Thursday, July 5, 2012

Teacher Tia went for a charity :)


Last month tia pergi melawat sekolah kanak kanak pelarian dekat Sentul Boulvard Center with my lecturer and classmate and few of publishing students untuk subject News Writing and Reporting. siapa sangka bangunan tuh ada sekolah kan? there is a school specially for anak anak orang pelarian and orang yang kurang mampu. diorang ambil student bukan ikut umur tapi ikut keupayaan. 

nani, qila, puan yatie, tia and yasmin. 

firstly i thought kitorang pergi ni untuk buat news pasal kanak kanak pelarian tuh tapi bila dah naik bas barulah lecturer bagitau kitorang akan buat charity kat sana. organized by Intec students. so dioranglah yang plan nak kena buat apa bila dah sampai sana nanti. tiba tiba rasa excited sebab first time nak buat charity!

sesampainya kat sekolah tu, each of us kena introduce diri masing masing. best part bila kenalkan diri dengan nama Tia, all of the students cakap " Hello Teacher Tia !" hewhewhew. jadi teacher sekejap! after that kitorang nyanyi lagu kanak kanak and menari sekali dengan diorang. time ni tetiba rasa sebak. dunno why. diorang bukan anak anak yatim pon? -_- 

Teacher Tia and Liza : D
lepas tu kitorang kena ambil salah seorang student and bacakan diorang buku cerita. tuh gambar kat atas tuh is me with my student! tia kena bacakan buku untuk dia. ingat lepas 1 buku dah habis sekali dia bangun and ambil lagi a few books. hahaha! kehausannn teacher tia membacakan buku untuk anak muridnyaaaaa! 

the last activity kena tolong buatkan book mark. tapi Teacher Tia tak tolong pon. dia buatkan je terus. anak murid dia tengok and membebel je kat tepi. hahaha! tapi baikkan teacher tia kannn? :P 

after that sebelum balik kitorang lunch dulu kat sana dengan kanak kanak semua tuh. happy sangat dapat happykan diorang kat situ tapi sebenarnya dah tak sabar nak balik nak tidur sebab dapat tidur 2 jam malam sebelum tuh gara gara project assignment Super Spontan untuk subject Broadcasting tak siap lagi -_- 


le Qila the Ketua Gangster and me : ) 

ouhhh by the way, 9 July ni last paper and thennnnnnnnnnnn................. 

thanks qila bbm picture ni for meeee! : ) ittew tak rajin buat cemni! 

HOLIDAYYYYYY! 

puasa and raya dirumahhh uollssss! : D 




5 lovebite:

Aisumi Chan Kawa'i said...

Best or luck tia.. Kite baru nk masuk sem baru..

kaizen said...

huyoooo sumer exam pg....

*titas sy A...hehehe

hamzah ian said...

lawo ticer tia

azie.azureEn said...

No wonder i bace the top part ni macam familiar.. qila is my high schoolmate! aritu dia ade ckp psl ni kt fb jgk. what a small world ^^

Bitt (doubleIS) said...

good luck n happy holiday :)

Related Posts with Thumbnails