging nih :P jog kat mana tu?

Wan Gerrard said...

Hmm bro tu mungkin sengaje biar u ngorat die kot.haha =P

Un Phat Lee said...

haha.gua tiap2 hari jogging.ehe XD

Arief Arf said...

ade ke orang jogging pakai ketat2?
tak bernafas nanti beb!
hahahah

X)

Rebelle Me said...

yessss...
tawu npe akak tu pkai false eyelashes!
bcoz lari2..
t byk habuk..
so eyelashes ni jd cm wiper kot..
kipas blk habuk tu..
jgn kasi msk mata!
mcm unta..
ta ke?
:p

Faizal n Fashitah said...

Hahaha... jogging aka nak carik jodoh ekeke.. siap mekap tebal lagi tuh ekeke

SUPERMAN said...

memang ada niat nak jogging, tapi godaan bantal sgt la kuat.. mungkin kau perlu ajak aku jogging next time..

Botak said...

hohhh.,
gemuk rupe nyer.,
muke pon dah berkedut-kedut.,
hahahahaha... :))

~~oOpEt~~ said...

singgah...box xloaing

HaNTwO said...

wawawawa free show tu..pasni nak jogging cmtu gak la hehehe..

Ery Farieha said...

agak la wey.

mungkin niat dia 2 dalam 1

kot2 tgh jalan ada laki nak ngorat ke kan

hehehehe

Gayahspears said...

amboi tia suke joging ka??? jum joging same2 aku nih nk sehat jugak cam ko~lalalalala

aibaks said...

wa mek.. sudah jogging ka? baguih2.. awat marah brade pakai suar ketat plak.. demo tak penah nampak lagi kot yang jogging a.k.a beriadah pajai yang berterbangan.. haha.. lagi giler..syok jer pe2 yang hidup bergerak bebas.. haha..

nota kaki: selamat beriadah baguih utk kesihatan.. aibaks tak start lagi.. da lama benti.. uhu.. badan da nek.. haha

platipus said...

aku suka joging

atok said...

joging dlam rumah suda haha

Langit said...

nice blog,, nice

salam kenal,,, :)

Da Niel said...

=) haha...funny entry..
btw..thanks for the comment on my blog..

.s.o.f.i.a. said...

nie nak joging ka nak ngumpat....???? he he..... beli treadmll tu, lari sorang2 kat umah..... lagi best..... bley exercise sambil tengok spongebob!!!!

:: m!3yr4h_LolLy :: said...

mieyrah da lme da stat jogging dlu..
tp da pencen skg nie..
ahak..
teruskan usaha b'joging tu ye b...
:)

EzzEddin said...

erkk, plan nak jogging dah 3-4 bulan dah, last2 end up dengan tido jer ahaha...

kella said...

Hai.. tia terima kasih singgah my blog! u r so sweet... :D

salam ..

Peminat Katie Holmes said...

haha
sape suruh tgk tempat yg tak patut tgk.haha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

Xsuke j0ging, sebab itu akan buatkan me lagi kuyussssssssssss :D

akmalhilmi said...

jgn tgk sgt
hahaha

Bert said...

mungkinkah aku yg berseluar ketat itu?? kehkeh

Amni said...

jogging kat rumah dear... guna alat jogging tu.. hehe..

tapi kan, doktor pernah cakap, yang baik nya sebenarnya jalan laju... jogging tu tak berapa sesuai untuk jantung.. hoho.. doktor cakap naa... =P

nabilah_2908 said...

hahaha...jogging siap pakai bulu mata palsu...tul la tu kot..dia mmg nk mencari jodoh... :P

jom ke APA KATA HATI pulak,
JOM MASAK NASI

Che Armster said...

alaaa joging tak ajak :(

hamzah ian said...

tia gemok...

SyafiQ Bleszynski said...

suka jugak jogging..salu ikot kakak g jogging..besttt!!

Related Posts with Thumbnails