Thursday, January 5, 2012

Berhati hati dengan Facebook!

yuols semua tahu tak sekarang ni feeling ai ala ala retis gitu bila ada orang cuba buat gila dekat fesbuk pasal ai? kelas kauuu nok buat cerita pasal ai! tau la fesbuk tuh free kan? kemain kau! tapi ai sedih sebab cerita tu takat fesbuk je. kalau masuk melodi ke fuhh ke nona tak ke mak seronok? pehmes gitu yuolsss! hikhik! 

bermula dengan cerita si saiko yang buat akaun fesbuk palsu bernama Khirr Jo atau nama panjangnya Khinzir Jo Jambul yang kengkonon BF ai yang belajar di oversea. ni lagi satu mak sedih ni yuols! kena ke palsukan identiti? letak la muka yang betul dan nama yang betul nok! ni palsu. heh! pengecut tau nokkk ni! kecik hati ai! 


ai tengok default picture Khirr Jo ni ai ada la terasa sikit nak nyanyi lagu hindustan. gila macho okay DP dia! tak menahan! lepas tu study pulak kat oversea yuols! ai takde okay kawan yang study oversea bagai ni. dan Khirr Jo ni memang suka buat ai kecik hati tauu! tarikh lahir ai pon nak tiru! mencik mencik! sanggup kan buat fesbuk palsu semata mata nak buat ai jadi hot retis gitu. kehkehkeh! friends pon baru 12 orang and surprisingly semuaaaa ex opismate ai tahu?

kontroversinya bila dia upload gambar ni di wall dia ...



nokk! sejak bila rambut ai lurus guna jari pon boleh ni? sejak bila ai kurus macam tu sekali nok? ekekeke. so dia add semua orang kat tempat ai kerja dulu and dia tanya " GUEESS WITH WHO' " ai tak suka tau orang yang bertanya tak guna tanda soal macam ni --> ? tapi dia guna ni --> ' . belajar jauh jauh nun di sana tu je dapat? tak percaya? meh tengok ni yuolss! 

4 hours ago ...


Khir Jo! ai tak paham ape yang "early bid in love" ni Khir Jo oi. siap ada 28 Aug 2011 lagi ni hah tak tahan betul. nok Khir, kalau picture by me or Nur Fatehah or Tiafazunia habes siapa yang tangkap gambar ni? kalau member ai kan nok kenapa perlu dari belakang? kenapa? 

soalan " Guess with who' " tu bagi ai kan nok, macam nok bagi teka teki dekat orang. compem nok tau jawapan kan? lepas tu nok chat dengan one of your friendlist tanya siapa sebelah ai? bukan orang yang bagi teka teki patut tahu jawapan ke nok? then kenapa tak letak caption dekat gambar to "Who is this guy with Tiafazunia?" hah! baru la terang sikit yang nok ni bf ai. kan? ke tak? nak menipu pon tak reti tau nok ni! mencik!

lepas tu boleh cakap yang nok baru jumpa ai minggu lepas? bila ni? bole tak nyatakan dekat ai? nanti jangan lupa comment bagi tau semua bila kita jumpa okay? mungkin ai lupa ingatan sikit. hikhik! 

lepas tu Khir Jo ni pergi stalk pulak dekat Twitter ai. pandai tau yu ni stalk! kebetulan 1hb ai pergi makan dengan BFF ai yuols! and si Khirr saiko ni mungkin terbaca as BF so dia pergi post pulak dekat wall fb dia tempat ai check in kebetulan sama tempat dalam gambar di atas. kemain!




ai check in dekat Sidewalk Coffee ni pon dia post kat wall dia yuols! Sidewalk Coffee ni boleh tahan jugak makanan2 dia. ai sangat sajeskan yuols pegi makan kat sana. tapi kalau nampak ai nanti jangan tangkap gambar sesenyap okay? panggil la nama ai at least nanti ai bole posing kelass punya untuk yuols! hikhik! 

TIBA TIBA yang ai perasan dia delete balik gambar yang dia post awal awal tu. yang dia cakap 28 Aug 2011 tuh kan? yuols tengok balik dekat atas. ai ingat dia dah insap sebab takde orang layan. ghupanyaaaa dia upload balik gambar yang sama and letak caption gambar yang berbeza pulak. putar belit tau nok niii! 

An hour ago ...


yuols tengok lah sendiri! daripada 28 Aug dia putar belit jadi 1 Januari pulak! tu konon konon bukti dia sebab ai dah check in kat situ. sungguh tak terel lah Khir Jo ni. malu ai dia boleh mengaku bf ai! pui!

Jadi, apa lagi akan berlaku selepas ini? siapa Khirr Jo ni? apa lagi yang akan dilakukan oleh Khirr Jo untuk menjadikan ai sebagai retis of the year dgn fitnah yang disebarkan? Kita nantikan dalam MelodiFuhhhh! layann! :D 


p/s : now ai dah feeling jadi Detektif Conan gitu! kehkehkeh! nak APPROVE friend request kat facebook tu janganlah main approve je sesiapa konon nak tunjok friendlist tu ramai okay yuols? 

kepada sesiapa yang prihatin, bolehlah report Khirr Jo di fesbuk supaya dia tidak lagi berbuat jahat. semoga dia insaf. ni link fesbuk dia .. http://www.facebook.com/profile.php?id=100003323381158&sk=wall :)

Renung renungkan dan selamat beramal! :)

17 lovebite:

Tsu Miy Chan said...

haiyoO~ bahaya sungguh!!

Fuz said...

fuh, artist.

cik aiLebiu said...

huiyo psiko gila...haha i memahami perasaan itu...retis gituuuu....ikut je game dia tia...fun kot...hehe...

nuraizuddin said...

nak sign.. ihihihi..

wah, gila babi puny admire nie b..

sarah mohamad said...

Scary nya kalau ada orang gini! Uwuuu

Mr feckry said...

scret admire lu le

[k]o{q}i[n] said...

hot stuff la ni...??

Syazana Nazri said...

shit. kesian kawan ai. sampai mcm ni dia buat kat you ek. ishh. geramnya ai. ai bacalah komen2 dia semua. demm. dem dem.

ai kenallah badan you mcm mana tia. and that is totally not youu. sabar yer syggg.

Wan_hazel said...

menjalan kan tugas..akan direport..heeheh..retis 2012 nie..

atok said...

minat bebeno die kat tia. hehe.

APi said...

femes u nok.. =)

Amni said...

heh! Kenapa la dia ni sangat tak de life? biar betul? huwaaaa... gila seyhh...

nabilah_2908 said...

errr...agak scary juga Si Khirr Jo ni...sakit apa,,,?

hati2 yer Tia....org zaman sekarang..ramai yg gila...hmmm...

Un Phat Lee said...

nak kena gigit nih.

eykameow said...

perghhh saikoooooo yu! peminat misteri kah atauuuuu........... (?) Insap2 lahh...xde life ke ? haih

Lady Emilya said...

perghh dasyat sungguh -,-

Ahmad Ali (bukan nama sebenar) said...

datang komen follow sini walaupun tak baca habes

Related Posts with Thumbnails