Wednesday, October 24, 2012

Sistem Parking -_-

Hye uollsss! :) 

Semester 2 is a bit tough for me. Kalau ada class pagi pukul 8.30, tia akan keluar rumah seawal 6.30 pagi SEMATA-MATA nak kejar parking. yes. parking! Start semester ni UiTM dah buat peraturan baru which is 1 KERETA 1 PETAK means no double parking! So student yang selama ni datang lambat pon dah datang awal sebab nak berebut parking. Kalau dah penuh nanti silakanlah parking di padang kawad then naik bas pergi ke fakulti. Hewhewhew. 

Tia dah pernah kena sekali padahal time tu baru 7.15 pagi. Polis tutup jalan then suruh parking dekat padang kawad. Patutnya yang datang awal yang dapat parking dekat then yang datang lambat baru parking jauh. Ni yang datang awal kena parking jauh? demmit! Mencarut-carut tia pagi tuh. Dari parking, masuk bas, pastu salah bas pulak? Pastu turun bas, tunggu bas baru sampai kat fakulti. Tak lawak okay?



Then a week after that barulah diorang dah tak tutup jalan. Datang awal ke datang lambat ke pergi je lah kat mana mana parking yang korang nak asalkan ada parking. Kalau korang buat double parking confirm korang akan di saman tapiiii agaknya yang kena saman ni buat tak tau je so diorang stop saman and clamp je kereta terus. Nasib tak pernah kena. Ni lah sebab nak kena keluar awal pagi kalau ada class pukul 8.30 pagi.

Selalunya sampai kat parking dalam 7.10 pagi then time tu lah baru nak start mekap bagai. Kiranya dari rumah hanya mandi pakai baju then terus masuk kereta. Sampai parking baru sambung apa yang patut. Hewhewhew. Kalau nak lagi berani mati kadang kadang time tengah drive pon sempat pakai eyeliner bagai. Tskkk! -___-" 

Siap mekap dalam kereta baru masuk class. HIKHIK!

Tapi sebenarnya okay jugak sistem parking macam ni. Takdelah nak kena bersusah payah tolak kereta yang suka buat double parking tetengah panas. Dah macam main puzzle pon ada. Aherherher! :) 


Okbai! Selamat ber-mid-term-breakkkk studentss! :)) 




p/s : Pernah sekali lambat keluar rumah lepastu drive lah laju. Selamat dapat surat saman dah pun. Speedtrap. Dari 90km/j, tia bawak 104km/j. 14km/j je lebih. RM150 melayang. Ni pon tak lawak okay!! Grrrrrr!



6 lovebite:

Fitrihadi said...

ish ish.. boleh pulak pakai mekap sambil drive. hati-hati ler.. hehe

Weeda said...

uitm shah alam memang sakit hati time nak cari parking..

weeda ade klas kat sana hari rabu pukul 2 ptg...time2 camtu memang hazab la nak parking...grr.kadang2 parking kat hotel uitm kat luar tu..

tia pegi kelas awal2 tu biasanya kelas start kul bpe?

KAMIHIDUP said...

Selamat hari raya haji.

Botak said...

rm150 pergi gitu je., ruginya., kalau buat pi shopping, beli² makeup ke, kan best., hahaha..

pilotHans said...

student uitm blk rupenye.....huhu...klo dr parking ke fac tue lame ke kene tunggu bus..menapak = ley exercise gak ape :P

pilotHans said...

student uitm blk rupenye.....huhu...klo dr parking ke fac tue lame ke kene tunggu bus..menapak = ley exercise gak ape :P

Related Posts with Thumbnails