Wednesday, September 11, 2013

Review : Obuse Lip Tint & Obuse Candy Lip Tint

Hai semorang! :)

Sekarang ni dah ramai yang jual and pakai lip tint ni kan so kepada yang still tak tahu lagi meh sini tia bagitau apa itu lip tint :)



Lip tint ni sejenis produk make up yang berbentuk cecair untuk di pakai di bibir (obviously, nama pon LIP tint HAHA) untuk menghasilkan warna yang lebih natural dan kekal lama sebab lip tint ni jenis meresap dekat bibir. Lip tint untuk natural colour ada 3  je which is merah, pink and oren. Yang Candy tu ada banyak colour plus glitter and takde lah nampak natural kalau dah bibir pink pekat sangat ye dok? Lip tint ni : 

 tak keringkan bibir 
tak melekit
 tahan lama - 8jam 
mengandungi vitamin E 
bau wangi susu dan buah-buahan 
cepat menyerap

Tia beli 3 natural lip tint and 3 lagi yang jenis candy. Memandangkan bibir tia memang jenis kering doplohpatjam, jadi memang akan kering walaupun pakai lip tint ni, so what i do is bila pakai lip tint tia akan pakai lip gloss atau lip balm untuk lembapkan bibir :) Easy peasy girll! 

Obuse Natural Lip Tint (Red, Pink and Orange)

Obuse Candy Lip Tint No 3,8 and 10 (Sorry swatches lintang pukang -_-) 


Lip tint ni memang tak melekit sebab ianya water-based so dia memang terus meresap di bibir and tahan lama rasanya bukan 8 jam je tapi lebihhhh! Kadang kadang rasa macam minum air sirap terlebih atau makan asam merah tu apa nama dia tu? Haa camtulah melekat dia.





Size comparison between nail color and liptint. 

So, overall tia suka lip tint ni sebab tia rasa ni lah sejenis produk untuk bibir yang boleh tahan lama. Tak tahulah kenapa kalau pakai lipstick ke lip gloss ke apa cepat je hilang. And size dia kecik so senang nak bawak ke hulu ke hilir! :)

TAPIIII, 1 je yang tia tak suka sangat pasal lip tint ni rasa dia pahit. Bukan saje saje amek lip tint ni masuk mulut nak rasa ehh kau ni! Sebab dia cepat meresap so bibir kering tia basahkanlah secara naturally gittew. So terasa lah pahitnya. Tapi sekali dua je pastu pahit tu hilang lah sebab dah telannn! -___- HAHAHA! 



1. My naked lips
2. 1 coat of Natural Lip Tint in Pink 
3. 1 coat of Candy Lip Tint number 8




Okbai! 


4 lovebite:

Bitt (double IS) said...

yup nice bila kecil boleh bawa mana2 kannn

afifah adnan said...

sy dah try guna obuse lip tint yang 3 colour tu.best sangat kan.natural je nampak kat bibir. btw im newbie. meh jenguk blog sy http://afifahfiey.blogspot.com/ tqqqqqq :))

sha amira said...
This comment has been removed by a blog administrator.
sha amira said...

Obuse/candy liptint rm10!!
1box rm40
Include postage

Pm/whatsapp 0174779638

Related Posts with Thumbnails