Sunday, October 3, 2010

janganlah tanya lagi!

masa balik kampung raya aritu entah kenapa tiba tiba ayah soklan cepumas kat aku.
bersaksikan mama, poksu dengan moksu yang sebok memerhati.

adik, kata umor 21 nak kawen ? ni da 20. calon pon macam takde je ?

teringat beberapa tahun yang lepas, aku pernah cakap kat dorang umor 21 nak kawen.
ah! time tuh hati suka memberontak. gatal miang semua ada.
pantang sayang sikit dengan orang ni nak kawen.
couple dengan orang ni nak kawen. ingat kawen ni free kot ?
hampeh je kauu tia!
bila tengok keadaan sorang mamat ni yang kawen awal, tapi tak cukop duit tanggong bini,
niat nak kawen awal tu terpadam. =.="

nanti laa ayah. ada jodoh kawen laa .... pehh! first time aku rasa aku boleh jawab soklan ni dengan jawapan paling jitu dan tenang sekali. kahkah!


da laa, malas nak fikir. jodoh belum sampai. umor pon sangat remaja lagi. tak sesuai betul!



10 minit lepas tu ....
adik bila nak kawen? nanti nak kawen kabor ke poksu deh ? poksu nak wi seponser.
grrrrrr~ janganlah tanya lagi!
saje poksu nak kasi semangat suroh aku kawen awal kan? pinkik betul!



ADA JODOH KAHWIN LAA SAYA! =.="


MR RIGHT ?

29 lovebite:

cik aiLebiu said...

lek la mak muda remaja lagi ni...kekekkkeke...

kata kila said...

tia, bila nak kawen.ekekekkeke


lariiii

Zulfahmi Abidin said...

wat ape nk cari tia...fahmie nie ade.hehehhehehehehhehehheheh (ketawe miang)

Weeda said...

tia....

nak kawen jemput weeda tau~

chenta said...

i yg dh umur 22 ni pun tak pkr psl kawen lg..jgn la ada org tnye..huuu

Nur Areefah said...

bila nak kawen?
bila nak kawen?
bila nak kawen?

heheh nak tanya jadi..

Hellioz said...

sabo kejap ye.
gyahahahahaaha~

Encik Tikus said...

gua okey x ? harharhar

Da Niel said...

mr right is definitely the right one. for instance he won't talk back when you scold him. and he is a good supporter =)

areleaf said...

kalau lu snggup bersabar dlm 5 tahun lagi,ade peluang utk kite disatukan..kehkehkeh..

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

tia umo 20 pun xtahan dengan pertanyaan tu.. sumi yg dah nk masuk 24 nih lagi laaa.. huhuhu~

Un Phat Lee said...

mr left di sini. haha XD

LiFe KaMi said...

perempuan tk pening sgt kot,lelaki yg byk benda nak pikir ,duit hantaran le rumah le..
paling pnting cari yg betul2 bawa kita kekal ke akhir hayat..:)

LiFe KaMi said...

perempuan tk pening sgt kot,lelaki yg byk benda nak pikir ,duit hantaran le rumah le..
paling pnting cari yg betul2 bawa kita kekal ke akhir hayat..:)

Amni said...

Sesuai! hahahahahha... sangat jahat! bila nak kawen? =p ekeke.... saja nak buat tia bengang! =P

Ari Blog said...

mude g kot...tp klu dh jodoh kawen je la...blog sy de calon2 nye..hihihi...

tiafazunia said...

cik ai ; haha! keje pon blom lg ye dak ?

kila ; kejar kang mengah plak si kila ni! haihh!

fahmi ; *buat2 lap tingkap*

weeda ; oke. weeda tlg buatkan hantaran oke ? :))

chenta ; bila nak kawen ? haha! oke. tia da tnye neh. :)

areefah ; nak sepak nakk ? :)

helly ; kejap tuh mcm esok je ehh ?
:)

tiafazunia said...

encik tikus ; xkesah la, cepat2 gi masok minang oke ? haha!

daniel ; and a good lover rite ? :)

alep ; cik pelangi ? hmmmm...

sumi ; kawen cepatt sumi! kawen! nnt jempot tia ehh! :)

un phat lee ; saya perlukan mr right! left tade oke ? haha!

life kami ; betul tuh, tp kne la kumpol duet jgk, ntok mase hadapan. :)

amni ; haha! sepak kangg! nak ?

ari blog ; calon2 nye ? tunjok cni sket! :)

Da Niel said...

good lover?? hmmm he will always be there for u no matter rain or shine. so yes! =)

akmalhilmi said...

kaw kawen nan aku jela biey
hahahah

kaw bole support kolej aku
aku lmbt g nk hbs blaja
hahahaha

:: m!3yr4h_nAnEA :: said...

beznye lau ade yg tny g2...
untung bebenor la...
hehehehehe...
(xsabor nk kawin nie)

Gayahspears said...

hak3~ tia pelahan2 kayuh k..
jgn gelojoh... nty jumpe lah yg terbaik n sesuai untk tia..
pic mr.right tu okay gak..macho~lalalala

izee said...

walaawehh tiaa cayalahh siap de poksu nk sponser tu..hehee
klu de boypren yg dh ckup sume ok laa jgk kan..

Mr feckry said...

bile lu pegi kuala selangor

Nabiel said...

mude ag tuh tia~hehehehe
built up ur career dlu kn?
bru pkr..hehehe

p/s : bestnye jdi patung tuh~lalalalala

noor afzan said...

saya umur 26 tahun baru nak kawen.
takpe2 muda lagi sis.

Pusher Aries said...

yup,stiil young..so was me

Kech Hidayah said...

hahahaha.makcik kita paksa kawin tahun 2011!! calon pun belun ada.

Yutaka Mushimura said...

aku pon tia...calon pon xder...woohaa...

tapi xper..keep happy life together gether kan..kan..kan...

Related Posts with Thumbnails